A nyugdíjasok tényleg úgy érzik hogy ők építették az országot?
A 4# jól írja:).
Ugyanakkor olyanok is szokták ezt ugatni, akik le voltak sittelve 1000-el és valahogy "mégis én, egyedül én építettem fel a fél-, ha nem is az egész országot" szlogent tudják ezek is puffogtatni.
Kérdező, a világháborúban az ország jelentős részét lerombolták és az azt követő időszakban kellett újjáépíteni, majd az egyre fejlődő gazdaságot, utakat, hidakat, üzemeket és középületeket felépíteni.
Szerinted kik csinálták ezt meg ha nem azok akik ma nyugdíjasok, vagyis akik akkor dolgoztak? Te talán?
Mit értünk "építés" alatt?
Mert vannak tőlük idősebb épületek pl:)
Teljesen értelmetlen ezt így megítélni, mert ma teljesen más adatokat mutat a GDP mint 30-40-50 éve.
Ma sokkal többet kell dolgozni, az elvárások is magasabbak, viszont nehezebb egzisztenciát építeni.
Aki a rendszerváltáskor jó helyen volt az mondjuk elég sok értékes dologhoz juthatott, amit ma nehezen tudna megtenni.
Vagy aki a Fidesz előtt volt középkorú az sokkal könnyebben jutott ingatlanhoz.
2010 előtt sok középkorúnak már második lakása is volt.
Ma meg sok középkorú él albérletben, hiába dolgoznak.
Nem, ti a tiktokozással.
Az utcában onnan lehet tudni, hogy ott 30 alattiak laknak, hogy térdig ér a gaz az udvaron, meg az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!