A baloldaliak és liberálisok mit szólnak hozzá, hogy Magyar Péter meghagyná a határon túli magyarok szavazati jogát?
Gazdasági szempontból balra hajló beállítottságúnak határozom meg magam, kulturális szempontból pedig liberálisnak.
Először is, nem szoktam lerománozni az erdélyi magyarokat. Igyekszem tiszteletben tartani az emberek identitását.
Én személy szerint nem értek egyet a határon túli magyarok szavazati jogával. Ugyanakkor, egy fontos alapelvnek tartom, hogy már megadott jogot (extrém eseteket leszámítva) nem szabad visszavonni. És a határon túli magyarok szavazati jogát jelen formájában nem tartom extrémnek. Így, bár mint mondtam, személy szerint nem értek egyet azzal, hogy szavazzanak, de nem is venném el tőlük ezt a jogot.
(Az már más kérdés, hogy a FIDESZ-től már láttuk, hogy simán megnyírbálja egyes társadalmi csoportok jogait, ha ettől plusz szavazatokat vár, szóval véleményem szerint a külhoni magyarok szavazati jogát is elvenné, ha ezzel több szavazatra tehetne szert, bár ez már csak személyes vélemény/kitekintés, a konkrét kérdéshez lazán kapcsolódik.)
Ja és nem, nem szeretem Magyar Pétert, sokszor kritizálom őt is, de ebben egyetértek vele.
Sosem románoztam le az erdélyi magyarokat, baloldalinak sem tartom magam, de a határon túli magyarság szavazati jogával nem tudok egyetérteni.
Nem kardinális pont, nem ezen fog múlni, hogy hova szavazok a következő választáson, de az ezzel kapcsolatos érvek engem nem győztek meg sem korábban, sem most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!