A fidesz és úgy általában mit nem értenek ezen az
emberek?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a TISZA párt ilyen nagy mértékű népszerűségének a növekedése nem ideológiai okokra vezethetőek vissza, hanem arra, hogy akik még pár éve egy jó középosztálybeli szinten éltek, azokat érintették a legjobban a hatalmas élelmiszer áremelkedések, a rezsicsökkentés csökkentése és sorolhatnám, illetve, hogy nem olyan az élet mint 2014-2022 között. A felső középosztály alsó része tűnt el, illetve az alsó középosztály meg szinte teljesen. Azok az emberek akik ilyen nagy mérétkben a TISZA mellé álltak azok nem volt Momentumosok meg DK-sok meg sorolhatnám, nem lettek LMBTQ kedvelők meg úgy igazából liberálisak meg pláne nem, hanem teljesen átlagos kimondottan magyar munkavállaló emberi arcokat lehet megfigyelni Magyar Péter gyűlésein. Pl. Nem olyanok mint pl. akik a CEU ellen tüntettek meg különböző bulis tüntetéseken régebben, meg nem is olyanok akik 2018-ban ilyenkor szánkókat gyújtottak fel a Parlament előtt és nem is Márky -Zay Péter szimpatizánsok.
attól, hogy a csalódott MSZP szavazók egy része jobbikos lett, attól még nem lettek jobboldaliak
inkább a jobbik volt egy baloldali párt
nov. 30. 23:00
22/37 A kérdező kommentje:
22-es Ez egészen hihetetlen ki fogott össze kivel? Mondtam már, hogy nem az ellenzékre szavaztam 2022-ben. Most az egész lakosság a rendszerváltás mellett áll. Megbukott a kormány, mert rosszul kormányoz 2022 tavasza óta, mára meg már elérte a Gyurcsányi válsághoz hasonló szintet az éelt mindne területén. Nincsen fogyasztó, folyamatos vásárlóerő az országban ,csak napról-napra élő emberek. Mivel, hogy a régi ellenzéket senki nem akarja ezért népszerű és ezért váltópárt a TISZA párt, mert törvénytelen eszközökhöz nem akar a lakosság nyúlni és szerencsére ez nagyon jó is, mert az csak még nagyobb szegénységet hozna mellé meg egy anarchiát. Akiket MP gyűlésén láttál a napokban az az eddigi pártoktól független magyar lakosság. Ezt próbáltam a kérdésemben leírni, remélem így már megértetted. Ennél egyszerűbben már nem tudom megfogalmazni. Vagyis de: Tehát leszerepelt a kormány és a régi ellenzék is és az összlakosság MP mellé állt, mert a jelenlegi alkotmányos berendezkedésünk mást nem tesz lehetővé. Egyedül MP pártjával váltani a rendszert fér bele a jelenlegi Alaptörvény és a korábbi 1989-es Ideiglenes Alkotmány kereteibe, mert ezen kívül minden más eszköz törvénytelen.
nov. 30. 23:07
23/37 A kérdező kommentje:
21-esnek szólt bocs 22-es.
nov. 30. 23:08
24/37 anonim válasza:
dehogy érte el
tudod mi volt a gyurcsányi válság?
nem lesz gázáremelés helyett brutális gázáremelés
nagyon magas munkanélküliség
és tudod mi volt a jó gyurcsány korszakban amíg tartott? hogy nagyon olcsón adták a frankhiteleket
persze tudjuk, hogy utólag az is drága volt
repült a ház az autó, családok tucatjával mentek csődbe
ehhez képest mi van most? hogy drága a lángos, a szocializmus étele amit az olcsó (orosz!) dízellel termeltek?
nov. 30. 23:14
25/37 A kérdező kommentje:
25-ös A munkanélküliség kezd hasonló lenni sajnos. Gázáremelés nincsen, de a brutális élelmiszerárak mellett nem vagy előrébb lassan már a rezsicsökkentett árral sem. Tudom, mert már felnőtt voltam 2006-ban iylenkor is és ugyanilyen volt ah elyzet. Ráadásul a mostani 2022-től regnáló Fidesz kormány cinizmusa is hasonló mint akkoriban Gyurcsányéknak. Ez a mostani Fidesz kormány csak a nevében az, köze sincsen az 1998-2002-es, illetve a 2010-2022 között regnáló Fidesz kormányokhoz. Nézd emg sem kommunikációban, sem az intézkedéseikben köze nincsen hozzájuk. Ha visszanézed Lázár János kormányinfóit vagy akár a Miniszterelnök úr járványkezelését a 2010-2018-ig majd 2018-2022-ig tartó Fidesz kormányokat akkor szerinted a mostani életeddel az szinkronban van? Akkor egy prosperűló ország voltunk, most tulajdonképpen 2024 végére egy romhalamz. Már lassan azt mondom, hogy az idei 2024-es Fidesz kormány a Gyurcsányhoz hasonló, a 2022-es 2023-as egy tűrhető Medgyessy Péterhez hasonló volt, de az idei egy tragédia. Ezt el kell ismerni sajnos.
nov. 30. 23:24
26/37 A kérdező kommentje:
felnőtt voltam 2008-at akartam írni.
nov. 30. 23:24
27/37 anonim válasza:
2006ban már nem nyertek a szocik önkormányzati választást
semmiben sem hasonlít a két eset
nov. 30. 23:35
28/37 A kérdező kommentje:
28-as 2008-ról van szó csak elírtam. A gazdasági és morális és a politkai helyzet a hasonló.
nov. 30. 23:38
29/37 anonim válasza:
nem, mert ahhoz már a válság előtt "meg kellett volna buknia" a SAJÁT szavazóbázisa előtt
az senkit sem érdekel, hogy a munkásőr nagypapás tiszások utálják a fideszt
nov. 30. 23:40
30/37 A kérdező kommentje:
30-as Pont a válság érte el a saját szavazóbázisát most 2024 talére. Ameddig prosperált addig miért bukott volna meg a sajátszavazói előtt, mikor a bukás kimondottan a válság miatt történt. A Fidesz nem ideológiai okok miatt bukott meg mint a Gyurcsány kormány. Ha így lett volna akkor már 2022 őszén megbukik a saját szavazói előtt, de mivel, hogy a bukás egyedül gazdasági és egzisztenciális eredetű így ez mostanra történt meg. Ebben valóban különbözik a helyzet, hogy a Gyurcsány kormány ideológiai plussz gazdasági okok miatt bukott meg. A 2022-től regnáló mostani Fidesz kormánym eg kizárólag gazdasági és egzisztenciális okok miatt bukott meg a saját szavazói előtt. Ezeket az embereket látod most a TISZA gyűlésein.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!