(Nagyon) Általában a fiú miért értenek sokkal jobban a matekhoz?
Én akárhogy próbálkozom (külön tanárral is) akkor sem tudom úgy megérteni, mint ők. Pedig nem is annyira látni rajtuk az igyekezetet.
(Lány vagyok amúgy)
Ennek lehetnek evolúciós okai, ugyanis a férfiak voltak azok, akik régen eljártak vadászni, nekik kellett nyomot olvasni, házat, otthont építeni, ők mentek a háborúba, az ő tevékenységeik igényelték azt a fajta logikus, tervező, előrelátó gondolkodást és térbeli tájékozódást, amelytől sokszor még az ő életük és mások élete is függött.
A nők voltak felelősek a könnyebb fizikai munkákért, az otthon és az utódok gondozásáért, és ezek más típusú, azonban nem kevésbé fontos készségeket igényeltek.
Amúgy pedig statisztikai tény, hogy a férfiak között több a szélsőség minden szempontból, mint a nők között. Azaz biztos lehetsz benne, hogy matematikában nemcsak a nálad tehetségesebbek között, de a nálad gyengébbek között is több a fiú, mint a lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!