Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2020 óta mennyivel nőtt a...

2020 óta mennyivel nőtt a fizetésed?

Figyelt kérdés

A kumulatív infláció 2020 októberéhez képest 50.7%.

Te tudtál előre haladni az elmúlt 4 évben? Sikerült 1.5x többet keresni most, mint akkor?

nov. 28. 05:36
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem hogy érdemes elkezdeni, egy csomó IT szakember fogja elveszíteni az állását"

Miért is? Minden tartalmaz már IT rendszert, (köhöm) az autók is. Hogy tudj autószerelőként dolgozni és ki tud olvasni a hiba üzenetet az autóból, ahhoz kell 2 IT rendszer is. Ami adja, meg ami olvassa.

Ezt a káoszt vkiknek életben kell tartani, meg amit az üzlet kitalál, ahhoz is kelleni fog. :) Az is IT, ha étteremben rendelsz kaját már. (Telefonon rögzíti vagy egy PC-n a pincér vmilyen rendszerben).

Mindenhol ott vagyunk, és támogatják a munkát, még ha nem is veszed észre. Akkor csináljuk jól, ha láthatatlanok vagyunk. Ha még is látsz minket, képes megállni az élet. :)

Az AI programoz helyettünk féle hírek/igérgetések... Csak szavak, marketing. Valóság az, hogy ez csak egy eszköz, ami vagy segít vagy ortári baromságot mond. Tudom, mert én is használom.

tegnap 17:18
 32/33 A kérdező kommentje:

Egy szerelőnek nem kell szó szerint felprogramozni az autót, max. programokat kell installálnia, azokat használnia, kódokat kell kiolvasni, feltöltenie, stb.

Az autógyártók is úgy csinálják meg az autóikat és a hozzá tartozó szoftvereket, hogy ne minden szervizben kelljen egy IT szakembert megfizetniük.

De nem is ez a lényeg, az autókat törni fogják, kopni fog a futómű, a fék, klímát kell tölteni,stb.

IT-ben nem lehet mindenki a legjobb, viszont autószerelésben is vannak szintek.

Aki nem annyira tehetséges az agy gumiszerelő vagy klímatöltő műhelyt nyithat, aki kicsit már jobb az futóműves, aki tényleg jó képességű az rendes autó vagy villamossági szerelő. Aki ennél is feljebb van, az specializálódik ritka autóalkatrészekre, például BMW automata váltókra.

Szerintem az IT szakmában a jövőben leginkább a magasan specializált szakemberekre lesz szükség. Az "aljamunkát" az AI pár másodperc alatt elvégzi azt a munkát, amit egy junior egy hét alatt összeszenved.

tegnap 18:34
 33/33 anonim ***** válasza:

Már önmagában ahhoz kell IT s ember hogy az a nyomorult program amivel ki akarod olvasni vagy írni akarsz rá megfelelően kommunikáljon az autóval. Tudod ha minden oké akkor nincs munkaja. De pont ez a baj ezzel hogy soha semmi nem úgy működik.ahogy kellene.

Én nem vagyok sem IT sem programozó de látom hogy mindennel őket basztatják mert folyamatosan vannak gondok mindenhol amiket folyamatosan rendben kell tartani. Olyan nincsen és nem is volt soha hogy nem kell.beavatkozáe

tegnap 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!