2020 óta mennyivel nőtt a fizetésed?
A kumulatív infláció 2020 októberéhez képest 50.7%.
Te tudtál előre haladni az elmúlt 4 évben? Sikerült 1.5x többet keresni most, mint akkor?
Itt mindenkinek csak nőtt?
Nekem csökkent 😅
Az 50% emelés az a stagnálás, csak hogy mindenki értse. Afelett reálbér növelés vagy reálbér csökkenés.
Akinek jövőre lesz csak meg az 50%, az kullog az infláció után.
"#15: és akinek stagnál, tett valamit, hogy több legyen? Vagy csak elvárja, hogy az évek magukban értéket képviseljenek?"
Tettem b+. Az a baj, hogy a kormány is tett róla, hogy kevesebbet érjen. 27 % áfa, a multik szarrá adóztatása (amit átterhelnek ránk), rekorder infláció.
Sokszorosára. Kijöttem nyugatra.
Magyarországon esélyem nem volt a volt környékemen normális munkát találni normális fizetésért.
2020 óta 56%-ot nőtt a bruttó bérem.
DE:
-a béremelésbe beszántották (azaz megszüntették) a nyári prémiumot, és a karácsonyi prémiumot (a kettő együtt kb. 1,25 havi plusz bér volt/ év)
-egy fillért nem emeltek a kafetérián (ez 2020-ban fedezte kb. 3 heti meleg ételemet munkanapokra, most meg max. 1,5 hétre elég)
-tehát: valójában az az 56%-os béremelés gyakorlatilag messze nem annyi, de a ksh azzal számol... 😅
-megszüntették a bértáblát is, ami 5 évenként növelte a fizetést a kezdőbérhez képest
-elbocsátottak 2 embert, hogy a béremeléseket kigazdálkodják
De ezek csak számok...
A valóság az, hogy 2021 év elején nem kellett odafigyelnem, mit pakolok a kosaramba, ami kellett, megvettem a kedvenc ízből, minőségből, márkából és kész, és maradt is még hónap végére a fizetésemből.
Most meg kb. a legolcsóbb dolgokat veszem, állandóan számolgatok, nasi már nem fér bele, és így is kb. nullára jövök ki hónap végére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!