Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2020 óta mennyivel nőtt a...

2020 óta mennyivel nőtt a fizetésed?

Figyelt kérdés

A kumulatív infláció 2020 októberéhez képest 50.7%.

Te tudtál előre haladni az elmúlt 4 évben? Sikerült 1.5x többet keresni most, mint akkor?

nov. 28. 05:36
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
85%

Itt mindenkinek csak nőtt?

Nekem csökkent 😅

nov. 28. 07:27
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Kiszámoltam: 21,76%-kal nőtt. Közigazgatás...
nov. 28. 07:32
 13/33 anonim ***** válasza:
Nekem kb 35%-kal nőtt, de szerencsére mindig átlag felett kerestem, és a 2020-as is bőven elég volt, meg a mostani is, annyira nem érezzük az infláció hatását. Mondjuk mindig is figyeltünk, hogy ne szórjuk a pénzt hülyeségekre.
nov. 28. 07:42
 14/33 anonim ***** válasza:
84%
Nőtt afizetésem de ez a növekedés csak egy paraszt vakítás annak tükrében hogy minden drágult. Semmivel nem élek jobban mint 2010 előtt mindent elvisz az infláció a különadók és a megszorítások, sokkal többet kell dolgoznom, viszont azorbán banda az szépen gyarapodik az biztos. Orbán takarodj!
nov. 28. 08:03
 15/33 A kérdező kommentje:

Az 50% emelés az a stagnálás, csak hogy mindenki értse. Afelett reálbér növelés vagy reálbér csökkenés.

Akinek jövőre lesz csak meg az 50%, az kullog az infláció után.

nov. 28. 08:07
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
#15: és akinek stagnál, tett valamit, hogy több legyen? Vagy csak elvárja, hogy az évek magukban értéket képviseljenek?
nov. 28. 08:20
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

"#15: és akinek stagnál, tett valamit, hogy több legyen? Vagy csak elvárja, hogy az évek magukban értéket képviseljenek?"

Tettem b+. Az a baj, hogy a kormány is tett róla, hogy kevesebbet érjen. 27 % áfa, a multik szarrá adóztatása (amit átterhelnek ránk), rekorder infláció.

nov. 28. 09:03
 18/33 anonim ***** válasza:
95%

Sokszorosára. Kijöttem nyugatra.

Magyarországon esélyem nem volt a volt környékemen normális munkát találni normális fizetésért.

nov. 28. 09:11
 19/33 D-Mano ***** válasza:
100%

2020 óta 56%-ot nőtt a bruttó bérem.

DE:

-a béremelésbe beszántották (azaz megszüntették) a nyári prémiumot, és a karácsonyi prémiumot (a kettő együtt kb. 1,25 havi plusz bér volt/ év)

-egy fillért nem emeltek a kafetérián (ez 2020-ban fedezte kb. 3 heti meleg ételemet munkanapokra, most meg max. 1,5 hétre elég)

-tehát: valójában az az 56%-os béremelés gyakorlatilag messze nem annyi, de a ksh azzal számol... 😅

-megszüntették a bértáblát is, ami 5 évenként növelte a fizetést a kezdőbérhez képest

-elbocsátottak 2 embert, hogy a béremeléseket kigazdálkodják

De ezek csak számok...

A valóság az, hogy 2021 év elején nem kellett odafigyelnem, mit pakolok a kosaramba, ami kellett, megvettem a kedvenc ízből, minőségből, márkából és kész, és maradt is még hónap végére a fizetésemből.

Most meg kb. a legolcsóbb dolgokat veszem, állandóan számolgatok, nasi már nem fér bele, és így is kb. nullára jövök ki hónap végére.

nov. 28. 09:13
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Kb 7% évente, ami nem fedezte a valós inflációt.
nov. 28. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!