2020 óta mennyivel nőtt a fizetésed?
A kumulatív infláció 2020 októberéhez képest 50.7%.
Te tudtál előre haladni az elmúlt 4 évben? Sikerült 1.5x többet keresni most, mint akkor?
~200%-al, ha jól emlékszem.
2020: ~750.000 Bruttó
2024: 2.400.000 Bruttóm most
#22 vagyok
IT Szoftver mérnök / Software Archtect
Az IT-s bér az itthon is közel nyugati már, nyilván 5év feletti munkatapasztalattal. Az újoncok is 800ezer br. indulnak, majd meredeken emelkedik, akár 1.5M br. Az emberek nagy részének ez hietetlen, mint látszik. És igen itthon, nem külföldön. Max a Ft gyengülés rondít bele.
Kereslet-kínálat. Az egyik legkomplexebb és szerteágazó szakma. Nyilván emiatt mocsok nehéz is, meg semmi se triviális. Emiatt sokan le is morzsolódnak, tehát a jó ember kevés.
Erre külön iparág van már, a "IT fejvadászat", akik megbízás alapon csábítgatják az ember másik céghez. Persze, jobb ajánlattal. Engem is folyton keresnek (ahogy más kollégáim). Az első munkahelyem óta 1x se kellet direkt munkahelyet keresnem. Így ugra-bugráltam 7évem alatt és most az 5. cégnél vagyok, kialkudva a 2.4-et.
Jó hír, hogy aki meg akarja tanulni MINDEN fenn van neten. Minden ismeret. Nyilván kell az angol, de magyar anyagok is vannak. Csak rá kell szánnia magát és időt energiát.
Van FB csoport is, lehet kérdezni.
Fejlesztői közösség befogadó és támogató. Végtére csapatmunkás történet.
Nem hiszem hogy érdemes elkezdeni, egy csomó IT szakember fogja elveszíteni az állását, valószínűleg ők átkepzik majd magukat és még nagyobb konkurencia lesz a megmaradt programozó állásokért. Ez a szakirány a 2010-es évek slágere volt az egész világon.
Ha jó pénzt akarsz otthon keresni, akkor tanulj autószerelőnek.
A legtöbb autószerelő elbütykölget a pincében, annyit dolgozik amennyi pénzre szüksége van, nem kell reggel 5-kor kelnie hogy beérjen a munkahelyre, a pénz gyakorlatilag házhoz jön, olyan mint a home office.
Autó lesz 50 év múlva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!