Nem való a modern világ a magyarságnak?
Rohadt szr ezt leirni, de szerintem, a mai politikai viszonyoktól függetlenül, tényleg a ruszkikkal vagyunk egy szellemi szinten és nem múlt el nyomtalanul, az, hogy "vendégül kellett őket látni", majd 50 éven át.
Nem tudom, hogy ebből az erkölcsi fertőből, ami nálunk van, ki lehet-e gyógyulni egyáltalán úgy, hogy ne ártsunk magunknak még többet.
"Ha mindenki magának dolgozik, mint a feudális időkben"
Szerintem te nem érted a feudalizmus jelentését. :)) Feudalizmusban a hűbérúrnak dolgozol, kapitalizmusban a tőkésnek, államszocializmusban pedig az államnak. Igazából csak az a baj, hogy szegénynek lenni minden rendszerben rossz.
A feudális időkben csak annak lehetett földje, aki dicsőséget szerzett a hazának és a királynak. Pénzért is lehetett venni, de ahhoz nagyon sok pénz kellett és csak az államtól kaphatott földet. Általában a határ mentén valahol, ahol gyakoriak voltak a támadások. A szocializmus azért nem ment, mert voltak akik egyenlőbbek voltak a többinél. A kapitalizmus meg azért nem megy, mert ahelyett, hogy építenénk, inkább a régi rendszert sírjuk vissza. Most nyugaton újra elővették a Marxizmust, mindent központosítani akarnak és ezt ránk akarják erőltetni. Ez sajnos kellemetlen, mert a nyugattal ellentétben mi már megtapasztaltuk, hogy ez az út semmi jóra nem vezet.
Legyen minden állam önálló, ne szóljanak bele egymás belügyeibe. Ne mondják meg, ki vezesse az országot, még csak súgni se kell, majd azt mi tudni fogjuk.
Pontosan. A svájcisapkás részeges tsz világnan voltunk boldogok,mai napig romantizálják a fiatalok is, hogy bárcsak akkor éltek volna. Aki élt benne meg visszasírja. Ez van, ez a szint.
Az, hogy mit sír vissza, egy dolog. Az meg, hogy működik-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!