Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem való a modern világ a...

Nem való a modern világ a magyarságnak?

Figyelt kérdés
Úgy látom se a szocializmus, se a kapitalizmus nem megy nekünk. Ha mindenki magának dolgozik, mint a feudális időkben, legfeljebb adózik, az megy.
nov. 27. 07:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
72%

Rohadt szr ezt leirni, de szerintem, a mai politikai viszonyoktól függetlenül, tényleg a ruszkikkal vagyunk egy szellemi szinten és nem múlt el nyomtalanul, az, hogy "vendégül kellett őket látni", majd 50 éven át.

Nem tudom, hogy ebből az erkölcsi fertőből, ami nálunk van, ki lehet-e gyógyulni egyáltalán úgy, hogy ne ártsunk magunknak még többet.

nov. 27. 07:46
 2/22 anonim ***** válasza:
61%
Az elmúlt 5 év bebizonyította hogy egy maradi igénytelen nép vagyunk.
nov. 27. 07:54
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha mindenki magának dolgozik, mint a feudális időkben"

Szerintem te nem érted a feudalizmus jelentését. :)) Feudalizmusban a hűbérúrnak dolgozol, kapitalizmusban a tőkésnek, államszocializmusban pedig az államnak. Igazából csak az a baj, hogy szegénynek lenni minden rendszerben rossz.

nov. 27. 07:58
 4/22 anonim ***** válasza:
22%
A modern világ úgy általában a fehér embereknek nem való.
nov. 27. 08:25
 5/22 Meton ***** válasza:
64%
Nem kellene a ""minden rossz" filozófia szerint élni. Fiatal koromban el se tudtam képzelni, hogy átjutok a határon. Tanultunk földrajzon országokat, na ezek a helyek, ahova soha nem jutok el. Most meg rábökök egy pontra a térképen és szinte bárhova eljuthatok. Ez azért elég jó. Persze dolgozni most is kell és a pénz most sem elég mindenre, de ez meg mindenhol így van. Kicsit irigylem a hajléktalanokat, hogy nem kell semmire költeniük és akkor dolgoznak, ha akarnak. Ez is egy szép élet, persze olyan helyen, ahol nem kell az időjárástól szenvedniük. De igazi szabadságot a pénz ad, azért pedig meg kell dolgozni. Ami a magyar gazdaságot illeti, a fő húzó erő az autó gyártás. Ez nekünk a szocializmusban egyáltalán nem volt, most pedig már lassan meg se tudom számolni, hány autógyár telepedett meg nálunk. Oké, az inflációnak ez nem tesz jót, viszont központi szerepünk lett egész Európában, ami azért nagy szó. Ezt akartuk a rendszerváltás előtt, csak reménytelen cél volt, cserébe feláldoztuk a mezőgazdaságot. Most meg minden életképes, még a mezőgazdaság is. Persze vannak azért gondok, de legalább a modern technológia is megjelent. Szerintem nagyon jó úton haladunk.
nov. 27. 09:24
 6/22 Meton ***** válasza:

A feudális időkben csak annak lehetett földje, aki dicsőséget szerzett a hazának és a királynak. Pénzért is lehetett venni, de ahhoz nagyon sok pénz kellett és csak az államtól kaphatott földet. Általában a határ mentén valahol, ahol gyakoriak voltak a támadások. A szocializmus azért nem ment, mert voltak akik egyenlőbbek voltak a többinél. A kapitalizmus meg azért nem megy, mert ahelyett, hogy építenénk, inkább a régi rendszert sírjuk vissza. Most nyugaton újra elővették a Marxizmust, mindent központosítani akarnak és ezt ránk akarják erőltetni. Ez sajnos kellemetlen, mert a nyugattal ellentétben mi már megtapasztaltuk, hogy ez az út semmi jóra nem vezet.

Legyen minden állam önálló, ne szóljanak bele egymás belügyeibe. Ne mondják meg, ki vezesse az országot, még csak súgni se kell, majd azt mi tudni fogjuk.

nov. 27. 09:46
 7/22 anonim ***** válasza:
Pontosan. A svájcisapkás részeges tsz világnan voltunk boldogok,mai napig romantizálják a fiatalok is, hogy bárcsak akkor éltek volna. Aki élt benne meg visszasírja. Ez van, ez a szint.
nov. 27. 10:49
 8/22 A kérdező kommentje:
1945-47 között valahogy mindig az FKgP nyert...
nov. 27. 11:38
 9/22 A kérdező kommentje:
Földosztás, családi hgazdaság...
nov. 27. 11:39
 10/22 A kérdező kommentje:

Pontosan. A svájcisapkás részeges tsz világnan voltunk boldogok,mai napig romantizálják a fiatalok is, hogy bárcsak akkor éltek volna. Aki élt benne meg visszasírja. Ez van, ez a szint.

Az, hogy mit sír vissza, egy dolog. Az meg, hogy működik-e...

nov. 27. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!