Magyarország miért lett éltanulóból sereghajtó?
Éltanulók max az 1920-as években voltunk, amikor nagyobb és erősebb hadseregünk volt a románoknál, tótoknál és egyedül elbirtunk minddel. Még a kommunizmusban volt utoljára a legvidámabb barakk. Aztán a rendszerváltással mindent eprivatizáltunk így nem lett semmink.
Mi pörgesse a GDP-t ha nem állítunk elő semmit?
Kérdezd meg magadtól : mikor vettél utoljára magyar terméket?
Megkapod a választ
38# "Bizony az ember válságok idején luxusra nem költ, mert bizonytalan a gazdasági helyzete."
Én anno a 2008-as válságban egy biztosító cég brainstormingján azt hallgattam két órán át a vezetőségtől, hogy a válság milyen jó nekünk, hisz az az emberek félelmén keresztül azt kódolja beléjük, hogy hosszú távú biztos befektetést kössenek velünk
Aztán nem sokkal rá a biztosítási piac összeomlásával mentek is a levesbe a befektetések. A fele biztosító becsődölt 😂
"a válság milyen jó nekünk, hisz az az emberek félelmén keresztül azt kódolja beléjük, hogy hosszú távú biztos befektetést kössenek velünk"
Az nem is luxus termék.
Igen, a válság veszélye miatt az emberek rá lehet venni a stabil, hosszútávú befektetések megkötésére, mert a rövid, risky befektetésen sokat lehet bukni, ha belefutnak egy válságba.
De az az adott cég sem úgy gondoltam szerintem, hogy már holnap ilyeneket kötnek, hanem tudták, hogy a válság ideiglenes, viszont arra hivatkozva egy évtizedig lehet majd ilyen ügyleteket kötni.
"Gyurcsány pl épített 6 új egyetemi központot"
Erős túlzás. Magyarország még mindig rettentő Bp központú. Most lehet azt mondani, hogy valamennyire mérsékelte, de még sehol sem vagyunk.
"az IMF-hitel kamata alacsonyabb volt, mint amit az Orbán-kormány Paks 2-re felvett az oroszoktól."
Így lett kitalálva az IMF-hitel. Az volt a funkciója, hogy alacsonyabb kamatozású legyen, mint a piaci hitel, cserébe viszont komolyabb feltételekhez volt kötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!