Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hajléktalanokat miért nem...

A hajléktalanokat miért nem viszik el vidékre dolgozni?

Figyelt kérdés
Budapesten nyilván kevés munkalehetőség van, vidéken viszont a nehéz fizikai munkásból nagy hiány van. Ideálisak lennének ezekre a feladatokra.
nov. 26. 14:45
1 2 3 4
 21/31 DK-s ***** válasza:

#19-nek:

Tömegszállásról nem tudsz hová fejlődni. Ha közel mész bármelyikhez, mindegyik büdös. A testük és a ruhájuk átveszi a szagot, és egy munkahelyen ez nem elfogadott. Hiába fürdik, hiába mosat. Órákat alszik ebben a szagban, egyszerűen átveszi mindene. És sajnos a tisztálkodásra sem kötelezhetőek, így lehet fogalmad az ott, a reggeli órákban uralkodó szagról. És személyes holmija sem igazán lehet, ami egy hétköznapi embernek teljesen természetes. Egész éjszaka csövesekkel van körülvéve, akik tudják hogy dolgozik, tehát van pénze vagy értéke. Ezt le is csekkolják ha elalszik.

Amit te gondolsz, ahhoz nagyon-nagyon akarnia kellene. Azt sem tudom pontosan, hogy az esti zárás után mikor nyitnak ki? Tehát legkorábban mikor mehet ki? Mert könnyen lehet, hogy egy 6 órakkor kezdő munkahelyre már nem tudna odaérni kezdésre, mert egyszerűen nem engednék ki mondjuk 5 előtt. És hogyan rakná magát rendbe, indulás előtt?

Nekiállna fél 5-kor pakolászni, zörögni, ágyazni?

Meg is baxnák a száját a többiek!

nov. 26. 17:48
 22/31 Dongaben ***** válasza:

ma 17:36

Ez nyilván bejelentett lakcím lenne.

Ez csak egy álom, és bevallom: Az én álmom! Az elveszett embereknek valamilyen esélyt adni a méltó életre. Sok támogató alkalmazna hajléktalanokat, mezőgazdasági munkára, de szállást, ellátást nem tudnának adni állami támogatás nélkül. Azt meg hiába várják...

Én magam is adtam szállást, munkát egy a Stadionoknál csövező hajléktalan párnak pár éve. Most saját házuk van, és "isten" eszközének tekintenek, pedig ateista vagyok...

Az elesettekkel csak az MHM törődik! A többi csak önmagával...

nov. 26. 18:00
 23/31 A kérdező kommentje:
#6 : Számos erdészeti munka van pl. az egész Dunántúlon. Ja, nem ő lesz az erdész, Ő a fát fogja vágni és akár hordani télen és nyáron egyaránt időjárástól függetlenül. Számtalan építkezésen is tudna dolgozni. Nem műszaki ellenőrként, hanem segédmunkásként!
nov. 26. 18:06
 24/31 anonim ***** válasza:

A favágás, fahordás nem egy 50+os alkoholistának való, aki lebetegedett.

Hordtál már életedben te fát?

Nem 1 napig, hanem minden nap műszakban?

nov. 26. 18:52
 25/31 DK-s ***** válasza:

Dongaben-nek:

Idealista vagy.

Én "első kézből" tudom, hogy a csövesek túlnyomó többsége maximálisan elégedett a helyzetével. A maguk urai. Azt tesznek amit épp akarnak, enni kapnak, van hol aludniuk, összekukázzák vagy összekoldulják a piára és cigire valót, és nem kell szinte semmiféle szabályhoz igazodniuk. És nincs semmi felelősségük sem.

Hiába adnál nekik munkalehetőséget. Ha egy ideig komolyan is gondolná, már az első "odaérésen" elbukna a dolog. Qrvára nincsenek hozzászokva hogy szabályokhoz igazodjanak, ráadásul dolgozzanak is, tehát azt csinálják amire más utasítja őket. Tehát xarna bele. Elmenne szokás szerint kukázni, te meg várhatnád.

de ha ne hiszed, próbáld ki. De a youtube-on is találhatsz néhány videót ilyen próbálkozásokról, amire te gondolsz. Szép pénzt ajánlott csöveseknek, a munka némi cipekedés lett volna reggelenként, be kellett volna pakolni az árut a boltba. Ígéretet "százat" kapott, de oda már EGY SEM ért reggel.

nov. 26. 18:55
 26/31 DK-s ***** válasza:

#24-nek:

Egy 50+-os alkesszel mit akarsz kezdeni? Mert feltételezem hogy nem agyon-iskolázott, tehát maradt a fizikai meló. Arra pedig alkalmatlan. Figyelmet, precizitást igénylő "szalagmunka"?🤣 Az alkoholizmusa okozta leépülést magának köszönheti, nem fogom megsajnálni. Én 47 vagyok, eredeti szakmám kőműves. Lassan egy éve hogy a szakmám tönkretette a kezem, mindkét kezemre kéztő-alagút szindrómás lettem. Ne akard tudni, hogy az mivel jár.

Fogtam magam, otthagytam az építő-ipart, és elhelyezkedtem egy iskolában karbantartóként, a kezem pár hónap alatt rendbejött. És sajnáljam meg azt, aki az egész életét végigitta, tönkretette saját magát úgy, hogy soha 2nem szaggatta el az istrángot"?

Őszinte leszek: dögljön meg. Én börtönbe baxnám az ilyeneket, ott zavarják a legkevesebb vizet.

nov. 26. 19:02
 27/31 kürtőskalácska ***** válasza:

23- kérdező válasz.

Jaj ne is mond.

Volt már többször is,hogy közmunkások jöttek hozzám "segíteni" mert volt valami pályázat.

Egyszerűen nem lehetett rájuk semmit se bízni olyanok mint egy csoport másodikos.

Bárminemű eszközt nem adhatok a kezükbe mert 2 percen belül megsérülnek.

Mindegyik ilyen volt kivétel egy.

Az az egy ember már három éve dolgozik nálam illetve a rokonaim gazdaságaiban (bejelentve tehát nem fekete munka).

Szóval igen van amelyik ki szeretne törni van amelyiknek meg megfelel.

Persze az esélyt illetve a segítséget meg kell adni.

nov. 26. 19:03
 28/31 DK-s ***** válasza:

kürtőskalácska-nak:

És ha jól sejtem, az első beszélgetéskor mindegyik, mindenhez IS értett, igaz?

🤣

Jött egy ember egyik reggel kezdés előtt, hogy munkát keres. Kérdezte a főnök hogy kőműves munkát, vagy segédmunkát. Mondta hogy kőműves. A főni mondta neki hogy "ott" vannak a szerszámok, hozz egy zsák rapid-cementet, meg egy fánglit. Az ember odament, felkapta a cementet a vállára, majd megkérdezte hogy melyik az a "fángli". 🤣

Ha nem lett volna emberhiány, a főnök nyakonbaxta volna. Így csak annyit mondott neki hogy "Tedd le a zsákot, és hozzál egy csákányt meg egy lapátot".

nov. 26. 19:14
 29/31 Dongaben ***** válasza:

Kedves DK-s,

Köszönöm a bókot!

A többség "náci köcsög"-nek hív itt.

Tudom, hogy ezek olyanok, akiket apuci, anyuci mindig kisegít, ha kell energiaitalra....

Nekem is volt anno egy örökölt kis házam nagy telekkel, és miért ne?

Nem vagyok NER milliárdos, de max egy havi rezsit veszíthettem.

Idealista vagyok? Igaz leht, mert hiszek az emberek jóságában.

nov. 26. 19:16
 30/31 anonim ***** válasza:

Nem minden csöves alkoholista, elég egy betegség.

Oké, neked fájt a kezed, máshová mentél dolgozni, de van olyan betegség, amivel semmit nem tud dolgozni valaki, sem fizikait, sem szellemit.

Te pedig fasiszta vagy, ennyi, szerintem a fadiszták sokkal rosszabbak a hajléktalannál, a hajléktalan nem lázít senki ellen!Elvan magának, ellenben a fasizmus sok kárt okozott már a történelem során, én nem szeretnék olyan világban élni, ahol valakit börtönbe visznek, azért mert beteg.

nov. 26. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!