A hajléktalanokat miért nem viszik el vidékre dolgozni?
Meglepődnétek, hogy a hajléktalanok közt mennyi a művelt és diplomás...
Ok. hogy vannak a saját kakájukban fetrngők is, de a többség nem ilyen! Nekik lenne esély, hogy elhagyott állami ingatlanokba költözhetnének, és ott munkával olyan életet élhessenek, ami nem a mindennapi túlélésről szól.
Már megint megy a hergelés a hajléktalanok ellen!
Először is azt kellene megelőzni, hogy valaki hajléktalan legyen!
Tehát, eltörölni mondjuk az egykulcsos adót, bérlakásokat építeni, a támogatásokat szociális rászorultság alapján adni, nem pedig az alapján, hogy, kinek milyen gazdagok a, szülei és hány gyereket képes csinálni azért hogy pénzt kapjon, ami felviszi a lakhatási költségeket!
Amíg a burzsuj ezt nem hajlandó megtenni, addig nyugodtan el lehet viselni a hajléktalanokat, mint nem kívánatos tényezőket.
A kérdésed már hülyeségeket tartalmaz, egyrészt Pesten több a munkalehetőség, mint vidéken, ellenben a megélhetés is nehezebb a lakhatási költségek miatt, illetve a külföldi befektetők miatt, akik a lakásokat felvásárolják.
Aki már a hajléktalanságban van évek óta az bizony nem lesz alkalmas nehéz fizikai munkára.
A hajléktalanok többsége eleve idősebb, általában mentálisan beteg férfi.
Kezdetlen már az is jó lett volna, ha mondjuk nem tiltják meg nekik a flakonok összegyűjtését, amiből pár száz, ezer Ft-ot össze tudnak szedni kajára.
Illetve lakókocsi parkokat kellene építeni ahol lakhatnak azok, akik már sehogyan sem terelhetőek vissza a normális életbe!
Mert legfeljebb megkérdezheted, hogy akar -e menni?
#2-nek:
Nem véletlenül tűnt el a piacról a munkaközvetítés. A kisebbségiek leuralták a piacot. Mindenféle szedett-vedett, kannás-boros embereket dolgoztattak fillérekért, a fizetésük felét a nagy semmiért zsebrerakták, és mindenkinél olcsóbban biztosítottak munkaerőt!
A piac szép lassan kitakarította őket.
#12-nek:
Én dolgoztam a Támasz alapítványnál, és a katolikus caritas-nál is mint önkéntes, majd a sors fintoraként pár hónapra átkerültem a pult túlsó oldalára is! Nekem ne akard bemutatni a hajléktalanokat, NE VÉDD ŐKET!
Itt Pécsen már felvételkor szűrik őket. Nagyon kevés, de akad olyan, amelyikről látják hogy nem reménytelen eset. Ezeket nem a tömegszállásra helyezik hanem kétszemélyes szobákkal ellátott lakóházba, havi ÖTEZER forint lakbért kell fizetniük, és ebben benne van a rezsi. Alig néhány,megérthető feltétel van. Ittas állapotban nem mehet be, munkahellyel kell rendelkeznie, tehát az nem elég ha "közsegélyes" plusz kukázik. Ezt nem azoknak találták ki. És nem muszáj havi bejelentett munka, lehet egyszerűsített foglalkoztatású is. A ki és belépés ideje pedig nem kötött, hiszen van köztük többműszakos is. A legfontosabbat majdnem kifelejtettem! Minden csöves naponta kétszer kap kaját. Az ő adagjukat ELRAKJÁK, és amikor beér, megkapja. Tehát mindezeken felül ingyen is ehet, mint a többiek!
Szerinted hány csöves hajlandó elmenni dolgozni, hogy ne a lábszagos tömegszálláson kelljen nyomorognia? Mert ez a lehetőség BÁRKINEK nyitott!
Aki oda bekerül, az nem sokáig rontja ott a levegőt. Össze tudja szedni magát, és eltűnik ebből a környezetből.
"Budapesten nyilván kevés munkalehetőség van"
Takarítani lehet, levelet szedni lehet, havatlapátolni lehet, szemetet szedni lehet, ünnepségnél diszíteni lehet.
De ezek a hajléktalanok nem akarnak dolgozni.
Én találkoztam egy emberrel, aki minden nap vidéken a bolt előtt ült és kéregeti a kaját/pénzt, mert rászorul. Mondtam neki, hogy tudok munkát adni alkalmanként tudna jönni, normális pénzért, olyat is amihez nem kell képzettség. Még el is vittem volna az adott helyszínre autóval. Az nem érdekelte. Szóval erről ennyit.
Te azokról beszélsz, aki munkaképes.
Vannak súlyos mentális betegek, akik nem tudnak beilleszkedni, rajtuk ez nem segít.
Van, aki nem alkalmas normál munkára, pl csak home officeban tudna dolgozni, de ahhoz nincs képesítése, meg ki venné fel dolgozni ilyen pozícióba, mikor tapossák egymást az egészséges emberek.
Aki az utcára kerül ott már nem a lustaságról van szó, hanem súlyos szorongásos zavarról, ami miatt nem tud annyit dolgozni, hogy egy lakást béreljen.
Én súlyos szociális fóbiával élek, és nem tudnék idegenekkel lakni, inkább öngyilkos lennék.
ma 17:05
Pont ezért lenne jó az MHM-es javaslat, hogy állami tulajdonú elhagyott ( Előtte felújított.) épületekben lenne szállás. Nem "tömegszállás"!
A munka, az mezőgazdasági lenne, amihez azért nem kell 3 diploma. :)
Tisztes megélhetés lenne azoknak, akik hajlandók kimászni az utca mocskából.
Azok a hajléktalanok, akik végzettségük, vagy ambíciójuk szerint tovább mennének, egy bázis lenne. Utópia?
MINDEN TISZTELETEM azoknak, akik az utcán élőknek folyamatosan segítséget nyújtanak! De, más kell nekik. CÉL, amit elérhetnek.
#15-nek:
Bár én magam sem csípem őket, de ez az egész kérdés mégsem annyira "fekete-fehér", mint elsőre gondoltam. Pécsen megoldottak egy problémát, nem tudom hogy Pesten mi a helyzet?
A tömegszállásos hajléktalant reggel 6-kor kivágják,és este 6-ig nem mehet be. Semmi értékesebb vagyontárgyat nem tanácsos birtokolnia, mert amíg alszik, a szemét is kilopják. Feltéve hogy tud aludni a részeg disznóktól a láb, és hányásszagú környezetben, ami keveredik a tavasszal kiolvadó csövesek szagával.
És innen járjon valaki munkahelyre.
Dongabe-nek:
Kivitelezhetetlen, amíg nem lehet különbséget tenni a lakcím nélküli, és a hajléktalan között.
Ha én lakcím nélküli lakcímkártyával, és a 15 éves lányommal odamennék, milyen jogon utasítanál vissza?
Mert ilyen is létezik, nem is kevés! Papíron én és a párom is hajléktalanok vagyunk a Támasz alapítványnál nyilvántartva! A párom lakcímes hajléktalan, én lakcím nélküli.Miközben a párom által bérelt önkormányzati lakásban élünk, és közösen neveljük a lányunkat. Ezen kívül pedig mindkette köznevelési foglalkoztatottak vagyunk, vagyis közalkalmazottak. És ne hidd, hogy ez egyedi eset. Rengeteg albérletben élő, gyereket nevelő szülő van, akit a tulaj nem enged bejelentkezni!
Elvileg minden ilyen jelentkezőt is el kellene fogadnod! Mert ha nem, akkor milyen jogon biztosítasz előjogokat egy csövesnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!