Komolyan ennyire fogalmuk sincs a valóságról a
képviselőknek?
Figyelt kérdés
A városban hatalmas a munkanélküliség. Ez ügyben beszélgettem az rgyik helyi képviselővel. Mondtam, hogy a belvárosban sincsenek üzletek, mert az önkormányzat megemelte a bérleti díjakat. Mondtam, hogy a gyárakba 2-3 műszakba biorobotokat vesznek fel, azokat is max 3 hónapra. Mondtam hogy egy eladói állásra pár nap alatt több mint 100 ember jelentkezik. Erre megkaptam hogy állasbörzére kell menni. Mondom igen, munkaerő kölcsönzők vannak kint, biorobotokat keresnek akiket a kedvezmények letelte után lecserélnek. Nézzünk neten munkát. Elküldtem a neten található, a városban fellelhető álláshirdetéseket. Válasz: rossz oldalon nézzük a munkát. Mondom ok, kérek linket hol nézzük? Válasz: egy fotó volt egy állásbörzéről ahol fentebb írtam mi van. Lényeg, hogy semmiképpen nem akarják bevallani hogy munkanélküliség van a városban, sőt, ellenkezőleg, millió munkalehetőség van! Megjegyzem ellenzéki képviselő az illető, tehát ez esetben nem lehet a fidesszel jönni. Ennyire nem a realitásban élnek, vagy ennyire nem érdekli őket saját magukon kívül senki sem?
A képviselő nincs elrugaszkodva teljesen a valóságtól.
Valószínűleg, ahogy te is és sokan mások, egy érettségivel akarnak szellemi munkát végezni, magas bérért, kevés felelősséggel.Ez mellé nem tudok sem angolul sem más nyelven.
nov. 26. 11:19
2/11 A kérdező kommentje:
1-es mondom egy eladói állásra több mint száz ember jelentkezik pár nap alatt! Miröl beszèlsz? Sima eladói amihez erettségi sem kell.
nov. 26. 11:21
3/11 anonim válasza:
Tanulj ki egy normális szakmát pl villanyszerelő és legyél EV. Rengeteg lóvét fogsz keresni. Annyi munkád lesz, h nem fogod győzni.
nov. 26. 11:24
4/11 A kérdező kommentje:
Azt is mondta, ő 3 ée keres informatikust a cégéhez, és nem talált megfelelőt.
nov. 26. 11:25
5/11 A kérdező kommentje:
3-as vicces vagy. A szakemberek nagy része külföldön van. Szerinted miert?
nov. 26. 11:25
6/11 anonim válasza:
4#
Ez azért van, mert nem akar fizetni.
A piacgazdaságban a "nincs" nem létezik.Olyan van,hogy nem tudják megfizetni.
nov. 26. 11:27
7/11 A kérdező kommentje:
6-os én ezt már meg sem említettem neki. Rendesen felhúzott. Minden munkanélküli lusta, miert nem tanult, miert nem ez az amaz.
nov. 26. 11:30
8/11 anonim válasza:
6#
A munkanélküliségnek sok fajtája van.
Nyilván, akinek jó végzettsége van, az válogat és kimaxolja azt a 3 hónapos időszakot.
nov. 26. 11:44
9/11 A kérdező kommentje:
8-as nincs miből válogatni!
nov. 26. 11:45
10/11 anonim válasza:
"3-as vicces vagy. A szakemberek nagy része külföldön van. Szerinted miert?"
Pont ezért van hiány. A villanyszerelő és társai aranyat érnek itthon és simán garantált az 1 millió nettó itthon is, ha ügyesen dolgozol. Nem az érettségivel rendelkező szakma nélküli vagy bolti és virágkötői szakmával rendelkező emberekre van szükség vagy bölcsészdiplomásokra.... tanulj és lesz jó melód.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!