Azért kellet a budapesti választási képviselők számát csökkenteni mert Budapesten nagyon népszerű Magyar Péter?
Nem.
Azért mert Budapest lakossága iszonyúan csökken. Nem rég voltam fent, magyar szót már nem hallottam, már csak egy turistalátványosság semmi több. Egy elnéptelenedő, elkorcsosodó város, ahol már nem reprezentálják magukat a magyar emberek. Ezért ennek arányosan csökkenteni kellett a mandátumok számát.
Én beleolvasgattama témába....
Budapesten a népességcsökkenés miatt 1 el kevesebb körzet kellett volna, nem kettővel
És Somogy megyétől keleltt volna még 1 választókerületet elvenni
És az igy "felszabadult" két választókerületet keleltt volna Pest megyének adni
A lakosságszám ezt indokolta volna
De... Mivel Somogy megye aprófalvas és soka fidesz szavazó, nem volt érdeke a fidesznek 1 szinte biztos mandátumról lemondani.
A másik oldal pedig a Budapestnél meg azért nem 1 hanem 2 szabazókört vettek el mert Budapestena fidesz nagyon gyengén áll.
Tulajdonképpen csak ezzel a dologgal 2 vel csökkentett az biztos ellenzéki mandátumokat.
És azt se szabad elfelejteni hogy a Budapesti választókerületeket teljesen átrajzolták az EU választási eredmények alapján, itt is igy létrejött 2-3 olyan szavazókör ahol akár a fidesz többség is meglehet
hasonló átrajzolásokat csináltak Szegednél és néhány más vidéki szavazókör esetén
Tulajdonképpen ez egyféle választási eredményt befolyásoló(választási csalásnak is nyugodtan nevezhető) történet
Ilyen történne tőlünk nyugatra(pl: Franciaországban) már milliók tüntetnének az utcán!!!
És 26 még nagyon messze van, szerintem lesznek még itt más "módósítások" is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!