Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azért kellet a budapesti...

Azért kellet a budapesti választási képviselők számát csökkenteni mert Budapesten nagyon népszerű Magyar Péter?

Figyelt kérdés
ma 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Nem.

Azért mert Budapest lakossága iszonyúan csökken. Nem rég voltam fent, magyar szót már nem hallottam, már csak egy turistalátványosság semmi több. Egy elnéptelenedő, elkorcsosodó város, ahol már nem reprezentálják magukat a magyar emberek. Ezért ennek arányosan csökkenteni kellett a mandátumok számát.

ma 16:57
 2/4 Mad Max2 ***** válasza:
92%

Én beleolvasgattama témába....

Budapesten a népességcsökkenés miatt 1 el kevesebb körzet kellett volna, nem kettővel

És Somogy megyétől keleltt volna még 1 választókerületet elvenni

És az igy "felszabadult" két választókerületet keleltt volna Pest megyének adni

A lakosságszám ezt indokolta volna

De... Mivel Somogy megye aprófalvas és soka fidesz szavazó, nem volt érdeke a fidesznek 1 szinte biztos mandátumról lemondani.

A másik oldal pedig a Budapestnél meg azért nem 1 hanem 2 szabazókört vettek el mert Budapestena fidesz nagyon gyengén áll.

Tulajdonképpen csak ezzel a dologgal 2 vel csökkentett az biztos ellenzéki mandátumokat.

És azt se szabad elfelejteni hogy a Budapesti választókerületeket teljesen átrajzolták az EU választási eredmények alapján, itt is igy létrejött 2-3 olyan szavazókör ahol akár a fidesz többség is meglehet

hasonló átrajzolásokat csináltak Szegednél és néhány más vidéki szavazókör esetén

Tulajdonképpen ez egyféle választási eredményt befolyásoló(választási csalásnak is nyugodtan nevezhető) történet

Ilyen történne tőlünk nyugatra(pl: Franciaországban) már milliók tüntetnének az utcán!!!

És 26 még nagyon messze van, szerintem lesznek még itt más "módósítások" is!

ma 17:05
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Nem, hanem a lakosságváltozás miatt.
ma 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha csalás, akkor nem kéne az ellenzéknek perelni?
ma 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!