Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Őszintén egy Fideszes miért...

Őszintén egy Fideszes miért van meggyőződve hogy a Fidesz nekünk nagyon jó?

Figyelt kérdés
A propagandát leszámítva tényleg bármilyen választ elfogadok, mert szeretném megérteni, hogy egy hétköznapi dolgozó embernek mivel könnyebb jelenleg, és miért lenne kifejezetten érdemes szimpatizálni a Fidesszel.

nov. 25. 04:41
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
79%
Nagymamám azért szavaz a Fideszre, mert fél a háborútól, és szerinte Orbán megvéd bennünket.
nov. 25. 04:43
 2/31 anonim ***** válasza:
81%

Még valami:

A migránsoktól is fél.

Nemrég beszéltem neki arról, hogy ott voltam Magyar Péter előadásán.

Az volt a reakció, hogy szidta, szó szerint ugyanazt mondta vissza róla, mint amit egy M1-es nyilatkozatban hallott.

Ezt onnan tudom, hogy azt én is hallottam, csak ő a TV-ben látta, én meg a YouTube-on.

#1 voltam.

nov. 25. 04:46
 3/31 anonim ***** válasza:
84%

Nem fogsz rá választ kapni. Tűnedeznek el innen is. Egyre cikibb Fideszesnek lenni.

Egyébként az én Nagymamám is dettó ugyanez. Fél a haborútól és OV. személyeben látja azt aki megvéd minket tőle. Meg a migránsoktól. A Magyar Péter meg pfejj..

A vicc az egészben hogyha maholnap azt mondanák neki a tv-ben hogy Magyar Péter milyen jófej akkor már azt gondolná a "frissítés" után.

nov. 25. 07:16
 4/31 anonim ***** válasza:
7%

Amiért pl egy Tiszás meggyőződése, hogy Magyar Péter kell ide.

De mondhatnám, hogy empírikus módon, tapasztalati úton!

Láttuk, éreztük a 2002-2010 közötti időszakot, aztán a következő jó tíz évet...

Össze sem lehet hasonlítani.

nov. 25. 08:57
 5/31 anonim ***** válasza:
92%
Van két ismerős, nekik nagyon jó, mert lazán tudnak a jogszabályok között a szürkegazdaságban lavírozni. Vannak olyanok is, akik a pálinkafőzés engedélyezéséből és nem ellenőrzéséből élnek nagyon kényelmesen, Az emberek többségét, maga az ország nem érdekli, csak a saját boldogulása.
nov. 25. 09:24
 6/31 bbenjoe ***** válasza:
33%

Az a savanyú válasz, hogy nincs jobb.

A leszerepelt ellenzéket hagyjuk is, csak a húsosfazékhoz akarnak jutni bármi áron. Magyar Péterben megvan a lehetőség, hogy igazán befusson, de még nincs ott. Megvan benne az agresszivitás, de ennél bölcsebbnek és pozitívabbnak kell lennie. Ha köti az ebet a karóhoz, és nem fog közösködni a bukott ellenzékkel (dk, mszp, jobbik, párbeszéd, anyám kínja...), akkor a választási hajrában ez nagyon sok szavazatot fog hozni neki. De ha csak egyszer is leül tárgyalni a gyurcsánnyal, úgy vége.

gyurcsány eddig négyszer szállította a kétharmadot a Fidesznek. Pártok és szervezetek garmadáját morzsolta fel. Ez a dolga. Ezért nem állították bíróság elé soha.

nov. 25. 10:44
 7/31 anonim ***** válasza:
94%

"Láttuk, éreztük a 2002-2010 közötti időszakot, aztán a következő jó tíz évet...

Össze sem lehet hasonlítani."

Ezzel az "éreztük"-kel pont az a baj, hogy a szubjektív tapasztalattal sokra nem mész.

Objektív adatok alapján látszik, hogy a fidesz előtti MSZP kormány is jobb számokat hozott, mint a fidesz, mégse ezt gondolod valóságnak.

Ennek két oka van. Általában az ember helyzete pont, hogy javul az idő előrehaladtával. Ha valaki 2002-ben dolgozni kezd, akkor 2010-ben 8 év tapasztalata van, míg 2018-ban 16 évnyi tapasztalata van. Nyilván 16 évnyi tapasztalatot jobban megfizetnek, mint a nulla kilométeres személyeket.

Szintén torzító hatása van az inflációnak. Lehet, hogy valaki 20 éve 80 ezret keresett, de az mai mértékkel semmire sem elég.

És végül torzítja a propaganda is. Nem egy fideszessel találkoztam, aki szerint Gyurcsány okozta a világválságot.

nov. 25. 10:51
 8/31 A kérdező kommentje:
#4 És mikor volt a jó tíz év? Mert Gyurcsány Orbán esetében egyik kutya másik eb igazából. Hozzáteszem ha Gyurcsány utáni megváltó Fidesz jött akkor miértne jöhetne az Orbán után megváltó Magyar Péter a logikád szerint?
nov. 25. 12:35
 9/31 anonim ***** válasza:
16%

"ha Gyurcsány utáni megváltó Fidesz jött akkor miértne jöhetne az Orbán után megváltó Magyar Péter a logikád szerint?"

Mert most jó!! Nem fogod már fel milyen jó neked és milyen jól mennek a dolgok az országban? Hát nem igaz hogy nem érted mar meg!

nov. 25. 12:53
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

6

"A leszerepelt ellenzéket hagyjuk is, csak a húsosfazékhoz akarnak jutni bármi áron."

Én ellenzéki vagyok. Én nem húsosfazekat akarok, hanem csak nyugalmat, kiszámíthatóságot az országban, ahol élek! ÉS ÉLNI akarok!!! NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!

nov. 25. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!