Regisztráltam az Ügyfélkapu+-ra és a DÁP-ra is. Lehet a DÁP-ra nem kellett volna? Mert így 2026-tól nem használhatom az Ügyfélkapu+-t
2025. január 15. után csak két belépési lehetőség marad: a DÁP és az Ügyfélkapu+
2025. december 31. után csak azok számára szűnik meg az Ügyfélkapu+ belépési lehetőség, akiknek van DÁP regisztrációjuk.
Lásd: 2023. évi CIII. törvény a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól 119. § (6).
Nem értelek. Ha úgy döntöttél, hogy kell neked a D.Á.P., akkor miért nem felel meg, hogy azzal lépsz be az állami szolgáltatásokba?
Nekem esélyem sincs D.Á.P.-ra, mert nincs okostelefonom. Asztali gépen regisztráltam az Ügyfélkapu+-ra, hogy január 15. után is megmaradjon a belépési lehetőségem.
Nem néztem utána rendesen, azt hittem, hogy az Ügyfélkapu+ megszűnik 2025 december 31. után és ezért regisztráltam a DÁP-ra. Hírekben tévesen írták én meg elhittem .... :)
Ha tudom, hogy marad az Ügyfélkapu+ akkor nem regisztrálok a DÁP-ra.
Sajnos a média összevissza hozta le a hírt, Bár ezt már megszokhattuk.
Kormány ablakban kérdezd meg (vagy 1818@1818.hu) hogy ha megszünteted a DAP-ot meg a ügyfélkapud akkor tudsz-e új ügyfélkaput csinálni. (ha törölteted a dáp-ot akkor a ügyfélkapud is zárolja.
Egyébként érdekes lesz, ez a 2025. dec 31 utáni dolog. Oké most használhatod a Dapot, de a appokkal az a gond, hogy bármikor jöhet egy frissítés ami után a telefon nem kombatibilis többé...
"Kormány ablakban kérdezd meg (vagy 1818@1818.hu)"
Semmi értelme megkérdezni, hogy egy adott ügyintéző mit válaszol. Holnap egy másik ügyintéző meg is mást fog mondani. stb.
Te amúgy hol élsz? Gondolom nem Magyarországon ...
Itt semmi értelme ilyennek amit írsz. Mindenki nagyban szarik mindenre és összevissza mond bármit.
Egyszerűen megszűnik az Ügyfélkapu+ és senkit nem fog érdekelni, lehet szívni a DÁP-al. Jóesetben megmutatják a jogszabályt, hogy tudnod kellett volna.
↑ /6!
Ha ez a véleményed a kormányzati ügyfélvonalról, akkor még nem fordultál hozzájuk. Kétszer fordultam hozzájuk emailben, egyik esetben tökéletes segítséget adtak, a másikat pedig államtitkárhoz továbbították, akinek főosztályvezetője válaszolt, megköszönte az észrevételt és nem csak ígérte, tényleg intézkedtek is.
Emailben hogyan tudna ’mindenki összevissza mondani bármit’?
Az más, hogy a DÁP nem szüntethető meg egyszerűen, sok veszteséggel jár, de nem is volt szükség arra a kapkodásra, amit csináltál.
Még a mai naptól számítva is 45 napig használható az egyszerű ügyfélkapus belépés, és ha helytállók is lettek volna az általad olvasott hírek, akkor is még 404 napig használható lenne az ügyfélkapu+ belépés.
Az biztos volt, hogy a DÁP egy darabig igencsak bukdácsolós lesz, és sokkal bonyolultabb a regisztrációja, életbe léptetése. És semmiért: 2025. első negyedévében csak annyi lesz, hogy szelfivel is lehet regisztrálni, 2025. harmadik és negyedik negyedévére terveznek előnyöket jelentő alkalmazásokat. Azért vannak kétségeim: mi minden volt tervezve az e-személyi tárolójával is.
Szépen elleszek addig a sokkal egyszerűbben létrehozható és biztosabban működő ügyfélkapu+ belépéssel, amíg használható lesz. Aztán vagy alakul valahová a DÁP, vagy az is csak egy elképzelés marad. Ha belekényszerülök a használatába, akkor addigra eldől, hogy elfogadhatóan működik, úgyhogy nem fogok „szívni a DÁP-al’.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!