Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Regisztráltam az Ügyfélkapu+-r...

Regisztráltam az Ügyfélkapu+-ra és a DÁP-ra is. Lehet a DÁP-ra nem kellett volna? Mert így 2026-tól nem használhatom az Ügyfélkapu+-t

Figyelt kérdés

2025. január 15. után csak két belépési lehetőség marad: a DÁP és az Ügyfélkapu+

2025. december 31. után csak azok számára szűnik meg az Ügyfélkapu+ belépési lehetőség, akiknek van DÁP regisztrációjuk.

Lásd: 2023. évi CIII. törvény a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól 119. § (6).

nov. 20. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek. Ha úgy döntöttél, hogy kell neked a D.Á.P., akkor miért nem felel meg, hogy azzal lépsz be az állami szolgáltatásokba?

Nekem esélyem sincs D.Á.P.-ra, mert nincs okostelefonom. Asztali gépen regisztráltam az Ügyfélkapu+-ra, hogy január 15. után is megmaradjon a belépési lehetőségem.

nov. 20. 14:03
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem néztem utána rendesen, azt hittem, hogy az Ügyfélkapu+ megszűnik 2025 december 31. után és ezért regisztráltam a DÁP-ra. Hírekben tévesen írták én meg elhittem .... :)

Ha tudom, hogy marad az Ügyfélkapu+ akkor nem regisztrálok a DÁP-ra.

nov. 20. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Sajnos a média összevissza hozta le a hírt, Bár ezt már megszokhattuk.

Kormány ablakban kérdezd meg (vagy 1818@1818.hu) hogy ha megszünteted a DAP-ot meg a ügyfélkapud akkor tudsz-e új ügyfélkaput csinálni. (ha törölteted a dáp-ot akkor a ügyfélkapud is zárolja.

Egyébként érdekes lesz, ez a 2025. dec 31 utáni dolog. Oké most használhatod a Dapot, de a appokkal az a gond, hogy bármikor jöhet egy frissítés ami után a telefon nem kombatibilis többé...

nov. 22. 10:03
 4/8 A kérdező kommentje:

"Kormány ablakban kérdezd meg (vagy 1818@1818.hu)"

Semmi értelme megkérdezni, hogy egy adott ügyintéző mit válaszol. Holnap egy másik ügyintéző meg is mást fog mondani. stb.

nov. 22. 13:16
 5/8 anonim ***** válasza:
E-mailben van értelme megkérdezni, ott ha leírják hogy megoldható akkor telefonon felmutatod a ügyintézőnek ha problémáznak rajta, hogy már pedig oldják meg.
nov. 22. 17:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Te amúgy hol élsz? Gondolom nem Magyarországon ...

Itt semmi értelme ilyennek amit írsz. Mindenki nagyban szarik mindenre és összevissza mond bármit.

Egyszerűen megszűnik az Ügyfélkapu+ és senkit nem fog érdekelni, lehet szívni a DÁP-al. Jóesetben megmutatják a jogszabályt, hogy tudnod kellett volna.

nov. 22. 19:18
 7/8 anonim ***** válasza:

↑ /6!

Ha ez a véleményed a kormányzati ügyfélvonalról, akkor még nem fordultál hozzájuk. Kétszer fordultam hozzájuk emailben, egyik esetben tökéletes segítséget adtak, a másikat pedig államtitkárhoz továbbították, akinek főosztályvezetője válaszolt, megköszönte az észrevételt és nem csak ígérte, tényleg intézkedtek is.

Emailben hogyan tudna ’mindenki összevissza mondani bármit’?

Az más, hogy a DÁP nem szüntethető meg egyszerűen, sok veszteséggel jár, de nem is volt szükség arra a kapkodásra, amit csináltál.

Még a mai naptól számítva is 45 napig használható az egyszerű ügyfélkapus belépés, és ha helytállók is lettek volna az általad olvasott hírek, akkor is még 404 napig használható lenne az ügyfélkapu+ belépés.

Az biztos volt, hogy a DÁP egy darabig igencsak bukdácsolós lesz, és sokkal bonyolultabb a regisztrációja, életbe léptetése. És semmiért: 2025. első negyedévében csak annyi lesz, hogy szelfivel is lehet regisztrálni, 2025. harmadik és negyedik negyedévére terveznek előnyöket jelentő alkalmazásokat. Azért vannak kétségeim: mi minden volt tervezve az e-személyi tárolójával is.

Szépen elleszek addig a sokkal egyszerűbben létrehozható és biztosabban működő ügyfélkapu+ belépéssel, amíg használható lesz. Aztán vagy alakul valahová a DÁP, vagy az is csak egy elképzelés marad. Ha belekényszerülök a használatába, akkor addigra eldől, hogy elfogadhatóan működik, úgyhogy nem fogok „szívni a DÁP-al’.

nov. 22. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:
6-os de igen Magyarországon, több ügyet is így intéztem, sikerrel.
nov. 23. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!