Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj az, hogy a jövőben...

Miért baj az, hogy a jövőben nem jár majd boríték a szavazólaphoz?

Figyelt kérdés

2RK szavazóként kérdezem.

Olvastam Hadházy érveit, de valamire nem tér ki. A szavazólapot ugyanis össze lehet hajtani úgy is, hogy az üres oldala van kifelé, azaz a szavazókörben tartózkodó többi személy nem láthatja az illető szavazatát.

ma 08:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nézd mi van ha nem hajtja össze és úgy dobja bele, vagy úgy hajtja össze,hogy kifelé van és látszódik?"

Akkor ugyanaz, mint eddig, tekintve hogy eddig is megtehette ezt bárki.

ma 08:58
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Eddig sem volt kötelező borítékba rakni a szavazólapot ezt Hadházynak tudnia kellene,csak lehetőség volt.Én sosem raktam bele,mert volt amikor alig lehetett volna belegyömöszölni.Ki látja ha félbehajtod ,és bedobod az urnába?
ma 09:14
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem használtam a borítékot, holott a rendszerváltás óta minden szavazáson részt vettem. Felesleges.

Egy olyan dolog amit csakis azért használtak mert valaki túlgondolta és átvette valahonnan, de totál felesleges. A szavazólapokat - mert nem 1 van sosem - egyszerűen össze kell hajtani amúgy is, hiszen nagyok és nem férnek bele az urnába a kis nyíláson át. Senki nem mászkál a szavazólapját lengetve a helységben és mutogatja hogy kire húzta be az X-t, mások meg nem fogják azt látni méterekről, hogy melyik aprócska négyzetben van éppen egy X a lapon.

Mostantól majd nem kell feleslegesen borítékot adni, azt kidobni a kukába. Eddig átadni volt kötelező, nekem is mindig a kezembe nyomták emiatt hiába tudtam, hogy nem fogom használni. A választási kisokosban meg majd nem azt írják bele, hogy beleteheti az illető a borítékba, hanem hogy hajtsa össze a szavazólapokat és dobja be az urnába. De persze mint mindenen, ezen is lehet hisztizni, hát nyilván egyből meg is jelenik rá valaki és elkezdi.

ma 09:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!