Az miért van, hogy a megkérdezett emberek közül, egyre többen látják, hogy orosz mintájú államrendszer épült, vagy épül ki az országban, de, hogy azt nem látják, hogy egy ilyen rendszerben nem lehet kormányt váltani?
Hogy én illuzióban élnék, az simán lehetséges, de 15 éve senkinek sem sikerült ennek az ellenkezőjét bizonyitani eddig, pedig próbálták, nem is egyszer és nem is egy figura.
17 év múlva, majd visszatérünk erre, hogy kinek volt igaza, én be fogom ismerni, ha tévednék, nekem ez nem probléma, de továbbra is azt látom, hogy egyre kilátástalanabb az ország jövője.
Akkor minek írogatsz ide? Mivel viszi előrébb a dolgokat, hogy szerinted kilátástalanok a dolgok?
Hagyd meg akkor inkább azoknak a terepet, akik látnak még reményt, próbálkoznak. Te már feladtad, egyéni döntésed, de nem kell másokat mérgezni ezzel.
Azért irogatok ide, mert élek a véleménnyilvánitási és az oldal adta kérdéskiirási jogommal.
Én kérdezek, és én vagyok a kérdező, ha nem tetszik a kérdés, nem kell rá válaszolni.
Csak azt lásd, hogy ezzel a fideszt segíted, ha eltántorítod azokat is, akik még próbálkoznának.
Ha más rendszerekben is ahol sikerült megdönteni az autokrata kormányt is így álltak volna hozzá, akkor soha nem lett volna változás. Ez defetizmus.
#5:
"Az ukránoknál egy polgárháborús puccs kellett ahhoz, hogy Janukovicsot el tudják zavarni, látjuk, mi lett belőle. A fehérruszkiknál, az sem volt elég."
Ez így a valóság erős félremagyarázása, ami szerintem hiba a részedről.
Janukovicsot teljesen legitim módon választották meg az ukránok. A 2013-as tüntetéssorozat nem Janukovics elzavarásáért indult! Korábban az ukrán nép döntött merre akar menni, ugyanerről döntött a parlament is aki ezzel "felkérte" az elnököt ennek végrehajtására ( EU társulási szerződés ). Janukovics ezt saját maga ( Putyin kérésére és nyomására ) felülbírálta ami egy belpolitikai válsághoz vezetett. A nép ezen döntés miatt ment az utcára és ha Janukovics megtette volna amire a parlament utasítja akkor semmi gáz nem lett volna ott sem, de végül inkább a tömegbe lövetett...
A legitim elnök Janukovics esete teljesen más, mint a huszon éve választási csalással elnöklő krumplis Luka :)
Az orosz mintájú rendszer ( vagy annak EU-konform másolatának ) kiépülésében egyetértek. Miért reménykednek mégis sokan? Mert ez a rendszer nem olyan hardcore, mint az orosz. Itt még nem börtönzik be az ellenzéki vezetőket, nincs erőszakkal történő elnyomás és a Fidesznek van egy valós,létező szavazóbázisa illetve ezen felül ott egy rászoruló réteg akit meg tudnak venni krumplival vagy pár ezer forintért és ott van egy megfélemlített réteg akiket rábírnak a fideszre szavazásra ( ha nem csinálsz képet, hogy a fideszre szavaztál akkor nincs közmumka ), meg a többi apró választási csalás...
A legfőbb különbség az orosz rendszerhez képest, hogy a fidesznek tényleg van egy elég nagy szavazóbázisa, míg Putyinnak vagy Lukának ez nincs meg.
Az elmúlt 14 évben pont ez a szavazótábor volt az elsődleges oka, hogy a fideszt demokratikusan nem lehetett leváltani. Ha ez nem lenne akkor hiába írnák át a választási törvényt, semmire nem mennének vele.
A másodlagos oka a valós ellenzék teljes hiánya. A korábbi két nagy párt ( MSZP és SZDSZ ) széthullott és leamortizálódott, a helyüket pedig sok apró párt vette át de ezek egyike sem törekedett arra, higy alulról építkezve erős bázist alakítson ki.
A Fidesznek szerencséje van, hogy eddig övék volt a legnagyobb szavazótábor, velük szemven egy rakás balfék állt és a hatalommal valamint a választási törvénnyel a hátuk mögött simán behúzták mindhárom választást.
Technikailag a jelenlegi törvények mentén is leváltható a Fidesz demokratikusan, de 14 év alatt egy pártnak sem sikerült felnőnie a feladathoz. Ami ennél is fájdalmasabb, hogy mindenki a saját messíását várja a pártok szervezésében senki nem vesz részt, senki nem párttag mindenki csak a csodára vár. Tölgyessy már vagy 20 éve rávilágított az apolitikus nemzet problémájára, most meg ezért szívunk...
Szóval a Fidesz vezetésében okos emberek ülnek és baromi nagy szerencséjük is van, hogy úgy alakult minden, ahogy. De ettől még technikailag leválthatók csak nincs kire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!