Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az miért van, hogy a megkérdez...

Az miért van, hogy a megkérdezett emberek közül, egyre többen látják, hogy orosz mintájú államrendszer épült, vagy épül ki az országban, de, hogy azt nem látják, hogy egy ilyen rendszerben nem lehet kormányt váltani?

Figyelt kérdés
Miért élnek illúzióban azok, akik a NER működősét viszont jól érzik?

ma 10:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
73%
És mi a javaslatod, mit kellene csinálnunk?
ma 10:32
 2/18 A kérdező kommentje:
Én kérdezek, nem javaslok, te mit csinálnál, hogy az emberek szeme felnyiljon végre?
ma 10:34
 3/18 A kérdező kommentje:

Az én kérdésem az, hogy miért van az, hogy a rendszer működését látja az emberek jelentős része, mégis hisznek abban, hogy demokratikus úton leváltható az, amik már a ruszkiknak sem megy.

Miért?

ma 10:36
 4/18 anonim ***** válasza:
75%
Mert abban bízunk, hogy ha demokratikusan nem is, de erőszakkal leváltható. De ahhoz elég sok és határozott ember kell. A fidkányok iránti gyűlölet pedig egyre nő és már olyan ismert emberek is felszólalnak a rendszer ellen, akik eddig nem ez pedig sokat elmond. Már elindult egy fajta felvilágosodás...
ma 10:40
 5/18 A kérdező kommentje:

Az ukránoknál egy polgárháborús puccs kellett ahhoz, hogy Janukovicsot el tudják zavarni, látjuk, mi lett belőle. A fehérruszkiknál, az sem volt elég.

A grúzoknál is elég reménytelen a helyzet és mindegyik ország tökösebb minálunk, milyen erőszakról beszélsz, amikor 2006 óta, még egy komolyabb tűntetés sem volt a rendszer ellen?

ma 10:44
 6/18 anonim ***** válasza:
68%

Leváltható demokratikusan egyelőre, az oroszokkal az összehasonlítás nem jó, hiszen ott koholt vádakkal bebörtönzik az ellenzékieket, szétveretik a tüntetéseket, megölik az ellenzékieket a börtöben, bezáratták az ellenzéki médiákat, stb.

Az oroszokhoz képest sehol sem vagyunk, itt le lehet váltani a fideszt, ha elegen ellenük szavaznak, csak az kell, hogy az ellenzéki pártok ne csak a saját érdeküket nézzék. Szétszórt ellenzékkkel nem lehet kormánytváltani, csak egységesen.

ma 11:08
 7/18 anonim ***** válasza:

Ha egyfelől azt állítod, hogy demokratikusan nem lehet leváltani, másfelől meg azt, hogy a magyarok töketlenek az erőszakhoz, akkor nekem ez elég patthelyzetnek tűnik.

Amúgy én abban látom a megoldást, hogy -mivel az emberek döntő többségét csak önmaga érdekli- ha az általános gazdasági helyzet eljut egy olyan szintre, amikor az emberek közvetlen megélhetése kerül veszélybe tömegesen (nincs munka, miközben a gyárakban külföldiek dolgoznak, nincs háziorvos, az átlagembernek megfizethetetlen a rezsi, az élelmiszer, az üzemanyag, nincs tüzifa télire, az unokák meg már rég elhúztak külföldre), akkor lehet esély arra, hogy a propaganda kevésbé tudja főzni az emberek agyát. (Persze a propagandának az a célja, hogy ezeket a bajokat a “külföldre” kenje, biztos lesz az idők végezetéig pár százezer ember, aki ezt készséggel el is fogja hinni.)

Itt is olvastam olyan véleményt, hogy ő leszarja a politikát meg hogy ki mennyit lop, amíg neki jó, addig támogatni fogja a fideszt. Ha nem lesz jó az embereknek, és lesz más, akire tudnak szavazni, és aki beleveri a fejükbe, hogy a bajaiknak a forrása nem Brüsszel meg Ukrajna, akkor lehet változás.

Nyilván lesznek választási csalások (nem úgy, hogy átírják a százalékokat, hanem átjelentkezésekkel, osztogatással, fenyegetéssel, buszoztatással, lefizetéssel, láncszavazással), de ha olyan mértékű lesz az általános elégedetlenség, több tíz/százezernyi szavazatot nem fognak tudni elcsalni. Ezt csinálja most a Tisza, meg próbálkozott vele az óellenzék, hogy felkorbácsolta ezt az elégedetlenséget.

ma 11:11
 8/18 A kérdező kommentje:

Az előző választások után, nagyjából konszenzus volt a nem kormánypárti oldalon arról, hogy a magyar rendszer, a NER győzelmére lett kitalálva, orosz mintára. Mind, a média, mind a választási törvények, mind a pártfinanszirozás szerint, kb akkora pályalejtés VAN, hogy lehetetlen ilyen körülmények közt változást elérni.

Most jött egy ember belülről, akinek felült a fél ország, miközben a viszonyok, semmit sem változtak. 2 éve, még mindenki értette a rendszert, mára, meg mintha mindenki elfelejtette volna. Nem értem, hogy miért.

ma 11:20
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem lehetetlen, csak nehéz. Nagy különbség van a kettő között.
ma 11:22
 10/18 A kérdező kommentje:
Szerintem lehetetlen, a különbség az, hogy az emberek illúzióban élnek.
ma 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!