A mai világban mi hitelessége van bármilyen hangfelvételnek?
Nem vagyok MP híve viszont Fideszes sem. Felmerült bennem az MP-lejáratni próbáló legutóbbi ügy kapcsán hogy mégis mi hitelessége van bármilyen hangfelvételnek?
Manapság vannak AI által generált fotók, sőt videók is, és természetesen hangfelvételek is. Elég profi eszközökkel biztosra veszem hogy hitelesnek tűnő felvételeket is tudnak szerkeszteni. Ezek után nem értem mi ez a botrány, amikor nem is lehet ellenőrizni a hitelességet?
Egyenlőre amit hallottam ráadásul elég életszerűtlen lett az első felvétel, valójában nem is létező (tiszás) nyugdíjaskommandókról, meg egy élő menetben a sajátokat hangosan szidalmazó hanganyag full életszerűtlen. Ezek után hogy lehet azt hinni hogy ez valódi?
Ennyi erővel kecskét is dughatna MP egy kamu videón az egy kicsit ütősebb lenne nem?
Nagyon is van, le lehet buktatni, ha valami manipulált. Magyar Péter már le is bukott.
„Csatolva találják az eredeti, teljes, vágatlan felvételt Vogel Evelin és Hanzel Henrik találkozásáról. A hanganyag bizonyítja, hogy Magyar Péter egy manipulált, vágott hanganyagot hozott nyilvánosságra vasárnap.”
5: a fő probléma, hogy már a hivatalos források sem hitelesek
Egy normális országban pl. a köztévé teret ad az ellenzék véleményének is, nem csak kormánypropagandát folytat, nálunk viszont a leghiteltelenebb propaganda a köztévéből ömlik.
7: ez a probléma, hogy eljutunk majd egy olyan pontra, amikor automatikusan rá lehet majd mondani minden felvételre, hogy manipulált, ha nem lehet megkülönböztetni a valóditól
Megszűnnek bizonyítékok lenni, hacsak el nem ismeri a beszélő, hogy ő van a felvételen.
"Megszűnnek bizonyítékok lenni, hacsak el nem ismeri a beszélő, hogy ő van a felvételen."
erről az jut eszembe amikor a bolti tolvaj lopott, majd megmutatják neki a felvételt hogy bizonyítsák a vádat erre ő azt mondja: "há' az nem is én vágyok" XD
AI nélkül is nehéz bizonyítani, AI-val meg még kuszább a helyzet.
Hát igen...Itt most majd kezdődik egy versenyfutás abban, hogy az anyagok manipulációs eszközei vagy az ezeket az eszközöket detektálni képes módszerek járnak előrébb...
Ez a tárgyalásokon lesz érdekes, nem csak a közéletben. Sokkal nagyobb szerepe lesz a forrás hitelességének, mint magának az anyagnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!