Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberálisok büszkék arra,...

A liberálisok büszkék arra, ha magyar beszédbe sok angol szót kevernek?

Figyelt kérdés

Amúgy ez nem feltétlenül politikai kérdés, mert most főleg a fiatalok egyre inkább angol kifejezéseket használnak, de én azt figyeltem meg, hogy a jobboldali, konzervatívok igyekeznek mégis jobban figyelni arra, hogy ne legyen ez annyira gyakori. A baloldali, liberálisokat meg ez nem annyira érdekli, ők nem nagyon olvasnak magyar könyveket, a globalizáció és a nemzeti öntudaton való túllépés egyik eszközének tekintik az idegen nyelvhez, kultúrához való tartozást.

Amúgy nem leszek álszent, nekem is van, hogy könnyebb angolul mondani valamit, mert szoftverfejlesztő vagyok, ahol ez az alap, de ha nem szakmáról beszélek, akkor fontosnak érzem, hogy magyar szavakat mondjak és olyan dolgokat, hogy creepy, fancy, personal, benefit, stb ne mondjak csak úgy azért, mert az lenne menő.

nov. 12. 10:50
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
16%
Igen, szeretik fitogtatni azt, hogy ők tudnak külföldiül. Azok is, akiknél ez a tudás nem túl magas szintű.
nov. 12. 10:51
 2/26 anonim ***** válasza:
34%
Yes sir, yes!
nov. 12. 10:53
 3/26 anonim ***** válasza:
19%

Lehetséges. Bár kíváncsi lennék, hogy ezek az amerikaiaul beszélő jómadarak mit kezdenének akkor, ha például a present simple-t számon kérnék egy dolgozatban tőlük.

Ott kiderülne, hogy konyítanak-e valamit az angolhoz, vagy csak kamuangolul beszélnek.

nov. 12. 10:54
 4/26 anonim ***** válasza:
18%
Nekem vannak szomszédok, munkatársak, régi barátok ismerőseim, én nem tudnék ilyen statisztikát összeállítani. :D
nov. 12. 11:06
 5/26 anonim ***** válasza:
53%

Az ezen való sopánkodást már csak azért se értem, mert több száz német és tucatnyi orosz szót használsz te is a mindennapokban, amiről simán csak azt se tudod, hogy pl német szó. Egész egyszerűen, mert azt 100 éve vettük át, és már beépült teljesen a szókincsünkbe.

Nincs új a Nap alatt. Most az angol a meghatározó idegennyelv, melyből újabb és újabb szavak kerülnek átvételre. Csak ősmagyar szavakkal egy egyszerű bevásárlást se tudnál elintézni.

nov. 12. 11:18
 6/26 anonim ***** válasza:
78%
#5 Azok magyar szavak, még ha külföldi eredetűek is, és a többségüket azért vettük át, mert az általuk jelentett dologra nem létezett magyar szó. A kérdező által említett példák nem magyar szavak, és van rájuk magyar szó.
nov. 12. 11:28
 7/26 anonim ***** válasza:
56%
Én tudok egyet, ami beivódott a közbeszédbe: fake news. Azt már elfelejtettem, hogy ki mondogatta olyan sokszor. :D
nov. 12. 11:40
 8/26 anonim ***** válasza:
20%
Well, so dá?
nov. 12. 11:59
 9/26 anonim ***** válasza:
29%
Ich liebe Putin, ócseny!
nov. 12. 12:43
 10/26 anonim ***** válasza:
63%

A fele azt sem tudja, melyik országban él, - mint ugyanazok a ultrahungárok, akik a nem ünnepi napokon is az erkélyükön szárítják a magyar trikolort, - de a saját anyanyelvükre is igénytelenek, nem tisztelik úgy, ahogyan a kommunikációs partnereiket sem. Ez van!

Speciel, egyszerűen nem szoktam válaszolni azoknak, akik korcs nyelven próbálkoznak hozzám szólni! Ezzel rendezve is a dolog részemről!

nov. 12. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!