Magyar liberálisok, mit gondoltok a wokeizmusról?
Mit értesz wokeizmus alatt?
Éberség a faji előítéletekkel és megkülönböztetéssel szemben?
Szerintem semmi baj nincs vele amíg nem csap át pozitív diszkriminációba.
Mint pl. mikor kirúgják a magyar munkásokat hogy Orbán filippínó vendégmunkásait tegyék be a helyükre.
A fiatal generációt rendszeresen azzal vádolják, hogy nem figlalkoznak mással, csak magukkal, folyton csak a kütyükkel foglalkoznak stb.
Amikor viszont kiállnak egy társadalmi csoportért, akkor egyből "woke"-ot kiáltanak.
Nagyjából ennyi.
Az, hogy amig a magyar médiában nem terjedt el és a kormány nem beszélt róla, azt sem tudtam, hogy van ilyen, pedig én még biszex is vagyok.
Gusztustalannak tartom, ahogy próbálnak legitimizációt találni a homofób politikán.
Én a mai napig nem tudom mi az, hasonló szitokszóvá vált mint a baloldali. Mindig mondják mindenre, ami kicsit is eltér a konzervatív szemlélettől. Liberálisként támogatom a liberalizmust, az esélyegyenlőséget, a másság elfogadását, akárhogy is nevezik.
A pozitív diszkriminációval már nem értek egyet, pl. amit a Momentum művel a nőkkel, az nálam már átmegy egy határon.
#7 Ők se tudják. Floridában a jogászok vitatkoztak rajta mert az elmebeteg jobber csürhe beleírta egy törvénybe. 😂🤣
Elmebeteg náci őrültek, akik a kitalált világukban élnek.
"Woke is an adjective derived from African-American Vernacular English (AAVE) originally meaning alertness to racial prejudice and discrimination. Beginning in the 2010s, it came to be used as slang for a broader awareness of social inequalities such as racial injustice, sexism, and denial of LGBT rights."
Ja, ezt támogatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!