A kormány hogy fogja teljesíteni az inflációs terveit ilyen forint euró árfolyam mellett?
8%-ot esett tavaly november óta az árfolyam. (de év végén, ha jönnek az EU-s források olyankor szokott erősödni)
Ez bőven nem példátlan gyengülés, 2010 óta ez a gazdaságpolitika része és mégis volt még olyan időszak is amikor defláció volt a folyamatosan gyengülő forint mellett is.
Szóval én inkább aggódnék az EU-s infláció, gazdaság, az USA külpolitikája miatt, mert azok nagyobb hatással lesznek az árakra, mint a 407 forintos euró.
"Szóval én inkább aggódnék az EU-s infláció, gazdaság, az USA külpolitikája miatt,"
Szegény belgák és hollandok. Luxemburgról és Kaliforniáról ne is beszéljünk.
Én is aggódom mi lesz az ott élők életszínvonalával.
Ekkora fideszes gyökér.
Tudod tavaly a rekordinfláció mellett hol volt a legnagyobb béremelés az egész EU-ban? Ez hogy ti full kreténbe toljátok és csak az inflációt nézitek de közben azt, hogy a fizetésekkel mi van rólatok mond el sokat, nem rólam, hogy próbálom az egész képet nézni.
Pl. szerinted ha 2019 év végétől megnéznénk, hogy mennyit nőttek reálértéken az EU-ban a fizetések akkor Magyarország hol állna a legnagyobb infláció mellett is? (mielőtt még az átlag bért kritizálnád a medián és minimálbér is nagyobb mértékben nőtt, mint az átlag és arról vannak csak rendes összevethető, nettó statisztikák EU-s szinten)
Mit gondolsz, hogy fogja tudni hozni a beígért egy millás minimálbért? Leértékeli a forintot, elértékteleníti az összes devizával szemben, a vásárlóereje meg sehol se lesz a forintnak. Úgy. Papíron persze jól fog mutatni, a vásárlóerő-paritás kifejezést meg Mo.-n az emberek két százaléka érti. De lehet, hogy túlbecsülöm az arányt.
H miért van infláció, azt meg ráfogja a háborúra, a békére, az újjáépítésre, a csillagok állására v akármire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!