Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balos főváros- és kerületvez...

A balos főváros- és kerületvezetést miért nem érdeklik az elszaporodott csövesek, miért nem tesznek semmit, hogy rend legyen?

Figyelt kérdés

[link]

Inkább egy Karácsony Gergely főpolgármester-féle szociális intézményhez hasonlít az egykor szebb napokat megért fővárosi tulajdonú II. János Pál pápa tér, ahol már délelőtt 10 órakor tele van az összes pad csövesekkel. A környékbeliek szerint napközben ráadásul csatlakoznak hozzájuk a drogos csapatok és dílerek is. A harmadik világbeli állapotokat az is súlyosbítja, hogy a csövezők nagyon agresszívak, nemcsak egymással verekednek össze ordibálva, de a játszótérre igyekvő gyerekekre is veszélyt jelentenek. Előfordult, hogy egy kislány feje mellett süvített el a csöves által megküldött italosüveg, más ágyi poloskát hurcolt haza a cipője talpán... A főváros és Józsefváros vezetése közben ölbe tett kézzel nézi az évek óta durvuló helyzetet és arról beszél, micsoda príma fejlődésen megy keresztül a kerület. De akkor minek ez a szemfényvesztés, miért csapják be megint az embereket?

nov. 8. 18:25
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
10-es engem legfőképpen nem az zavar. De egyébként igen, rontja a látképet, hogy pl. bizonyos aluljárókban állandóan kerülgetni kell őket, meg a vizeletüket. Ami a leginkább zavaró az az, hogy folyton agresszívan tarhálnak, leszólítják az embert, nem tudsz úgy végigmenni a fővárosban egy utcán hogy ne akadnál bele legalább egy vagy több ilyenbe. Vagy neked ez tetszik? Meg az is hogy buszon vagy villamoson olyan helyre is ülhetsz amit előtte egy ilyen összevizelt? Szóval neki bármihez joga van, de nekem nincs jogom a normális rendezett emberi környezethez?
nov. 8. 18:53
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ami a leginkább zavaró az az, hogy folyton agresszívan tarhálnak, leszólítják az embert, nem tudsz úgy végigmenni a fővárosban egy utcán hogy ne akadnál bele legalább egy vagy több ilyenbe. Vagy neked ez tetszik?"

Nem tetszik, ahogy az sem tetszik, ahogy te most agresszíven próbálsz kitarhálni belőlem egy szalmabábozást. Merthogy egy szóval sem mondtam, hogy bármi hasonló tetszene nekem.

"Szóval neki bármihez joga van, de nekem nincs jogom a normális rendezett emberi környezethez?"

Ez nem jog képessége, hanem végrehajtásé. Nézd meg a gödöllői hévet, ahol nemcsak mostanában, hanem ezelőtt évekkel is volt külön HÉV rendészet, főképp önkéntesekből. Aztán mégis csak romlott a biztonsága, meg az állapota. Ennek meg az az egyszerű oka, hogy NEM TUDOD FELÜGYELNI AZ ÖSSZES HELYET EGYSZERRE ÉS ÁLLANDÓAN. Nincs meg rá az emberi és pénzügyi erőforrásod, de ha meg is lenne is problémákba ütköznél, mert továbbra sem rendelkezel rendőri felhatalmazással és jogkörrel.

Nem azon vitatkozom veled, hogy ezek a jelenségek ne lennének tényleg zavaróak, csak frusztrál, hogy nem látod az ok-okozati összefüggéseket, ahogy a valódi megoldásnak a jogi és szervezési problematikáját sem.

nov. 8. 19:00
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Karácsony Gergely alkalmatlan.
nov. 8. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!