Gyurcsányé, de annak sem volt nagy esze, aki belement.
tegnap 22:01
2/18 PMC Wagner válasza:
Nem politikusoké hanem az embereké. Egyszerűen túl sok naív emberke van
tegnap 22:04
3/18 anonim válasza:
az embereké akik eladósodtak devizába, nem volt kötelező, senki nem mondta, de a kapzsiság és a tudatlanság ide vezet - nagyot markol, keveset fog
tegnap 22:21
4/18 anonim válasza:
Valójában mindkettőé. orbánék vezették be az utolsó évükben 2002-ben. Ha jól emlékszem, Medgyessy ki akarta vezetni, de az első pár évben ez politikai öngyilkosság lett volna (tudjuk, milyen a fidesz ha mocskolódni kell). Aztán gyurcsányék meg jól rátettek egy lapáttal a jegybanki kamatokkal, ami meg hazavágta a forinthitelezést. Szóval én személy szerint felkötném mindkettőt.
tegnap 22:23
5/18 anonim válasza:
Mikor az első Orbán kormány elbukott 2002-ben, a fideszes MNB elnök Járai Zsigmond a helyén maradt még pár évig. És egyfajta aknamunkaként, egy pillanatban 3-ról 12 százalékra emelte az alapkamatot. (azaz, 900 bázispont emelés!) Így az egekbe szöktek itthon a piaci kamatok árai is. Ezért fordult a piac a külföldi devizahitelek felé, mert ott ennél alacsonyabb volt a kamat. A többit elintézte hazánk egyetlen versenypiaci előnye, az olcsóság, azaz a forint folyamatos csúszó leértékelése (mesterséges gyengítése).
tegnap 22:28
6/18 anonim válasza:
#4 Valójában az árfolyamot Kósa Görögsaláta Lajcsinak sikerült leginkább a szakadékba löknie (lásd például: [link] ), és az árfolyam ingadozásán Matolcsyék tudtak egy nagyot nyerészkedni (abból lettek az alapítványai, lásd például itt: [link] ). Szóval a devizahitelesek igazi kirablása valójában ennek a bandának a műve.
tegnap 22:33
7/18 anonim válasza:
"Kósa Görögsaláta Lajcsinak" Az ki, és mikor volt?
tegnap 22:37
8/18 anonim válasza:
Valóban a baloldal idején volt ez, de ezt a hitelintézetek intézték így. Nekem szomszédom mondta, hogy hülye, aki nem vesz most fel s ilyen jelentéktelen lakásfelújításra vett fel többet, mert a hitelügyintéző rátukmálta, hogy felette vegyen fel jó lesz az.
Mondtam, hogy nem kellene, mert nem lehet tudni mit hoz az élet. Azt mondta ennyi embert lehetetlen, hogy nem segíti ki az állam, ha beüt valami. Azóta sem értem ezt az állam a szépapám mentalitást
tegnap 22:39
9/18 anonim válasza:
Igazából mindenki hibája volt. A politikusok sem 2002-ben (mikor bevezették), se azután nem fogták fel, hogy a devizahitelek milyen kitettséget jelentenek és nem-e kellene valamilyen adósságféket, szabályozást, de legalább tájékoztatási előírásokat implementálni. Ugyanígy fatökű volt a mindenkori jegybank is, akik bár megfogalmaztak néhány szakértői aggodalmat, az első adandó alkalommal annyiban hagyták, mikor senki nem figyelt fel rájuk.
Ugyanígy hibásak az emberek, akik gondolkodás nélkül felvették. És az a vicc, hogy ezek körébe tartozik nagyon sok önkormányzat és egyéb állami szerv is, mert hitelekkel teremtették meg az önerőt a különböző EU-s pályázatokhoz.
Őszintén szólva egyik szereplőről sem mondható el, hogy észnél lettek volna a megelőzés időszakában.
tegnap 22:41
10/18 anonim válasza:
Tényleg, egymást beszélték rá az emberek, hogy milyen jó üzlet!
Akkoriban vettem fel kölcsönt, és szó szerint hülyének tartottak, mert nem devizahitelben kértem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!