Kíváncsiságból megnéztem ezeket a statisztikákat, mert tényleg hihetetlenek. Valóban jóval több magyar állampolgár jött haza, mint amennyi kiment. De itt van az apróbetűs rész. Magyar állampolgár. Tehát ha felvidéki vagy kárpátaljai magyar állampolgársággal is rendelkező személy! telepedik le itthon, akkor ő benne van a hazatérő magyar állampolgárok számába.
Nagyságrendileg a hazatérő magyarok közül minden 3. külhoni magyar.
Amúgy még így sem olyan súlyos a kivándorlás. Külhoniak nélkül 2010 óta kb -90 ezer fő lenne az annyi, ami azért tényleg messze nem -1 millió.
Ne vegyétek már be a fidesz hamisított statisztikáit.
Az osztrák társadalombiztosító idei jelentése 124 820 magyar dolgozóról számolt be, és sokszor a pár egyik tagja feketén dolgozik, plusz ugye 1-2 gyerek, és ez rögtön csak Ausztriában 250-300 ezer magyart jelent, óvatos becslés szerint.
Angliában 400-600 ezer magyar van,
Írország?! Passz
Németország 200-300 ezer magyar.
Svédország 200-250 ezer magyar.
Horvátország 40 ezer magyar
Hollandia 120 ezer magyar
Olaszország nem tudom...50-100 ezer?!
Franciaország...háát, az nem népszerű, 50 ezer kb.
Oroszország 1000 magyar kb :)
USA...oda is kiment pár tízezer, de nem tudom.
Kihagytam egy csomó országot, de a tendencia látszik.
Nem, nem jött több haza, mint amennyi elment.
A határon túli dolgozók az már más kérdés, és az ingázók és a feketézők. Attól, hogy sokan külföldön dolgoznak, elsősorban Ausztria, ők még lakhatnak Magyarországon hivatalosan.
A hivatalos statisztikák szerint Magyarországra több magyar jött, mint elment. Ez nem csak magyar statisztika. Az ENSZ nyilvántartása szerint az előző évtizedben 203 ezer magyar ember vándorolt ki. Ez nem sok.
Viszont az ENSZ statisztika mutat egy nagy bevándorlást is külföldi országból. Kb 150 ezer fő letelepedést mutat az ENSZ. A kettős állampolgároknak kiadott letelepedésre jogosító engedélyek száma 105 ezer fő ebben az időszakban.
Tehát az ENSZ szerint volt -200ezer magyar, volt +105 ezer kettős állampolgárságú magyar. És akkor ehhez jön azon magyarok száma, akik legalább 12 hónap távollét után visszaköltöznek Magyarországra. Ez nagyságrendileg 160 ezer fő. Szóval az ENSZ statisztika alapján 2010-2020-ban -200 ezer magyarállampolgár, +265ezer magyar állampolgár (160 magyar magyar, 105 kettős állampolgárságú magyar).
Ez csak matematika, nem hit kérdés. Fekete fehér számok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!