Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem vezetjük be a Halloweent ünnepnapként?

Figyelt kérdés
Nekünk magyaroknak csak sirós, gyászos ünnepeink vannak. Valami miatt mindig keseregni kell. Mások meg ünnepelnek, buliznak.

nov. 2. 02:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%
Mert nálunk nincs hagyománya. Csak az utóbbi évtizedekben lett divat Amerikát majmolni. (Igen, tudom, hogy kelta eredetű ünnep.)
nov. 2. 08:07
 12/24 anonim ***** válasza:
55%
Én voltam Halloween buliba, beöltözve Sikoly maszkos gyilkosnak, szóval én buliztam, nem sírtam.
nov. 2. 08:43
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
Írjátok hülyeségeket. Halloween október 31-én van, mindenszentek november 1-jén, halottak napja november 2-án. Tehát nem is ugyanazon a napon van, mint mindenszentek vagy halottak napja. Nyilván Halloween sehol se ünnep, mert egy fesztiválszerűség. Egyébként a haloween eredetileg az ìrek fesztiválja volt, az ìr kivàndorlók honisìtották meg az USA-ban a 19. század végén. Az utóbbi években meg Magyarországon is gyökeret vert Hollywood és egyéb médiumokon keresztül. Nem tudom ezen mit kell kiakadni, a kultúra mint olyan mindig változott és változik. A farsang se volt magyar ünnep, mégis meghonosodott. A farsang is eredetileg át olaszok fesztiválja volt, onnan terjedt át Ausztriába, majd onnan jutott át a 18.szàzad vége felé osztrák közvetìtéssel Magyarországra, és végül meghonosodott.
nov. 2. 08:53
 14/24 anonim ***** válasza:
31%
#16 Ilyenekkel ne fáraszd a jobboldaliakat, túlterheled a processzoraikat.
nov. 2. 08:59
 15/24 UlfOrmson ***** válasza:
30%
#16: akik azon hisztiznak, hogy "Magyarországon mindenszentek van, nem halloween" általában azzal sincsenek tisztában, hogy az a kettő nem egy napon van (sőtt kb. a 100%-uk az eredetivel sincs tisztában). Illetve a legtöbbjük azzal sincs tisztában, hogy a Mindenszentek és a halottak napja sem azonos
nov. 2. 09:11
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

Minek kellene bevezetni?

Aki akarja most is tarthatja, faraghatja a tököt.

nov. 2. 09:36
 17/24 anonim ***** válasza:
41%

Ez egy olyan "ünnep" ami nem szól másról, mint vegyél-vegyél-költsd a pénzed. Pontosan ugyanúgy, mint a Valentin napi baromságok.

De a hülyeség mindig terjed. A vicc az, hogy akik most itt olyan lelkesen halloween-eznek, azok közben meg nevetségesnek tartják a farsangi szokásokat és azt meg gyerek szokásnak, réginek, elavultnak tartják. Pedig az az "ünnep" amikor nálunk beöltözni szoktak és buliznak.

Bulit mindig lehet tartani, hogy most azt mondják rá, hogy Márton-napi buli libavacsorával vagy Halloween, netán más, az nem számít. Aki akar az bulizhat.

Amit ne csináljatok, a gyerekeket ne neveljétek rá az ostoba cukorka gyűjtő sétára! Láttam már szülőknél ilyet és ugyanezek húsvétkor meg nevetségesnek tartják, hogy a gyerekkel locsolkodni menjenek. Mert az nem trendi.

nov. 2. 09:43
 18/24 anonim ***** válasza:
40%
"tartják a farsangi szokásokat és azt meg gyerek szokásnak, réginek, elavultnak tartják. Pedig az az "ünnep" amikor nálunk beöltözni szoktak és buliznak" Ahogyan már ìrták a farsang se volt eredetileg magyar ünnep, az osztrákok által Olaszországból importált ünnep, ahogyan az utóbbi években a Haloween is egy Amerikából kiindult ünnep, ami az utóbbi időben egyre inkább gyökeret ver
nov. 2. 10:33
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

"Ez egy olyan "ünnep" ami nem szól másról, mint vegyél-vegyél-költsd a pénzed."

A karácsony is erről szól hála a kapitalizmusnak. Akkor gondolom a karácsonyt se ünnepeljük többé.

nov. 2. 10:40
 20/24 anonim ***** válasza:
38%

Csak úgy halkan megjegyzem komám, hogy minden ünnep arról szól, hogy költsd a pénzed.

nov. 2. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!