Lehetséges,hogy Magyarország jól jár azzal, hogy az EU megpróbálta a kínaiakat szívatni?
Kína megbüntetni azokat az eus tagállamokat, amelyek megszavazták a vámokat.Érinteni fogja az élelmiszeripart, mezőgazdaságot is.
Egy hollandia fejlesztőközpont elköltöztetésén is gondolkodnak.
Szerintem, Magyarország tudna ebből profitálni,ha kihasználná a helyzetet.
nekünk inkább semleges.
ha jól tudom eddig a kínaiak valami francia bort vagy konyakot vámoltak meg.
ez még a spanyoloknak lesz rossz a disznóhús kereskedelem végett.
szerintem magyarországot annyira nem érinti mert ide a byd épít akkumulátor gyárakat, bár érintene minket is minthogy ezeket a talajvíz pusztító üzemeket hozzák ide.
EU tagja Magyarország
Hosszú távon mindenki jól járna, ha szivatnák Kínát.
2#
Az EU-ban érdekellentétek vannak.Több ország pl:Németország is a vámok ellen szavazott, mert az volt az érdeke.
A kínai tőkére nagy szükség van jelenleg.
Nem sokat értesz a jelenlegi viággazdasághoz. Egyáltalán nincs szüksége Európában a kínai tőkére. Európa érdeke jelenleg az, hogy a kínai exportot visszaszorítsa, hogy ne tudja Kína az olcsó termékeivel elárasztani a világpiacot, és rohadjon rájuk az olcsó termék.
Kínában defláció van, ami azt jelenti hogy egyre olcsóbb ott a munkaerő. Na most, ha hagyjuk hogy azaz olcsó munkaerő elárassza a piacainkat akkor a mi termékeink versenyképtelenek lesznek és mi fogunk elszegényedni, munkanélküliek lenni. Ha sikerül visszaszorítanunk a kínai exportot, akkor meg ott lesz munkanélküliség meg gazdasági válság.
Németország csupán azért szavazott nemmel, mert a Kínában gyártott német autómárkákra is vonatkozik az extra vám. Amúgy meg csak nem lenne senki se annyira hülye, hogy be akarja dönteni a saját, vagy a gazdasági szövetségének iparát...
Büntetővám a nevéből adódóan egy büntetés miatt történik. Méghozzá amiatt, hogy a kínaiak áron aluli járművekkel árasztják el a piacot. A gyártókat pedig nem zavarja, hogy buknak minden egyes eladott jármű után, mert a kínai kommunista állam kifizeti a veszteséget.
Éppen nekünk kellene leginkább ellenezni a kínai terjeszkedést, mert ha összeomlik az európai autóipar, akkor mi leszünk a elsők, akik csődbe jutnak. Ráadásul ekkor már EU-s pénz se lesz, hogy ebből kimentsen.
Valóban én nem értek a világgazdasághoz?
Azt tudtad például, hogy Kínában 2021-ben kidurrant az ingatlanlufi és a kínai emberek összvagyonának több mint 75%-a ingatlanban van? Az a sok fiatal munkaerő akik eddig építették a (kapaszkodj meg) 3 Németország-nyi üresen álló ingatlant, azok most mind olcsó munkaerőként jelentek meg a világpiacon. Azokkal nem fogunk tudni versenyezni bérekben, mert egy tál rizsért is dolgoznak már lassan.
Ha engedjük, hogy olcsón exportáljon Kína és átvegye pl. az autók piacát az Európai piactól, akkor nekünk kell majd bármilyen munkát elvállalni egy tál ételért. Ezt akarod? Vagy inkább azt hogy ez a probléma maradjon Kínában?
én azt tudom hogy kína gazdaságát évek óta temetik.
talán az eu piacnak időben kellett volna lépnie, mert a vám az egy elkapkodott intézkedés.
"kína gazdaságát évek óta temetik"
Igazuk is van. Itt alapból arról van szó, hogy a kínai autóipari vállalatok képtelenek piaci alapon működni, csupán folyamatos kínai közpénzből kitömés miatt tudnak egyáltalán még megmaradni. Ez pedig eléggé távol áll a jól működő gazdaságtól.
"eu piacnak időben kellett volna lépnie"
Valóban.
"vám az egy elkapkodott intézkedés"
Egyáltalán nem. Sőt, USA már 2018-ban Trump alatt vetett ki védővámokat Kínával szemben. Ilyen téren még eléggé későn is reagált az EU.
9: "Igazuk is van"
akkor az usa miért retteg annyira kínától ha mindjárt kinyiffan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!