Ha Magyarország annyival jobb hely, mint a "hanyatló" nyugat, akkor miért kell munkáshitellel és röghöz kötéssel ittmaradásra bírni a fiatal magyar melósokat?
Most ugye az a nagy újítás, hogy a fiatal magyar melósok kaphatnak négymillió forintnyi hitelt, cserébe viszont nem mehetnek öt évig külföldre dolgozni.
Ha a nyugat tényleg olyan rossz, ahogy a fideszesek gondolják, meg onnan menekülnek hozzánk az emberek, akkor mi szükség a jobbágyokhoz méltó röghöz kötésre? Hiszen ha igaz lenne a kormány propagandája, a magyarok önként és dalolva jönnének haza vagy maradnának itthon, nem kéne őket adósságba verni és röghöz kötni.
Ez a szakmunkáshitel is csak parazstvakítás
Látszatintézkedés
Orbán körülvette magát teljesen alkalmatlan hülyékkel(szakemberek helyett) akik nem értenek semmihez, de polizikailag lojálisak hozzá.
Megyünk tovább a szakadékba... Jövőre elmarad a minimálbér emelés, az átleg bérek is csak cammogva fognak nőni, miközben jönnek az újjabb, magasabb adóterhek.
Szegényedünk tovább, miközben ők gazdagodnak.
Nem is értem azokat az idiótákat akik szegényként a fideszre szavaznak!
10 pontos kérdés:).
A választ a Nagy Mágus mondta meg anno, hogy:
Mehetnek külföldre, csak akkor vissza kell fizetni a hitelt.
Van ilyen a felsőoktatásban is.
Ugyanannyi időt kell Magyarországon dolgozni, amennyi időt állami támogatott módon a felsőoktatásban töltött az illető.
Máskülönben vissza kell fizetni a tandíjat.
Mert az utóbbi években felgyorsult a kivándorlás:
Rájöttek a magyar fiatalok, hogy semmivel sem kell többet vagy keményebben dolgozni, 3-4-szer annyi pénzért külföldön. Sőt bizonyos szakmákban még kevesebbet is.
Én IT területen dolgozok, full-stack fejlesztőként, és 3 éve én is kiköltöztem Bécsbe. 2x annyit keresek, egy szuper országban, szuper városban, és a munkatempó sokkal lazább és jobban meg is becsülnek. Sokkal jobban érzem magam, mint a lehangoló Budapesten. És az árszínvonal sem drágább már, igazából Bécs nem lett drágább, csak Budapest drágult fel hozzá.
Ha valaki nem funkcionális analfabéta, akkor viszonylag gyorsan ki tudja számolni, hogy mennyi idő kell itthon és mennyi külföldön, hogy ki tudja termelni annak a hitelnek az összegét.
És mi is lesz az ügymenet, ha valaki felveszi a hitelt biztosíték nélkül, aztán amikor végez az inasévekkel munkát vállal külföldön?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!