Ha Magyarország államformaja köztársaság az Alaptörvény szerint, akkor miért tűnt el az aprópénzekről a "Magyar Köztársaság" felirat?
Figyelt kérdés
Megnéztem az Alaptörvényt, ez van beleírva:
B cikk, 2:
(2) Magyarország államformája köztársaság.
Forrás: [link]
ma 04:43
1/4 anonim válasza:
Attól mert az államforma köztársaság attól még nem ezaz ország neve, az ország neve Magyarország! Egyébként meg a "köztársaság" és "demokratikus" szavak 1 ország nevében általában a diktatúrákban szoktak megjelenni. Például Németországnak sem az a neve hogy "német köztársaság"
2/4 A kérdező kommentje:
Értem.
Tehát az orszàg neve: Magyarország
De az államformája: köztársaság.
De akkor 2009-ig az orszàg neve "Magyar Koztársaság" volt, és ez lett megváltoztatva "Magyaroszág-ra?
ma 04:56
3/4 anonim válasza:
#1 vagyok
2011-ig használták a "magyar köztársaság" nevet, azóta csak "magyarország" de ez nem azt jelenti hogy az ország államformája megváltozott volna. Egyébként a Magyar zászlón is voltak kisebb változtatások a rendszerváltás óta de ezek apróságok csam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!