Mit tudhatnak azok a magyarok akik tömegével költöznek Ausztriába?
1 millás fizu, 14.havi fizu.
Mo n meg 300 nettó van.
Én is kiköltöztem, 3 éve. Életem legjobb döntése volt. Ha nem költöztem volna ki, még mindig itt lennék nettó 300 ezer forintos fizetéssel egy akkora infláció mellett hogy semmit nem érne az a pénz.
Most itt egy olyan munkával is megvan a nettó 1 milla, hogy egyáltalán nem megterhelő. Nem megy rá az életem a munkára, mégis nagyon kényelmesen élek és félre is tudok tenni. Mindenem megvan.
Én szoktam tanácsolni,hogy aki Magyarországon kulimunkát csinál és jobban akar keresni, menjen ki.A munka ott is kuli, de legalább a fizetés jobb és megél belőle.
Ha már négermunkát kell csinálni, fizessék meg.
A vendéglátás,kereskedelem sok embert feltud szívni.Meg, persze a kinti gyárak is normálisabb fizetést adnak.
Sopron környékéről tömegek járnak ki.Sokan, teljesen egyszerű munkára.Takarítás, palacsinta sütögetés, bolti eladóként...stb
Én nem kuli munkát végeztem hanem mérnöki diplomával programozó voltam egy apró kis cégnél (máshova nem vettek fel!) Budapesten 2019-2021 között, nettó 200 ezer forintért.
Akkor sem hitte ezt el senki, azt hitték hazudok, de nem így volt. Aztán beadtam a jelentkezésemet külföldre, gondoltam hátha összejön valami, az első helyre fel is vettek, 5 és félszer annyi fizetésért.
6#
Ezt én sem akarom elhinni.Szerintem, valamir szarul csináltál a munkakeresésnél, főleg Covid előtt volt, akkor még ment is a gazdaság.
Nekem egy lesajnált, levelezőn elvégzett, műszaki menedzser bsc-m van, ami azért értékben az IT diplomák alatt van.
2020-ban én már nettó 400 felett kerestem.Akkoriban az egy elfogadható fizetés volt.
Nem elég lediplomázni, el is kell adnod magad.
Én mérnök infón végeztem, oké hogy nem volt akkor még nagy tudásom, de tényleg brutálisan sehova sem vettek fel, 2019-ben, valóban még a covid előtt egy évvel. Minden junior állásra 40 jelentkező volt, és sosem én voltam a legjobb.
De ez a munkaerőpiac hibája, miért ilyen tetves szar a munkaerőpiac Magyarországon, hogy neked kell a legjobbnak lenned egy nyomor béres álláshoz is?
Ausztriában kezdőkből is hiány volt, a kutya sem jelentkezett még az ötszöröséért sem, mert jó a munkaerőpiac. Nincs túlkínálat álláskelesőkből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!