Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért akarják, hogy az...

Sokan miért akarják, hogy az egyházak támogatását teljesen szüntessük be?

Figyelt kérdés

Én is ellenzéki vagyok, és nem vagyok vallásos. Szerintem akkor se kellene minden pénzcsapot elzárni.

Ez nem csak arról szól, hogy a hívőknek pénzeljük a hobbijukat. Igenis hasznos feladatokat szoktak ellátni. Én például gyerekként másfél évet töltöttem egy bántalmazott anyáknak fenntartott egyházi otthonban. Életem egyik legszebb időszaka volt. Szerettem ott lenni és még csak meg se próbálták a vallásukat ránk erőltetni. Nagyon sokat segítettek. Ugyanez a szervezet sokszor oszt ételt és hajléktalanszállókat is üzemeltetnek. Az ukrán menekülteknek is segítenek.

Az adóm 1%-a hozzájuk megy. Ezen kívül volt már, hogy adományoztam is nekik, pedig egyáltalán nem érdekel a vallásos dolguk.

Sok egyházi iskola is van. Akkor ott az a sok szép templom. Nélkülük mennyivel kevesebb lenne ez az ország. Nyilván ésszel kell csinálni az állami támogatásokat és jó lenne, ha a politika és vallás nem lenne ennyire egybesülve. De hiba lenne teljesen lerohasztani ezt az ágazatot, csak azért mert "tartsák el a hívők".

okt. 30. 00:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

És ez miért érv az mellett hogy az össz lakosság adójából tartsuk fenn ezeket az intézményeket?

Nem pont magad ellen érvelsz azzal hogy a lakosság 40%-a állítólag vallásos? Nehogy már több mint 3,5 millió ember adományaiból ne tudja fenn tartani az egyház a működését...

És továbbra se értem hogy a nem vallás alapon szolgáltatást nyújtó közérdeket ellátó intézményeket miért ne vehetné át az állam és üzemeltetné ateista alapon?

okt. 30. 17:04
 12/13 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
40%

ma 17:04

"És ez miért érv az mellett hogy az össz lakosság adójából tartsuk fenn ezeket az intézményeket?"

Nem fenntartásról van szó, hanem támogatásról.

"És továbbra se értem hogy a nem vallás alapon szolgáltatást nyújtó közérdeket ellátó intézményeket miért ne vehetné át az állam és üzemeltetné ateista alapon?"

Én pont azt írtam, hogy nem ezeket az egyházi szerepeket kellene az államnak támogatni.

okt. 30. 17:22
 13/13 anonim ***** válasza:
51%

Az ok nagyon egyszerű - kérdező!

Vélhetően te sem finanszírozod rádióamatőrök, kerékpárosok, fotósok, horgászok, vadászok - és egyéb szabadidős tevékenységeknek, hobbiknak hódolók költségeit. Bármelyik van olyan hasznos a maga szintjén, mint az egyház, - csak nézőpont kérdése. Akinek templom kell, pap kell, mise kell, finanszírozza a hobbiját és ne várja el, hogy olyan emberek járuljanak ehhez anyagilag, akiknek semmit nem jelent a hitélet! Olyan embereket is szemfényvesztő, képmutató hazugság, hittannal fárasztani, akik nem önként érdeklődnek a hitélet iránt, az etika képmutató erőltetésére meg már nem is érdemes kitérni egy olyan országban, mint ez! Közröhej etikáról papolni embereknek Magyarországon. Akinek ezt indokolni kell, annak meg már mindegy!

okt. 30. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!