A gyermektelenség miért osztja meg végletekig az embereket?
Régen azt hittem csak az egyszerűbb, kevésbé tanult emberek ítélkeznek ebben a témában, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Ismerős családi barátunk egy sikeres ügyvéd és ő is azt mondta, hogy büszke a lányára meg minden, de azért elvárja, hogy "jöjjenek már az unokák, mert számít rájuk".
Vagy egyszer egy csapatépítőn is egyik vezető azt fejtegette, hogy csak azoknak kéne nyugdíjat fizetni, akik vállaltak gyereket és a gyerekeik adójából kéne átcsoportosítani. Aki meg nem vállalt, az gondoskodjon magáról előtte. És ezt egy diplomás, jól kereső ember mondta, nem egy nyolc osztályos paraszt. Azok köréből hallottam gyakran, hogy "hát az milyen nő, aki nem tud gyereket szülni" vagy "csak a szegény lúzer férfiaknak nincs gyerekük, mert nem tudják előteremteni rá a pénzt". Másrészről meg tényleg vannak olyanok, akik nagyon kihangsúlyozzák, hogy "de nekik sose kell gyerek." Szóval ez elég összetett kérdés és sokan mennek szélsőséges irányba.
Az értelmes és a tanult, az nem ugyanaz.
Szerintem az, hogy valakinek van vagy nincs gyereke az magándolog! Én nem mondanám meg senkinek, hogy mit és hogyan csináljon az ágyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!