A gyermektelenség miért osztja meg végletekig az embereket?
Régen azt hittem csak az egyszerűbb, kevésbé tanult emberek ítélkeznek ebben a témában, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Ismerős családi barátunk egy sikeres ügyvéd és ő is azt mondta, hogy büszke a lányára meg minden, de azért elvárja, hogy "jöjjenek már az unokák, mert számít rájuk".
Vagy egyszer egy csapatépítőn is egyik vezető azt fejtegette, hogy csak azoknak kéne nyugdíjat fizetni, akik vállaltak gyereket és a gyerekeik adójából kéne átcsoportosítani. Aki meg nem vállalt, az gondoskodjon magáról előtte. És ezt egy diplomás, jól kereső ember mondta, nem egy nyolc osztályos paraszt. Azok köréből hallottam gyakran, hogy "hát az milyen nő, aki nem tud gyereket szülni" vagy "csak a szegény lúzer férfiaknak nincs gyerekük, mert nem tudják előteremteni rá a pénzt". Másrészről meg tényleg vannak olyanok, akik nagyon kihangsúlyozzák, hogy "de nekik sose kell gyerek." Szóval ez elég összetett kérdés és sokan mennek szélsőséges irányba.
Ha kőkemény közgazdasági szempontból nézzük, akkor tényleg igaza van ezeknek az embereknek.
Ugyanis,nincs teljesen rendjén,hogy vannak, akik kitermelik a jövő generációját, jövő adófizetőit és vannak, akik nem hajlandók erre, de ugyanúgy tartják a markukat a nyugdíjnál.
Megoldás valóban az lehetne,hogy gondoskodjanak önmagukról nyugdíj után vagy fizessenek dupla nyugdíjjárulékot.
2es
És az rendjén van, hogy míg én szülök 3 gyereket és otthon vagyok 10 évig addig a köcsög gyermektelenek dolgoznak helyettem?
szerintem csak a buta embereket osztja meg.
egy vezető beosztású is lehet hülye, a mi cégünknél elég sok az idióta főnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!