Mi lesz Magyarországgal amikor mindenki elfogyni innen? És szerintetek azok akik már fontolgatják, hogy elmennek és most el is mennének akkor mennyi lenne a népesség?
ma 21:53
Magyarországon a külföldiek már szinte kóros mértékű imádata és a magyarutálat a divat elsősorban.
"Ki menne el innen egy tróger országba?"
Milyen tróger ország? Ahol még a minimálbéres is meg tud élni. Nem fényűzés, de az alapvető dolgokat. Lassan már mi vagyunk a tróger ország. Itt már röhejesen alacsony a fizetés.
>>"Abba nem tud senki belegondolni hogy sokan el akarnak menni, de nem tudnak? Már pedig sok ilyen embert ismerek."
Frászt. Olyanokat ismersz, akik BESZÉLNEK RÓLA, hogy ki akarnak menni. Egyébként ki tudnának. Vagy nincs útlevelük? Menjenek be az okmányirodába és csináltassanak, bár egy ideig személyi igazolvánnyal is el lehet jutni. <<
Engedd meg kérlek, hogy vázoljam neked a helyzetem. Apám-anyám minimálbéres tisztességes dolgozók. Ki tudták fizetni a szakmát adó középiskolámat, egyetemre nem futotta. Elmentem dolgozni, az én kis keresetemből nem futotta volna, így a munkahely támogatott, és állta az egyetem költségeit. Ha nappalin végzem az iskolát, ezen a szakon a pályakezdők minimálbére ennél a cégnél, ahol dolgozom, 250.000. DE: mivel ők fizették a sulit 4 évig, nekem 4 évig kell itt dolgoznom nekik. A múlt hónapi nettó fizetésem 61.000. volt. Elmenni nem tudok a cégtől, mert ugyebár ekkora hatalmas fizetésből nem tudok cirka 3.500.000.-et összekaparni, ami a tartozásom feléjük. Hitelt sem adnak, semmit. Ez a cég így bármit megtehet velem.
Tudod, én mennék. De Te tudnál így menni? Mutasd meg a lehetőséget, hogyan!
„DE: mivel ők fizették a sulit 4 évig, nekem 4 évig kell itt dolgoznom nekik.”
Jó üzletet csináltál nekik.
17:48 - Ő még a szerencsésebb kategória, van ismerősöm, akit tanulmányi szerződéssel is elküldtek, megszüntették a munkakört, amiben addig dolgozott, most hol van munkája, hol nincs, és így próbál megélni amellett, hogy a sulit is próbálja valahogy fizetni, ja, és mindezt albérletben, mert munka miatt költözött fel vidékről anno.
Sokan rá vannak kényszerítve, mert a cég azért küldi el tanulni, mert tőlük is kéri valaki, aztán kijátsszák, hogy mégse kelljen felmutatni, az egyén meg ott marad magára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!