Van olyan ellenzéki párt, amelyik nem fikázza az egyházakat?
Az egyházakat én is fikázom. A hittel önmagában nincs problémám.
Az egyházaknak nem adnék állami támogatást. Tartsák el magukat "piaci" alapon, ha már annyira "piacgazdaságot" akartak. Németországban például ez van, és fizetheted az egyházi tizedet, ha szeretnéd.
Nehéz kritika nélkül hagyni az egyházakat ennyi pedofil bűncselekmény, illetve a Fidesz melletti korteskedés miatt.
Mindkét dologtól el kellene határolódnunk.
Arról nem is beszélve, hogy a leghomofób pap fideszes és meleg.
Vicc az egész.
Pontosan melyik ellenzéki párt fikázta az egyházakat? Én max egyes egyházi vezetőket hallottam bírálni, illetve az egyház és állam összefonódását, de nem az egyházat.
Egyébként ott van pl MZP, mint ellenzéki szereplő, ő kifejezetten vallásos. Nem csak látszatból, hanem meggyőződésből.
Nyilván se a pedofil dolgok, se a politika és egyházi vezetés összefonódása nem jó. Utóbbi amúgy egyáltalán nem egy faék egyszerűségű történet: persze vannak akik önként és dalolva vagy a saját bűnüket palástolva (lásd Bese) szolgálják a rendszert, de van ahol pártállami módszerekkel kényszeríti a fidesz az egyházakat, illetve egyházi személyeket az együttműködésre.
Nem gondolom, hogy ezekre az a jó ellenzéki stratégia, hogy az ellenzéki politikus habzó szájjal kiabál a parlamentben a gyónási titok ellen. Ez olyan fidesz szellemi "színvonal". Néha úgy érzem egy a kettő, mármint a DK és a Fidesz. Velejéig marxista, csak másképp. Két rossz, legalább is keresztény szempontból nézve.
MZP volt eddig talán az egyetlen ellenzéki, aki nem tett egyházellenes kijelentést. Illetve, ahogy tudom Magyar Péter sem. Toroczkait meg nem tekintem ellenzéknek, bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!