Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem veszélyes a hatalom...

Nem veszélyes a hatalom közelébe engedni a személyi kultuszt építő, ex Fideszes Magyar Pétert?

Figyelt kérdés

okt. 5. 16:33
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
40: ez a végtelenül szomorú hogy sokan már inkább egy politikai celebet részesítenek előnyben. ez már szigorúan szekta.
okt. 7. 11:06
 42/46 anonim ***** válasza:

41: "ez a végtelenül szomorú hogy sokan már inkább egy politikai celebet részesítenek előnyben."

A politikatudomány vagy 100 éve ismeri "a győzteshez húzás" jelenségét: akik kormányváltást akarnak, protestszavazók, azok általában a legesélyesebb ellenjelölthöz húznak. Akik pedig folytatást, azok a regnáló kormányhoz.

Valójában teljesen természetes jelenségről beszélünk, csak neked nem tetszik az esélyes ellenjelölt személye (ami szíved joga).

Az emberek nem szeretik kukába dobni a szavazatukat, ezért az esélyesek közül szeretnek választani - teljesen normális, hogy most is az esélyes kihívó körül alakult ki olyan "gravitációs mező", amely tovább és tovább dagasztja a tábort és magához vonzza az ellenzéki szavazókat.

Jelen esetben most nettó hülyeség valakinek a Momentumra, az LMP-re vagy pl. a Jobbikra szavazni, mert nagy valószínűséggel NEM JUT BE A PÁRT, a 2011-es választási törvény által bevezetett győzteskompenzáció miatt pedig az így keletkezett töredékszavazatok legnagyobb hányada A FIDESZNEK MEGY, KÖZVETLENÜL!

Magyarán: leszavazol a Parlamentből kieső LMP-re és tulajdonképpen a Fideszre szavaztál! A torz választási rendszer miatt kaphatta most is a szavazatok 51%-ával a Fidesz a mandátumok 68%-át!!!

Magyarán: a választási törvény ELTÜNTETI az ellenzéki szavazók 17%-át és átajándékozza a szavazataikat a Fidesznek, a végeredmény tekintetében!

Ha neked van kedved a fideszre szavazni, nyugodtan szavazz esélytelen ellenzéki pártokra - vagy akár közvetlenül a Fideszre.

Aki gondolkodik és számol, az ilyet nem tesz!

Én Erdélyben nőttem fel, mi mindig az RMDSZ-re szavaztunk, hogy bejusson a magyar párt, legyen hangunk a parlamentben. De ELNÖKVÁLASZTÁSON NEM, mert tudtuk, hogy úgysem lesz magyar elnök, hát akkor ne dobjuk kukába a szavazatunkat, legalább szóljunk bele a dologba, hogy melyik legyen a kisebbik rossz! Ezért van az RMDSZ-nek Romániában a szenátusban és képviselőházban 6-7%-os mandátumaránya mindig, miközben az elnökjelöltje 2% és 3% közötti eredményt kap csak. Az emberek többsége nem szeret a totális esélytelenségre szavazni.

Ma Magyarországon úgy áll a helyzet, hogy csak a Fidesz (és a KDNP nevű nyúlványa), a TISZA bejutása holtbiztos, illetve esélyes még a Gyurcsány-koalíció és a Mihasznák Borzalom.

Épelméjű, tudatos választó ezek közül választ, ha nem akarja a kukába dobni a szavazatát.

Mint mondtam, erdélyi vagyok, megszoktam egész életemben, hogy a KISEBBIK ROSSZRA szavazzak, mert úgysem az lesz a győztes, akit én elképzelek.

A kilencvenes években szavaztunk tömegesen, befogott orral egy ex-kommunistára (Ion Iliescura), csak azért, hogy ne egy újfasiszta győzzön (a magyargyűlölő Vadim Tudor)!

Nem egy ideális világban élünk, és nem az a csillámpóni lesz a befutó, akit te úgy összefantáziálsz magadnak! Néha a legkisebb rosszat kell választani - és az is sokkal jobb mint a legnagyobb rossz!

Én örültem volna a legjobban, ha a RÉGI (!) LMP társadalmi kísérlete sikerül. Nem hiszek a "vezérdemokráciában", végtelenül taszít, hogy nincsenek ALULRÓL SZERVEZŐDŐ pártok, hanem csak politikai celebek.

Nem embercsoportok, nem programok és nem eszmék harcolnak már, hanem SZTÁROK: Orbán Viktor, Magyar Péter, Gyurcsány Ferenc és Bohóczkai Zárszó.

Ezek közül lehet választani!

Nem örülök, hogy nem lehet más a politika, de nem lehet más. És van annyi agyam, hogy akkor már mégis a legkisebb rosszat válasszam, a négy celeb közül pedig azt, amelyik legalább kommunikál a választóival érdemben. És ez MAGYAR PÉTER, nem orbán és nem gyurcsány!

Mihaszna szélsőjobboldalra pedig elvből nem szavazok! Voltam én is gyűlölt kisebbségi, a szélsőjobb célkeresztjében - soha nem támogatok sovinizmusra épülő többségi politikai arroganciát!

NINCS MÁS, tehát adok egy esélyt Magyar Péternek. Te dobd kukába a szavazatod, ha tetszik, vagy támogasd a magyar politikai élet Stan és Panját (az Orbán-Gyurcsány pártost), esetleg a szélsőjobboldali gyűlöletpolitikát. Mert ENNYI a választék, ha tetszik, ha nem!

okt. 7. 11:32
 43/46 anonim ***** válasza:

41. "ez már szigorúan szekta."

A Fidesz a szekta és a DK. Ez TÉNY. És bizonyítottan azok! Az ő választóik tartanak ki tűzön-vizen át, kritika nélkül a politikai messiásaik mellett, teljesen függetlenül azok kormányzásának "minőségétől" - és a TÉNYTŐL, hogy az orcsány-gyurbán páros a maga összesen 25 évnyi, azaz HUSZONÖT ÉVNYI (ez negyed évszázad, barátaim!!!) kormányzása alatt Magyarországot a régió éllovasai közül, Csehország és Lengyelország kategóriájából a sereghajtók közé, Románia és Bulgária kategóriájába ROHASZTOTTA LE!!!

Na EZ A SZEKTA!

Kipróbálni egy új, esélyes jelöltet NEM SZEKTA! Csak épelméjűség.

Ha követnéd a Tisza belső közbeszédét, akkor bizony látnád, hogy rengeteg fenntartással és kritikával élnek a saját szavazói Magyar Péterrel szemben!

Olvasd csak el, miket írtak, hogyan dorgálták meg a szórakozóhelyen történt balhéja után!

Még a kormányzati hazugságpropaganda is ezen örvendezik folyton, amikor Magyar Pétert a saját hívei KRITIZÁLJÁK - ez az állandó címlapsztorijuk. Tessék, két példa:

[link]

[link]

Ilyen a Fidesz-szektában vagy a DK-szektában nem fordul elő soha! És ezért is lobogtatják, mert a szektásoknak ez a gyengeség jele - holott valójában a demokratikus közbeszéd ÍGY NÉZNE KI!

Attól, mert megtisztelek a szavazatommal egy pártot, nem szűnök meg kritikusan gondolkozni, SŐT, nem kevesebb, hanem TÖBB ELVÁRÁSOM VAN, a megelőlegezett bizalmamért cserébe!

A jelenlegi helyezetben bizony két valódi szekta van: az orbánista szekta és a gyurcsányista szekta.

Magyarpéterizmus NEM LÉTEZIK, ezt kizárólag az orbánista rezsim és a gyurcsányista ellenzék hazudja (néhányan pedig átveszik a bégetést, a megadott hangra).

Magyar Péter maga is nagyon jól tudja, hogy vékony jégen táncol, mert alapvetően PROTESTSZAVAZÓKAT gyűjtött egybe, vadonatúj PROTESTPÁRT köré, aminek még nincs szilárd ideológiája, se múltja, se tucatnyi közismert politikusa, de még polgármesterei is alig.

Buta hazugság ez a "szektázás", már csak azért is mert a Magyar Péterre szavazók BIZONYÍTOTTAN más ellenzéki jelöltekre IS szavaztak EGYIDEJŰLEG, akiket ÖNKORMÁNYZATI SZINTEN láttak ESÉLYESNEK! Méghozzá MILLIÓS nagységrendben!

Ugyanaz a Marika, aki az EP-választási lapon a Tiszára ikszelt, a főpolgármesteri választáson Karácsony Gergőre vagy Vitézy Dávidra szavazott (és MEGOSZLOTTAK!). De sok más településen akár DK-s, Momentumos, független, vagy egyenesen fideszes jelöltre!

Egy szekta NEM ÍGY NÉZ KI!

Szekta a Fidesz, amiben ilyen nem fordul elő (ott mindig "Csak a Fidesz!", mert "Egy a tábor, egy a zászló!") - és a DK-ban sem, hacsak nem Gyurcsámny utasít egy jelöltre átszavazni!

Szóval ez a szektázás pont azért vicces, mert a tolvaj kiált rendőrért, a befőtt teszi el a nagymamát (vagy ahogy Hofi mondta: a sz.r húzza le a vécét!) ilyenkor.

Azok kiáltanak szektát, akik maguk szektások!

Magyar Péter követőinek elsöprő többsége abszolút nem szektás, hanem olyan protestszavazó, mint én is vagyok: akik orcsánnyal és gyurbánnal, no meg a neofasisztákkal szemben egy ESÉLYES ellenjelöltet és politikai tábort keresnek - és találtak.

Akármit zizegtek, úgyis meg fogom neki adni az ESÉLYT, hacsak nem jelentkezik hirtelen a semmiből egy még jobb, még esélyesebb ellenjelölt, aki NEM orcsány, gyurbán vagy bohóczkai!

DE: ha nem válik be, AZONNAL és szívfájdalom nélkül megvonom tőle a bizalmamat és új, esélyes ellenjelöltet keresek, vagy az MKKP-ra adott szavazattal "tüntetek" a következő választás utáni alkalommal!

Mert EZ A DEMOKRÁCIA!

okt. 7. 11:55
 44/46 anonim ***** válasza:

43:

"Az ő választóik tartanak ki tűzön-vizen át, kritika nélkül a politikai messiásaik mellett"

ez teljes mértékben igaz a tiszásokra is, szóval ne csináld már ezt a számodra szimpatizáló álláspontot, hogy ami neked nem szimpi az szekta, de amit kedvelsz az nem szekta mert te kedveled. mert ez az igazság.

elnézve a szombati tüntetésen készült videókat, ugyanaz a köpködő banda van mint ami a fidesznél. nem különbek ők, ők tükörképek.

tudod ilyenkor érdemes mindkét oldal videóit megnézni.

"Ilyen a Fidesz-szektában vagy a DK-szektában nem fordul elő soha!"

egyenesen hazudsz. ha vennéd a fáradtságot hogy ov, magyarország kormánya vagy ilyen kormányközeli fb oldal kommentjeit olvasnád nagyrészt csak fikázást látnál.

"Akármit zizegtek, úgyis meg fogom neki adni az ESÉLYT"

tőlem aztán fejre is állhatsz. te dolgod kire szavazol.

szerintem ugyan ott tartunk mint 2010-ben, az embereknek elege volt az akkori kormányból és orbánra szavaztak mert jobbnak tűnt, most orbán kormányból van elegük és van más akire szavaznak.

ismered a mondást: kutyából nem lesz szalonna, madarat tolláról.

elkeserítő hogy az emberek nem látnak az orruknál tovább és sose fogunk kimászni a gödörből hanem átesünk egy másikba.

okt. 7. 17:22
 45/46 A kérdező kommentje:

"Személy szerint én pl csak egy békésebb közéletet szeretnék, kevesebb gyűlölködéssel és orosz propagandával."

Ilyen kevéssel megelégszel?

okt. 8. 03:13
 46/46 anonim ***** válasza:
53%

#45: A semminél mindenképp jobb. Szerintem a korrupció is csökkenne és EU-s pénzek is hatékonyabban lennének felhasználva. De erre mondhatod, hogy nem hiszed, ezért emeltem ki csak azeket.

Mi a másik lehetőségünk? Hogy marad a Fidesz, ami viszont garantáltan a legrosszabb választás lenne.

okt. 8. 14:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!