Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem veszélyes a hatalom...

Nem veszélyes a hatalom közelébe engedni a személyi kultuszt építő, ex Fideszes Magyar Pétert?

Figyelt kérdés

okt. 5. 16:33
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
37%

"Az elmúlt 14 évben annyi új, önjelölt messiás volt, annyi új, harmadikutas párt alakult, mégsem adtatok senkinek sem esélyt. Miért pont Magyar Péter? Miben más, mitől jobb ő, mint a többiek?"

Abban, hogy van esélye. De tény, hogy az elmúlt 14 évben sem orbán viktornak kellett volna adni azt az esélyt, ebben igazad van. Látjuk, mi lett belőle...

Nevetséges már az érvelésed is, látszik, hogy a magyarországi posvány közepéből beszélsz és nem látsz ki belőle. Egyszerűen nem értitek a demokráciát!

14 év alatt valóban lehetett volna már cserélni akár 2-3 kormányt - a demokráciában pont az önkorrekció a lényeg: hogy egy kormány kiigazíthatja az előző hibáit, megtarthatja a jó projekteket, beemelhet új szempontokat, megtarthat régieket, stb.

Annál, amit ti műveltek, még a diktatúrák is életképesebbek - ezek a kiüresített, korrupt áldemokráciák, illibernyákos hibrid rezsimek a legszegényebbek, legnyomorultabbak az egész világon.

Csak néz az ember és nem érti: itt csúsztatok le Európa pöcegödrévé a szemünk előtt az orcsány-gyurbán páros 20 éve alatt, és sokan még tovább folytatnátok! :))))

Mekkora államháztartási hiány, mekkora infláció, milyen mértékű korrupció, milyen szintű nemzetközi elszigetelődés, az EU-s pénzek milyen szintű elapadása, a haldokló egészségügy és oktatási rendszer milyen szintű agóniája kellene ahhoz, hogy azt gondoljátok, amit egy normális európai ennél kevesebbtől is gondol: hogy ideje egyet váltani, másnak is esélyt adni?

Nem is értem, mi mellett érvelsz?

Hogy ha eddig nem adott esélyt senkinek a magyar nép, csak orbánnak, akkor mostmár ne kezdje el és soha többet ne is adjon? Hány kétharmados orbán-kormányra van szükség, hogy kipróbáljatok mást is?

okt. 6. 10:03
 22/46 anonim ***** válasza:
37%

"Miért egy olyan emberre teszünk fel mindent, aki évekig maga is szerves része volt a rendszernek, majd mikor kegyvesztett lett, bosszúhadjáratot indít."

Fiatal lehetsz, vagy nem figyeltél a körülötted zajló történelemre... Valójában nagyon sokszor előfordult már, hogy a rendszer közeléből robbant ki a rendszerbuktatás, csalódott "árulók" által.

A magyarországi rendszerváltás sem ment volna végbe vér nélkül, zökkenőmentesen, olyan, csalódott, hazafias érzelmű reformkommunisták nélkül, mint amilyen Pozsgay Imre volt...

Nagy Imre, aki az 1956-os forradalom élére állt és legnagyobb mártírja is lett, az életével fizetve a szabadságharcért, maga is Moszkvában tanult és kommunista pártvezető volt...

Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes volt és egy RÓMAI ÚT UTÁN döntött arról, hogy valamit tenni kell az egyház erkölcsi romlása ellen - aztán kirobbantotta a reformációt, ami felforgatta Európa vallási térképét...

Előbb az egyház kebelébe került, előbb elment Rómába, a pápai trónhoz, előbb maga is meglátta közelről a fertőt, hogy azt tudja mondani:

"Minél távolabb Rómától, annál közelebb Istenhez!"

Nicolae Ceaușescut a saját jobbkeze leplezte le a világ előtt, Ion Mihai Pacepa nélkül a Nyugat meg sem tudta volna, micsoda sötét diktatúra zajlik Romániában a valóságban (sőt, sokáig Ceaușescu volt a "kedvenc", mert nem küldött csapatokat a prágai tavasz leverésére). Disszidálásának idején Pacepa tábornok egyidejűleg volt Nicolae Ceaușescu tanácsadója, hírszerzésének vezetője, valamint államtitkár a román belügyminisztériumban. Azután disszidált, hogy az Amerikai Egyesült Államokban Jimmy Carter elnöktől politikai menedékjogot kapott.

Soroljuk még sokáig a különböző rendszerekből érkező forradalmárokat?

A keresztényüldözőből apostollá lett Szent Pál óta napjainkig volt néhány tízezer belőlük...

De ha jól értem, akkor szerinted ő rosszabb, mint a KISZ-titkárból a Liberális Internacionálé alelnökévé vált, majd konzervatívvá vedlett, végül illibernyákossá züllött orbán viktor, akinél több köpönyeget még politikus nem cserélt Európában (még gyurcsány se, aki putyin legjobb cimborájából lett nyugatos antiputyinista)!

De rendben van, te szavazz a hatodik orbán-kormányra vagy a harmadik gyurcsány-kormányra, ha szerinted érdemes ugyanazt a kísérletet elvégezni újra és újra, más eredményt várva mint a korábbiak...

Én csak remélni tudom, hogy van annyi, még nem teljesen megőrült ember Magyarországon, akik ezt nem szeretnék folytatni, hogy elég legyen egy változáshoz. Ideje lenne megtanulni a demokráciát a magyaroknak is: ideje lenne adni esélyt új arcoknak is (és ha nem jön be, LEVÁLTANI őket is, Magyar Pétert is, és megint újat, jobbat keresni - mert valójában EZ A DEMOKRÁCIA, csak Magyarországon már túl rég nem gyakorolják ahhoz, hogy szinte félnek is tőle már az emberek!).

okt. 6. 10:21
 23/46 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ti azt az apróságot nem értitek, hogy csupán arról beszélek, hogy érdemes adni EGY ESÉLYT a fideszesből rendszerellenzékivé vált Magyar Péternek is.

Nem azt mondtam, hogy mindjárt öt esélyt kellene neki adni (amiből négyet kétharmaddal), akárcsak az ifjúkommunistából liberálissá, liberálisból konzervatívvá, konzervatívból illiberálissá átvedlett orbán viktornak!

Még csak KÉT esélyről sem beszéltem, amennyit gyurcsány ferenc kapott!

Én azt mondtam: adni kellene neki EGY ESÉLYT. Ha pedig nem jó, leváltani. Mert ez lenne a demokrácia lényege. Külföldről, működő demokráciákból mi ezt tisztán látjuk - csak ti vakultatok bele.

okt. 6. 10:29
 24/46 anonim ***** válasza:
0%

"Csak néz az ember és nem érti: itt csúsztatok le Európa pöcegödrévé a szemünk előtt az orcsány-gyurbán páros 20 éve alatt, és sokan még tovább folytatnátok! :))))"

tulajdonképpen rád is csak lehet lesni és nem érteni hogy miért hiszik azt sokan hogy majd magyarpéterrel jobb lesz minden.

"Szerintem ti azt az apróságot nem értitek, hogy csupán arról beszélek, hogy érdemes adni EGY ESÉLYT a fideszesből rendszerellenzékivé vált Magyar Péternek is."

és miért is? mert azt a tipikus lózungokat puffogtatja amit a sok buta ember bevesz?

ez az esélyadás olyan mint ha a vagyonod feltennéd valami szerencsejátékra.

ha elbukod mit csinálsz?

nagyon sok helyrehozhatatlan kárt tud okozni egy hozzá nem értő valaki, ezt látható az orbán kormányban is ugye? na akkor hadd ne szerencsejátékozzuk már el a jövőnket, mert most pár zombiagyú beveszi hogy magyar péterrel majd megelőzzük svájcot.

okt. 6. 11:22
 25/46 anonim ***** válasza:
0%

https://www.youtube.com/watch?v=ZCXNpA8dtlk

Szerintem ez a magyarpeti Petőfinek képzeli magát

okt. 6. 11:56
 26/46 anonim ***** válasza:
54%

#24.

"tulajdonképpen rád is csak lehet lesni és nem érteni..."

Ezt elhiszem. De ez azért van, mert én demokratikus jogállamban élek, plurális demokratikus "váltógazdálkodásban", ti pedig 14 éve elszoktatok még az addigi, tökéletlen formájától is a demokráciának.

"ez az esélyadás olyan mint ha a vagyonod feltennéd valami szerencsejátékra.

ha elbukod mit csinálsz?"

Nem. Ez az esélyadás olyan mint a VÁLLALKOZÁS. Abban is van, ugye, kockázat - és kockázat nélkül NINCS NYERESÉG!

Azért vagytok egy országos méretű összeszerelő üzem, mert nincs bennetek vállalkozó szellem, csak kockázatkerülő szolgalelkűség.

Nem veszitek észre, hogy az egész életetek megy el így olyan rezsimekben, mint a Kádár-rendszer, vagy most az Orbán-rezsim.

A röhej az, hogy Kádár idejében még valahol meg is érte, mert a Jaltai Egyezmény által kijelölt határokon belül legalább a szovjetbarát tömb legvidámabb barakkja voltatok. De most? Az EU egyik LEGSZOMORÚBB "BARAKKJA" VAGYTOK, folyamatos lecsúszásban!

"nagyon sok helyrehozhatatlan kárt tud okozni egy hozzá nem értő valaki, ezt látható az orbán kormányban is ugye?"

Az orbán-kormányban is a TELJHATALOM okozta a helyrehozhatatlan károkat, a kétharmad, amivel bármit megtehettek. Mostmár az alkotmány is úgy néz ki, ahogy ők szeretnék, így már egy egyszerű többség mellett is csak a sajátkezűleg írt alkotmányuk korlátozná őket... Ezért már nincs más megoldás, mint LEVÁLTANI ŐKET!

Most nem a politikai alkuk ideje van, hanem a legesélyesebb jelöltnek le kell váltania orbán viktort és AZUTÁN igen, helyre kell állítani a demokráciát. Vicces, de ellenzékből már a fidesznek is érdeke lesz - azért, hogy érdemi és látható ellenzéki politizálást tudjon majd folytatni!

Egy új konszenzust kell megteremteni, de ahoz ELŐBB valaki, akinek esélye van rá, le kell váltsa orbánt és bűnbandáját! Hány évtized kell még annak belátásához, hogy ez a valaki gyurcsány ferenc NEM LEHET???

Egyszerűen túl nagy az elutasítottsága!

Lehet álmodozni, de valójában itt egyetlen esélyes jelölt van: Magyar Péter. Nem kell kétharmaddal megválasztani, nem kell 14 évre bebetonozni (sőt, Isten ments és őrizz!), nem kell egyedül kormányoznia (sőt, az csak jó, ha koalíciós kényszerben lesz!). De ő az esély most a kormányváltásra - és csakis egy kormányváltás után alakítható ki egy új konszenzus, például egy KÖZÖS alkotmány, ami az egész nemzeté, nem egyetlen párté, vagy egy közös választási rendszer, amit minden versengő fél meg tud szavazni.

Ha nincs kormányváltás, nem lesz más alkotmány sem és nem lesz egy korrekt választási rendszer sem, mert ennek a rezsimnek nem érdeke, ameddig kormányon marad.

Itt az a kérdés, akartok-e elmozdulást a holtpontról vagy nem akartok. Esélyes ellenjelölt nélkül EZ MARAD, AMI VAN: orbán viktor és az illibernyákos rezsim.

Olyan opció NINCS, hogy gyurcsány és pártja váltson kormányt Magyarországon. Megértem, ha valaki ezt őszintén szeretné - de ESÉLYTELEN ILLÚZIÓ.

Gyurcsánynak az ellenzéken belül sincsen többsége, nemhogy az egész társadalmon belül. Előválasztáson is elbuktak, tudjátok jól.

Még a férjénél sokkal népszerűbb Apró-unoka, Dobrev Klárika is összesen 34%-ot tudott szerezni ELLENZÉKEN BELÜL (!!!), egy fideszesek nélküli előválasztáson, 2021-ben, és egy viszonylag noname jobboldali jelölt le tudta győzni 14%-kal második fordulóban is.

Aki az ellenzéken belül sem elég népszerű egy abszolút többség megszerzéséhez, az hogyan álmodozhat többségről össztársadalmi szinten (ahol már a fideszesek is ellenfelek) ????

Magyar Péter ma népszerűbb a TELJES társadalomban (fideszeseket is belevéve), mint Dobrev Klára volt a magyar lakosság ellenzéki részén BELÜL!!!

Nem értem, 14 évnyi bődületes rémularom, folyamatos lecsúszás és nemzetközi elszigetelődés után hogy lehet annyira gyűlölni Magyar Pétert, hogy egyesek inkább akarjatok egy hatodik orbán-kormányt mint adni egy esélyt a rendszerváltozásra?

okt. 6. 13:58
 27/46 anonim ***** válasza:
53%
Nem értem, hogy aki le szeretné váltani a kormányt, de nem szimpatikus neki a Tisza párt, az miért nem tud picit hosszabb távon gondolkodni? Ha leváltjuk a Fideszt és a Tisza nyer, azt követően lehet esélye más pártoknak is, olyanoknak, akik nektek is szimpatikusabbak. De ha nem ezt tesszük, akkor garantáltan marad a Fidesz. Nem jobb lenne az előbbi változat?
okt. 6. 16:18
 28/46 anonim ***** válasza:
31%
26: jaaaaaaaj szóval külföldről okoskodsz, mindjárt gondoltam :D. biztos szép mesét írtál, köszönjük!
okt. 6. 17:03
 29/46 A kérdező kommentje:

"De tény, hogy az elmúlt 14 évben sem orbán viktornak kellett volna adni azt az esélyt, ebben igazad van. Látjuk, mi lett belőle..."

Miért könyvelsz el engem Fideszesnek?

Ott volt az LMP, a Negyedik Köztársaság, a Zöld Demokraták, az Együtt 2014, a Párbeszéd, a Momentum, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, MZP és kitudja még hányan, akik rég feledésbe merültek. Magyar Péter mitől lett esélyesebb, mint ők?

okt. 6. 19:16
 30/46 anonim ***** válasza:
53%
#29: Szerintem azért lett esélyesebb, mert politikailag tehetségesebb. Jobban kommunikál, jobban tudja, hogy mit kell mondania és mit kell tennie ahhoz, hogy tömegeket meggyőzzön és maga mellé állítson. És láthatóan nem is lusta, mindent megragad és folyton aktivizálja magát.
okt. 6. 19:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!