Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, titeket nem zavar...

Fideszesek, titeket nem zavar a pártotok folyamtos ingatlandrágító törekvése?

Figyelt kérdés

Azóta, hogy a fidesz hatalomra került majd a NER hatalmas ingalanvagyonra tett szert a fidesz legfőbb törevése, amiért bármit hajlandó elkövetni az, hogy miként tudja minél magasabbra verni az ingatlanárakat.

Eddig a CSOK-al, majd a babaváró hitellel emelte az ingatlanárakat közpénből, most, hogy azt már nem lehet sokkal több közpénzből finanszírozni, hát a bankokat kötelezné az piacinál alacsonyabb THM-re és a nyugdíjkasszákat is be akarja vonni az ingatlanpiacra, ezenkívül a lakossági megtakarításokat is az ingatlanpiacra szeretné irányítani.

Értem én, hogy a fidesznek jó az, hogy folyamatosan növekszik a vagyonuk értéke, de nektek átlag fidesz szavazóknak akik nem érdekeltek az ingatlanbizniszben, a saját ingatlanotokat lakhatásra haasználjátok, ebben mi a jó? Miért jó, az hogy egyre lehetetlenebb ingatlanhoz jutnia a fiataloknak és mindenki másnak is a kigazdálkodhatatlan ingatlanárak miatt? Miért jó az, hogy már csak és kizárólag banki hitellel lehetséges akár egy lakáscsere is? Miért jó az, hogy folyamtosan a hanyatló nyugatra távoznak a fiataljaink mert ott idegenként, kulimunkával is jobb feltételekkel tudnak lakáshoz jutni? Miért jó az, hogy az egyedülállók lakáshoz jutása lehetetlenné válik? Miért jó az, hogy az emberek vagy a bankok, vagy a főbérlőik rabszolgájává válnak? Miért jó az, hogy a fidesz 14 éve folyamatosan beavatkozik az ingatlanpiaci folyamatokba amelynek mindig drágulás az eredménye?

okt. 3. 10:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%

Pont nem érdekel mások nyomora. Őket sem érdekli az enyém. Nekem bejött a fidesz legközelebb is rájuk szavazok és remélem lesz még csok meg minden ami feljebb veri az árakat.

okt. 3. 12:04
 12/21 anonim ***** válasza:
38%
Örülök neki, egyre többet ér a családi vagyon.
okt. 3. 12:04
 13/21 anonim ***** válasza:
56%

Én meg remélem, ha új kormány lesz, bevezetik végre az ingatlanadót, vagy azoktól visszaszedik a pénzt, akik állami manipulációval jutottak több ingatlanhoz olcsón!

Az idő nekünk dolgozik, mert egyre többen leszünk, akiknek elege lesz abból, hogy az határozza meg az egész életetünket, hogy ki tudott csok és minden ingyenpénz előtt lakást venni.

okt. 3. 12:30
 14/21 anonim ***** válasza:
30%

#13: Ugyanmár mond meg mi abban a manipuláció, hogy a kormány adott egy lehetőséget, más meg élt vele és ezáltal könnyebb lett a lakáshoz jutása ?

Nekünk három lakásunk van , amit egyrészt azért vettünk, hogy ne álljon a semmiben a pénz, amig a gyerekek felnőnek, hozza a pénzt, utána meg megkapják őket. Milyen alapon döntöd te el, hogy nekem vagy neked mi jár ?

okt. 4. 20:58
 15/21 anonim ***** válasza:
13%

Azért manipuláció, mert a valós piaci ár alatt vette, aki a csok előtt vette.

Ráadásul az adófizetők pénzét használták erre.

Tehát vannak, akik, azért fizetnek adót, hogy még nehezebben jussanak az első lakásukhoz.

okt. 5. 09:55
 16/21 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem nemhogy a Fideszeseket, nagyjából másokat se zavar, max egy szűk réteget, aki most akar mindenképpen venni. Akinek van régóta, nem érdekli, aki nagyobba akar költözni és már van, az nem érzi, plusz még van akinek venni se kellett, mert örökölt lakást vagy vagyont.
okt. 7. 18:46
 17/21 A kérdező kommentje:
16# Tehát az ország fiataljainak mind vesz lakást a szülei, vagy már van lakásuk, vagy nem érzik a drágulást. Bravó, tökéletesen fogalmatlan vagy.
okt. 7. 22:58
 18/21 anonim ***** válasza:
okt. 7. 23:30
 19/21 anonim ***** válasza:
23%
#17: Kit értesz fiatal alatt ? Én őket a 20-30-as korosztályra lövöm be. Ez a réteg a születések drasztikus esése miatt egyre szűkebb réteg, akiket a téma érint, de még ott se mindenkinek kell saját erőből venni, ha a család be tud segíteni. E felett pedig a lakosság nagy része saját tulajdonban lakik. Mi 40-esek vagyunk, saját lakásunk van, ismerősök/barátok szintén mindenkinek. Szüleimnek a lakása 30 éve tehermentes, rokonok a 80-as években épitkeztek, mindenki háza tehermentes, ez a téma konkrétan senkit se érint. Vagyis hazudnék, mert van aki gyerekek születése miatt ment nagyobba, de ezek már speciális helyzetek, akinek van, könnyebben megy tovább, nekünk amikor párommal találkoztam, már mindegyikünknek volt lakása, könnyebb volt lépni.
okt. 8. 09:25
 20/21 A kérdező kommentje:
19# Te vagy ennyire agymosott vagy, vagy pedig totálisan szűklűtókörű, vagy mindkettő, mondjuk e kettő már definiálja is a fidesz szavazót. Az, hogy a te környezetedben senkit nem értint a lakhatás problémája, nem jelenti azt, hogy az országban senkit se értintene, mert igen is nagyon sokakat érint és nem csak a fiatalokat. Egy fiatal ember, akit nem támogatnak a szülei és átlag fizetésből él szerinted hány év alatt tud venni egy 40-50 milliós kis panel lakást, úgy hogy közben fizeti az albérletét is? Adósodjon el egy életre, vagy mindenki lakjon a szüleinél ameddig azok ki nem halnak a lakásból? Vagy mondjuk akiknek közös vagyon volt a lakás és elválnak, a felezett összegből hogy lehet lakást venni, mikor évről évre 10%-ot drágulnak a lakások? Vagy, ha egy családnak már kicsi a lakás, szintén élete végéig adósodjon el csak ahhoz, hogy egy nagyobba költözzön? Nem csak a te élethelyzeted, meg csak a te környezeted létezik a világon.
okt. 8. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!