Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen a helyzet magyaror...

Miért ilyen a helyzet magyarországon?

Figyelt kérdés

Amióta érdekelt lettem a politika iránt azt vettem észre, hogy a jobb-bal oldal el van zárkózva egymástól, nincsenek viták. Természetesen most az ep választás elött volt két vitának nem mondható valami(vagy nem tudom hogyan mondjam).

Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem nagyon hasznos a társadalomnak hogy ne démonizálják a másik oldalt. Nagyon hasznos lenne hogyha Magyarországon is lenne egy 'vitakultúra', ami segítene az megérteni hogy egyik oldal sem akarja tönkretenni, lerombolni, csődbevinni az országot. Amerikában számos vitaműsor van amit én nagyon csípok egyike a jubilee, de a whatever podcast egyes részei jók. Egyedül amit láttam hogy a Jövőakadémia próbálkozik/próbálkozott vele. Engem valahogy nem fogott meg, de szerintem egyáltalán nem rossz kezdésnek.

Szerintetek hasznos lenne ha itthon is ha több lenne a vita?

Illetve ha valaki ismer még magyar vitaműsort, ne tartsa magába.

okt. 2. 23:59
 1/10 anonim ***** válasza:
19%

A parlamentben állandóan vitatkoznak, az nem elég?

Amúgy meg az ellenzék általában nem vitaképes:

[link]

[link]

okt. 3. 02:41
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
A Fidesz az "oszd meg és uralkodj" elvre formálta át a társadalmat.
okt. 3. 05:54
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
Mert nincsenek oldalak, szovjet elvtársak által hátrahagyott komcsik, és azok leszármmazottai vannak, akiknek az a feladatuk, hogy magyarokat megosszák és bomlasszák, lejárassák, kifosszákstb. Sárva tapossák. Komcsi értelmiségünk, akiket a szovjet elvtársak itt hagytak, 90-es évek környékén azzal etette a népet, hogy rajtuk kívűl nincs más út, csak ők tudják irányítani az országot, ennyit tudnak 34 év után, erre képesek csak.
okt. 3. 06:21
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Nagyjából abban az idősávban szűnt meg az értelmes vitára hajlandóság, amikor a Kupa Mihály és a Tölgyessy Péter kilépett az aktív politikai szerepvállalásból. A többi egy szimpla túlélő show, amelyet jól prezentált anno, a Kuncze Gábor nevével fémjelezhető "kolibri mozgalom", - amikor mindenen elvtelenül vihorászva éldegéltek, tartósabb időn keresztül lekötve képviselői helyeket teljesen értelmetlenül. De az egyik legnagyobb túlélő a kutyapárt: igazi megélhetési társulat - értelmes és érdemi célok nélkül éldegéli kicsi világát a sajnálatos módon törvényi úton semmire is járó állami támogatásokból. Időközönként maszatolnak valami megdöbbentőt, hogy a "felszínen tartsák" magukat, aztán tojnak mindenre jókat idétlenkedve, mint anno, a már említettek. Ami a leginkább lesújtó számomra, hogy amikor "hatalomváltásnak" látszó eseménysorozat veszi kezdetét ebben az országban, akkor a hatalomban éppen soros dőzsölők mindent lebontanak az agyagos földig, évek telnek el, mire lebetonozzák a saját pribékjeiket a számukra stratégiailag fontos beosztásokban, átirkálják az életben maradásukat garantáló "törvényeket" és érdemi tettekre még sor sem kerül, mire ismét jönnek a "választások" és ezek miatt gyakorlatilag a sötét középkorban vergődik az ország lakossága 1989 óta. Senkit nem vigasztal, hogy egyesekre és nullákra van átkonvertálva a napi szintű nyomora, - azon a lényeges dolgon semmit nem változtat, hogy a Magyarországon élők túlnyomó hányada szinte semmit nem tud felmutatni előre haladásként a saját életében 1989 óta. Szerintem egyre több ember fordul el ennek hatására attól a gyakorlattól, hogy a "választások" alkalmával állást foglaljon, véleményt nyilvánítson az azokon való részvételével. Nem tud különbséget tenni a magyar emberek legtöbbje ellenség és ellenfél fogalmak között sem és a legtöbbjük csak mások kárára képes elképzelni a saját boldogulását, - nincs miről beszélni!
okt. 3. 07:51
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Ha megnézed a '90-es években, milyen volt az Országgyűlésben a légkör, és milyen ma, rájössz, hogy mi az oka ennek. Az Országgyűlés alatt én nem csak az ülésteremben lezajló szócsatákat értem. Amik kint történtek a folyosón, azok is legalább ugyanolyan érdekesek voltak. Legalábbis az akkori politika meghatározó szereplőinek az elbeszeléséseiből ez tűnik ki.

A két oldal között nem húzódott olyan mély és széles árok akkoriban, mint a mostani Országgyűlésben. Ismert történet 2005 tájékáról, hogy hogyan kérték meg Bige Lászlót akkori kormány- és ellenzékpárti politikusok, hogy ki ne derüljön, hogy együtt vadásztak, inkább segítsen nekik Bige, és rendezze ő a számlát. Rendezte is egyébként.

Sajnos, ma a politikusok nem ellenfelek, hanem ellenségek. Ehhez méltóan is beszélnek egymással. Mindössze két dolog hiányzik mindkét oldalon: a józan ész és az emberi érzések...

okt. 3. 08:01
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Én nem kérek abból 90-es évekbeli országgyűlésből, ahol Horn Gyula nem az a Horn Gyula, mint aki akkor volt Horn Gyula amikor Horn Gyula volt. Rzeket kellett bolna felrakni szovjet elvtársak mellé a vonatra.
okt. 3. 08:33
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
boldog karácsonyt!
okt. 3. 09:04
 8/10 anonim ***** válasza:
44%

Igazából az nem vita lenne, hanem hazudozás és vagdalkozás, egyik oldalról.

Az ilyen átlátszó hazugságoknak van-e helye egy vitában, mint amit pl. Gyurcsány Ferenc mondott,

"..holnaptól kezdve bevezetjük a nulla adó programját, és közben a kolbászból lesz a kerítés, programját! Na, ez igazi program!".

Erre egy olyan politikus aki csak egyszerűen hiteles akar maradni, nem tud mit válaszolni, mert tudja, hogy számon fogják kérni rajta..

Felelőtlenül hazudozókkal ha odaáll egy olyan ember, aki szeretne hiteles maradni, az látszólag veszít a vitában, mert csak azt ígéri, amit megtehet.

Míg az ellenzéke hetet-havat, kertet, ólajtót megígérhet.., hogy aztán ezeket mind elvegye, mert azt nem mondta a vitákon, hogy ezt adja, azt csak úgy gondolhattuk.

Na ezért teljesen értelmetlen egyik oldalról hitelesként vitába szállni a másik odalon csak vagdalkozó, népmeséket költő, felelőtlenül fantáziálgató hazugokkal.

okt. 3. 10:37
 9/10 anonim ***** válasza:
77%

Valaki még elhiszi, hogy a kormány igazat mond egy vitában?

Már akkor is hazudnak, ha nem lenne muszáj.

Nehéz olyannal vitázni, aki önkényesen változtathatja a játékszabályokat (jogszabályokat), és akkorát hazudik, amekkorát nem szégyell.

Utána fél évvel később, meg kihoznak egy kisbetűs bocsánatkérést, helyreigazítást és kifizetik a pármilliós bírságot.

okt. 3. 10:57
 10/10 A kérdező kommentje:

#1 Én most az átlag emberekre gondolok és nem a politikusokra.

Szerintem nagy a feszültség és ellenségként tekint a kormány a bal oldali beállítottságú emberekre mintha ők azt támogatnák hogy eladják a nyugatnak meg tudom is én hogy mit mondanak még. Szerintem eféle feszültség oldására kellene valamit tenni.

okt. 4. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!