Az hogy lehet hogy a fideszesek még mindig nem értették meg, hogy súlyos hiba volt amit Orbán Balázs nyilatkozott, az 56-os magyar hősökről? Még a miniszterelnök is hibának nevezte és Balázs bocsánatot kért.
Errefel azzal jön több fideszes kérdés itt, hogy a baloldal és a libsik megvédenék a hazájukat háború esetén az mekkora bűn, mert magyarok halnának meg és utak házak pusztulnának el...hát!
Olyan erkölcsi mélységbe taszította Orbán a fidesz oldalt aminek félek évtizedek kellenek hogy kikászálódjanak belőle.
"megmondtam már: a jövőt nem lehet megjósolni és hogy nem tudjuk hogy mi lett volna ha!"
Értem, ezért is írtam a második bekezdésemet, ami konkrétan erre reagál.
"Rákosi amúgy elég beteg volt és el is utazott a ruszkikhoz nem tudjuk hogy meddig tudta volna ezt folytatni valószínűleg nem túl sokáig"
Diszkrét iróniája vagy a magad írásának, hogy azt mondod nem lehet és szabad spekulálni, erre elkezdesz te is spekulálni.
11.
Huha vannak bajok a fejedben!
az nem spekuláció hogy beteg volt hanem tény! !
"az nem spekuláció hogy beteg volt hanem tény! !"
Az a spekuláció része, hogy "valószínűleg" nem folytatta volna sokáig. Honnan tudod, hogy egy hónapja és nem még 10 éve lett volna hátra? És egyáltalán miért lényeges, honnan tudod, hogy nem egy Rákosi 2.0-t kaptunk volna helyette? :D
Elképesztő, hogy ennyire nincsenek tisztában egyesek a saját ellentmondásaikkal.
"megmondtam már: a jövőt nem lehet megjósolni"
Ehhez képest egyfolytában jósolgattok itt a gyakorin mindenfélét. Majd legközelebb én is szólok, hogy a jövőt nem lehet megjósolni
"Rákosi amúgy elég beteg volt és el is utazott a ruszkikhoz "
Szijjártó meg Orbán is elég sokat utazott már a ruszkikhoz
13.
Pocakos.
Amúgy így is küldhettek volna Rákosi helyett egy hasonló rosszat mégis Kádárt küldték, szerinted miért?
Elmondom, ugyanis Rákosit Hruscsov nem engedte vissza és még az 56-os forradalom kitörése előtt Hruscsov már szembeszállt Sztálinnal és ő döntött arról hogy ki jöjjön úgyhogy valószínűleg már nem sok volt hátra Rákosinak amúgy sem így viszont fölösleges volt meghalni az 56 hatos emberkéknek!
Hruscsov beszéde az SZKP XX. kongresszusán
Szerző: Tarján Tamás
1956. február 25-én tartotta meg híres beszédét a Szovjetunió akkori pártfőtitkára, Nyikita Szergejevics Hruscsov, melyben élesen szembefordult Sztálin politikájával, főleg a személyi kultuszt ítélve el.
"és még az 56-os forradalom kitörése előtt Hruscsov már szembeszállt Sztálinnal"
Egy halottal nem olyan nehez szembeszallni
10. Rákosi annyira beteg volt, hogy 15 évvel még túlélte 1956-ot. Naplójából kiderül élete végéig számított rá, hogy visszahelyezik Magyarországra.
Rákosinak egyébként a hobbija volt a politika, így akármilyen betegen tovább uralkodott volna a magyarokon.
A jövőt nem lehet megjósolni, ebben igazad van, de lehetőségeket előrevetíteni a döntésedhez szükséges.
Azt állítani hogy 56-nak a felkelésnek a forradalomnak és a szabadságharcnak semmi értelme nem volt, akkor azonnal vedd a cuccodat és költözz Oroszországba!!
Minden elnyomás elleni küzdelemnek van értelme. Egy csepp vér sem folyik hiába.
Az tény hogy nálunk nem a román rendszer jött utána, tehát nem Ceaușescu féle brutál diktatúra, hanem egy puha diktatúra legvidámabb barakk. Ezen kár vitázni. Féltek az orosz elvtársak egy újabb forradalomtól, erről is vannak feljegyzések.
Az ember és nemzet szabadnak teremtetett, (szólás- sajtó- gyülekezési szabadság törvény előtti egyenlőség, egy nép önrendelkezési joga) és minden amit elfogad a saját elnyomatása végett az a teremtés ellen való vétek. Csak egy szabad országban élhetnek elégedett boldog emberek. Minden ezért tett lépések az ember alapvető vágyát fejezik ki még ha elbuknak fizikai úton, a lelkében ott van, hogy ő megcsinálta vagy tett érte, amire vágyott.
Ezért nem lehet sokáig elnyomásban tartani egy embert vagy népet.
Tudom ezt egy illiberális populista nem nagyon érti. Nekik a pártközpontból mondják meg mit kell gondolniuk 1956-ról.
Ezért csak cinikus kiégett fideszesek mondják hogy nem volt értelme 1956-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!