A magyarok zöme, miért nem támogatja a Nagy - Magyarországi területek visszaszerzését?
Undorító ez a nemzetellenesség. Ha valaki szerint magyarország rossz volt, az hazaáruló.
Sok 100 ezer emvert megöltek a román es más demokratikus barátaid. A minap román rendőrök vertek meg egy magyart a csodálatos romániádban. De nem baj mert szerinted a revízió sosem volt realitás. Nevetséges ez a hazaáruló mentalitás. Mindenben a rosszat keresitek. Elnyomtuk a kisebbségeket, beveszitek ezt a román hazugságot, az ellenség hazugságát, oddaadjátok erdélyt, hogy 10 ezreket megöljenek haláltáborokban, és szerintetek ez nem elnyomás. Nem értetek semmit az egészből, szerintetek tök normális elvenni egy területet ha ott épp 51%-os többségben van valaki. Egyébként jelenleg is magyar többség lenne erdéllyel együtt, 1918ban meg mondjuk oroszország is elfoglalgatta volna fél európát, hisz orosz lett volna a többség. De erre már nem gondoltok, ez nem igazságos, csak magyarország tönkretétele az. Meg reális, törvényszerű.
Egyetlen más nép se ilyen. Nem örömködnek a pusztulásukon. Egy román nem mondaná milyen jó a pusztulásunk, ezek a rohadt valos , jobbos románok most megkapták...
71 Valóban, ubndorító ez a nemzetellenesség, amit produkálsz.
Sajnos ez a turáni átok: amit ti, magyarországiak visztek tovább (szerencsére minket összetartásra is megtanított a történelem során elszenvedett üldöztetés - titeket csak nemzeti öncsonkításra, testvérharcra, önsorsrontásra).
Nem értetek semmit az egészből - és ez a hazaáruló mentalitás!
Majd ha megtanuljátok, hogy minden nemzet ereje az ÖSSZETARTÁSBAN van és a másik szeretetében, akkor jutalmul majd talán kaptok plusz földet is - de ameddig a föld sarát is jobban szeretitek a másik MAGYARNÁL, és a legkisebb nézetkülönbségre is nemzetellenességet és hazaárulást kiáltotok, addig bizony Mohácsra új Mohács jön, Trianonra új Trianon, Párizsra Párizs - és VESZTES NÉP leszünk!
Ha végre képesek lennétek tanulni valamit az erdélyi magyarságtól például, talán már nem itt tartanátok. Vagy legalább a saját történelmünkből ha megtanultatok volna valamit, ez a nemzet elindulhatna a földről való feltápászkodás és a sikeresség útján.
Egyetlen más nép se ilyen, valóban. Nem marják és ócsárolják, nem hazaárulózzák egymást - és ezért tudnak győztesek lenni!
Az az igazi NEMZETÁRULÁS, amikor a föld porát is jobban szereted a saját nemzettársadnál és fontosabb neked Nagy-Magyarország fantáziája, mint a másik, reálisan létező, hús-vér MAGYAR EMBER!
Sok nép vesztett már el sok földet a történelemben, volt sok, amelyik a teljes országát, szuverenitását is elvesztette (nem "csak" a kétharmadát, hanem az egészet!) - és van, amelyiknek ma sincsen saját országa (pl. bretonok, baszkok, tatárok, kurdok, rétorománok, frízek, morvák, ruténok, stb.) - mégis léteznek, megmaradnak, mert az erejük a nemzeti összetartozásban van, nem a puszta föld sarában!
A zsidók 2000 évet siratták Jeruzsálemet, nem volt országuk sem - most van országuk és övék Jeruzsálem!
Az írek évszázadokig éltek angol elnyomásban, a walesiek, skótok ma sem függetlenek!
A katalánokat nem hagyták elszakadni, a provanszáloknak még anyanyelvű oktatásuk sem lehet Franciaországban!
Sok nép szenved, sokat. De felállni és feltámadni csak az képes, amelyikben van összetartás és szeretet önmaga és a nemzettársai iránt!
Ez az indulatos mocskoskodás, amit itt produkáltál, sajnos a legékesebb bizonyítéka annak a tipikusan magyar karakternek, ami miatt Mohács óta vesztesek vagyunk...
De mégegyszer: ha kihűtötted rendesen a szádat s kiírtad magadból az összes marhaságot, akkor CSOMAGOLJ, TELEPÜLJ ÁT ERDÉLYBE, lépj a tettek mezejére! Üres szájhabzással tele a padlás! Várunk szeretettel IDE nagymagyar revizionistának, ahol ez nem foteltáposkodást jelent, hanem VALÓDI tetteket és tudatos identitás-őrzést, nap mint nap, minden döntéseddel! Okoskodni a hülye is tud, hülyéskedni az okos is - de cselekedni csak a BÖLCS! Szedd össze magad és tegyél valamit az életedben a magyarságért, ne csak fröcsögj, bőcsködj s osszad az eszet! Mert ez a legkönnyebb, amit itt csinálsz - eredményét tekintve viszont NULLA a köbön!
Te kezdted a vitát. Itt is vitatkozott, szidta egymást egy erdélyi, egy székely és egy magyarországi. Pár dologban amúgy ugyanazt írtuk. Te szavakat adsz más szájába. Pl. Horthyzol, de Horthy pont hogy nem volt elég agresszív. Ő nem is akart revíziót igazán. Azzal hogy örök realitáskent kezeled a helyzetet, lemondasz a revízióról. Mert nem örök, 1990 után is több lehetőség volt.
A többi népet nem érdekli, ki van többségben, elvették a magyar területeket. Mi meg maximum a kis magyarlakta, saját területeinket szeretnénk vissza, de az sem sikerült. Ez a különbség a nemzezi és hazaáruló hozzáállás között. Az eredmény az hogy egyre kisebb a magyar terület. Ugyanis asszimiláció van. Tehát 30 év múlva sokkal több magyar lenne ott. Ja, amúgy nem mi tehetünk róla hogy elrománosították erdélyt. Ácsi. Az ensz nem adja oda szrebrenicát sem a szerbeknek, mert ott kiirtották a bosnyákokat, és nem így kell elszerbesíteni egy területrt, ez nem fair.
Szándékosan nem említitek meg az asszimilációt sem, a változást, bevándorlást. Tehát mindegy hogy most román többség van e. 100 év múlva nem lenne.
"Te kezdted a vitát. Itt is vitatkozott, szidta egymást egy erdélyi, egy székely és egy magyarországi."
Csakhogy én nem szidtalak és nem is hazaárulóztalak azért, mert te máshogy képzeled el a helyes utat! Ez a különbség!
A vita nem bűn, a vitából kisülhet mindig valami jó - ha más nem, egy egészséges kompromisszum. A baj sosem a vitával van, hanem a gyűlölködéssel, egymás megbélyegzésével!
A nemzeti összetartás nem azt jelenti, hogy sohasem vitatkozunk és mindenben ugyanazt gondoljuk és bégetjük - hanem azt, hogy FELÜLEMELKEDVE a vitán, a különbözőségeinkkel együtt is EGYEK VAGYUNK, egy nemzet, mert összetartozunk!
Én téged sem a nemzetből nem rekesztettelek ki, se hazaárulással nem vádoltalak azért, mert szerintem tévedsz bizonyos dolgokban. Csak leírtam a saját véleményemet!
Nem rekeszt ki senki senkit, csak hazaáruló a legtöbb magyar, még a mérsékelt jobbosok is. Nem érzik hogy attól az a terület az övék ahol éppen nincsenek többségben, hogy nem lehet elvenni mások területét csak úgy. Attól hogy egy kisebbség él valahol, még nem lesz az övé egy 1000 éves ország területe. Nem érzitek hogy hozzázok tartozik. Csak a magyarlakta föld kéne ami nagyon kicsi. Pláne most hogy elrománosítottak. Tehát szerintetek igazságos elcennivegy területet és eltüntetni az ottani lakókat, akár népirtással mint délvidéken. De nem az. És ott vannak a német és egyéb területek, azok is Magyarországon akartak élni. Aztán kitelepítették öket.
Múltkor olvastam egy mondatot egy magyar újságból 1919ből. Azon örültek hogy a felvidéken nem sikerült az ellenállása egyes városoknak... hogy elveszett ott 60 ezer négyszerkilométer, majd 2 millió nem tót lakos akikre elnyomás várt. Ez elképzelhetetlen egy másik országban.
76. Ki mondta, hogy igazságos lett volna Trianon?????
Én ilyet még a legbeletörődőbb balosoktól sem hallottam (persze attól még lehet olyan hülye, aki úgy gondolja).
Trianon végtelenül igazságtalan volt, minden szempontból. És engem, akinek a családomat sokszorosan meghurcolták az elmúlt 100 évben, NEM KELL KIOKTASS, hogy mit jelentett!
Sőt, a legjobb lenne, ha egyetlen határon túli magyart sem oktatnátok ki - mert mi vagyunk, akik kitartunk itt, nem pedig a csonkaországi revizionisták!
Erősítésre szükség van mindig - lehet jönni, áttelepülni!
Ki mondta, hogy mindez igazságos volt????
Amit te nem tudsz különválasztani az agyadban, az a MÚLT - és a JÖVŐ kérdése. Mikor a jövőről van szó, a múltról beszélsz, amikor a múlt a téma, a jövőt emlegeted - mintha időzavarban élnél.
Tehát válasszunk el három dolgot:
1. A MÚLT - ez mindazon dolgok összessége, ami már MEGTÖRTÉNT és nem lehet rajta változtatni, az időgép feltalálásáig biztosan nem. Hogy ez igazságtalan volt, az HOLTBIZTOS, az én családom szenvedte meg, nem a tied - abszurd, hogy te magyarázod nekem! De sajnos NEM LEHET VÁLTOZTATNI rajta, mert már MEGTÖRTÉNT. Olyannyira megtörtént, hogy már el is temettük a dédapámat, a nagyapámat, akivel megtörtént. Ezt átírni nem lehet.
2. A JÖVŐ - na ez az, ami előttünk áll! Ezt még alakíthatjuk jól! Az előző évezred végére a románok győztek - a következő évezred végére győzhetünk újra mi. De a jövőről nem álmodozni kell, hanem DOLGOZNI RAJTA.
3. A JELEN - na ez az, amiben élünk. A jelenben tehetünk a jövőért valamit, a MAGUNK ESZKÖZEIVEL, azokon a lehetőségeken belül, amik rendelkezésünkre állnak!
Amit TE tehetsz a jövőért, az az, ha ide áttelepülsz például! A lehetőségek mindig változnak. Voltak korszakok az elmúlt 100 évben, amikor le volt zárva a román-magyar határ, még látogatóba sem lehetett idejönni, sem elmenni innen. Akkor egy dolgot tehettünk: igyekeztünk MEGMARADNI és minél kevésbé fogyatkozni.
Az EU-csatlakozással a magyarság olyan lehetőséget kapott, amilyet 100 éven át egyszer sem: a munkaerő szabad áramlásával és a polgárok EU-n belüli szabad letelepedésével INGYEN megkaptunk egy TOTÁLIS lehetőséget arra, hogy újra benépesítsük az elvesztett területeket!
Meg se tudja neked tiltani a román állam, hogy áttelepülj Erdélybe, mert EU-s nemzetközi szerződés garantálja, hogy megteheted! Ide jöhetsz, munkát vállalhatsz, letelepedhetsz, a román állam KÖTELES elismerni a végzettségedet, mert EU-tagállamban szerezted, senki nem tud az utadba állni!
Ehelyett a magyarság mit csinál? Elmegy inkább Londonba mosogatni, még az is, aki itt született, nemhogy az, aki Magyarországon!
Esze ága-bogában sincs senkinek fogni magát és eljönni "telepesnek", újra belakni az elvesztett területeket!
De azért szellemi maszturbációt végeznek a Nagy-Magyarország térkép előtt, és azt hiszik, INGYEN VAN minden, erőfeszítés nélkül is vissza lehet szerezni Erdélyt! Hát NEM LEHET!
A románok 800 évet éltek kisebbségben, nem a legjobb sorsban (nagyrészük jobbágy volt vagy zsellér, a kor alulfizetett vendégmunkásai) - a 17. századra már annyian voltak mint a magyarok, a 18. századra TÖBBSÉGBE KERÜLTEK!
Nekik sikerült Magyarországon belül többségbe kerülni Erdélyben! Nekünk, akik az EU-nak köszönhetően most SZABADON mozoghatnánk, tömegesen letelepedhetnénk az elvesztett területeken, nekünk a kényelem a fontosabb!
Hát így bizony NEM FOG MENNI, hiába fantáziálsz és hiába hazaárulózod azt, aki a REALITÁSOKKAL szembesíteni mer!
Az igazság az, hogy a románok is előbb belakták Erdélyt, utána követelték. A zsidók sem előbb kérték papíron Izraelt, hanem ELINDULTAK és visszatelepültek, sokszor a sivatag homokjára!
Előttetek NYITVA A KAPU, mégsincs eszetek ágában sem belépni rajta, pedig nem a sivatagba kellene menni, nem is zsellér- vagy jobbágysorba román grófok birtokára - hanem egyszerűen áttelepülni, az EU-s lehetőségeket kihasználva, modern városokba, 21. századi életmódot élve, kényelmesen!
Mégsem tesztek SEMMIT, sőt, inkább Londonba mentek. Sőt, sajnos még azok is, akik ide születtek.
A SEMMIBŐL SEMMI LESZ, és ha te magad a JELENBEN nem teszel a magyarság megmaradásáért semmi, akkor hiába keseregsz a múlton, jövőd sem lesz!
Így viszont az üres Nagy-Magyarországozás nem több szellemi önkielégítésnél, kéjes fantáziálgatásnál.
Amiben viszont egyetértünk: a RÉSZLEGES revíziónál a jelenlegi helyzet is jobb! Vagy teljes revízió szükséges, vagy akkor már inkább semmilyen!
Így legalább egyben vagyunk, egy tömeg vagyunk, akikkel muszáj számolnia a román hatalomnak is. Annál a fél-revíziónál, amit Horthy csinált, nincsen rosszabb megoldás. Cserben hagyták a dél-erdélyi magyarságot, határt húztak Kolozsvár és Gyulafehérvár közé, kettétépték a magyarságot is, a szászokat is.
Mi nem hagyhatjuk cserben a szórványmagyarjainkat, Erdélynek egyben kell maradnia!
Kérdező, továbbra is várjuk, hogy te melyik határon túli településre fogsz kiköltözni. Gondolj bele mekkora kincs lenne Nagyváradnak, Marosvásárhelynek, Érsekújvárnak, Rimaszombatnak, etc 3-4 magyar gyerek, akiket olyan szellemben nevelnek fel, hogy mindenáron a szülőföldön akarjanak maradni.
Az a baj veletek, mihazánkos hülyékkel, hogy a gyűlölködésen kívül egy gyufaszálat nem vagytok hajlandóak keresztbe tenni.
79-es, sajnos igazat kell adjak, erdélyi létemre. Már engem is rendesen idegesít az ÜRES trianonozás és Nagy-Magyarország-lobogtatás. Olyan, mintha csak a sebeket tépkednénk újra és újra fel, nehogy abbamaradjon a vérzés.
Én nem akarok minden áldott nap Nagy-Magyarországon fantáziálni, sem Trianon miatt sírni. Sírtunk, zokogtunk érte eleget.
Én itt maradtam, mert hiszek az ITTENI magyar jövőben. Mindent megtettem: magyar iskolába, magyar egyetemre jártam, magyar párt választottam, magyarul beszélek és annak is vallom magam, minden egyes népszámláláson, büszkén!
De össznépi depresszióban és üres álomkergetésben részt venni semmi kedvem. Élni akarok, magyarként, Erdélyben, boldog akarok lenni, nevetni is tudni akarok, és évezni az életet - mégegyszer mondom: magyarként, Erdélyben!
Ahogy írod: utánpótlásra nagy szükség van, mindenkinek örülünk, lehet jönni, segíteni a magyar közösség épülését, megmaradását (bár őszintén szólva, ha ez a politikai megosztottság, a gyűlölködés, az antiszemitizmus importálásával jár együtt, akkor inkább nem szurkolok ennek sem), lehet támogatni civil szervezeteket, a magyar oktatást, lehet csángó keresztszülő-programban résztvenni (én részt is veszek, mert ők még nehezebb helyzetben vannak nálunk), vagy oda koncentrálni, ahol a legnagyobb most a baj: Kárpátaljára, az ott élő magyar testvéreinkre.
Ezer dolgot lehet TENNI, és ezekből az apró kis szalmaszálakból épül fel valami igazán nagy dolog: a nemzeti összetartás építménye!
De attól, mert lobogtatod a Nagy-Magyarország térképet meg a Trianon-szimbólumot, nem lesz se jobb, se rosszabb egyetlen határon túli magyarnak sem, és a revízióhoz sem kerülünk közelebb egy apró lépéssel se! Ez PÓTCSELEKVÉS!
(Egyébként az külön vicces, hogy én 6 olyan magyarországit ismerek az egész környezetemben, aki áttelepült Erdélybe - de valamiért egyik sem "nemzeti radikális"! A mihazánkosok az életben nem jönnének át, mert már csak elvből sem tanulnának meg románul, annyit sem, hogy "Jónapot kívánok!", inkább abban élik ki magukat, hogy átjönnek egyet provokálni a románokat, hátha azok majd megvernek érte bosszúból egy itteni magyart, miután ők vígan hazamentek... Akiket ismerek, vicces módon, pont nem mihazánkosok, sőt, a többségük nem is fideszes! Vajon miért van ez?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!