Repteret megérte vissza venni? És ha igen mikor térül meg?
Szerintem eddig is jól üzemelt mindegy kinek a kezében volt.
Talán 100 év múlva vissza hozza az árát
Egyértelműen nem érte meg.
Megtérülni valószínűleg sosem fog, de ha mégis, akkor évszázadok kellenének hozzá.
Önmagában az ára évtizedek múlva térülne meg, de ha jól tudom hitelből vettük, ami nyilván még kamatozik is, szóval kell a megtérülésnek 100+ év. De anno Hadházy írt erről egy bővebb fb bejegyzést, a lényege az volt hogy nem érte meg visszavásárolni.
"Nem tudom, mikor térül meg, de addig is nekünk termel, és nem másnak"
Ez meg milyen logika? Nekünk termel, de azt termeli vissza amit mi elköltöttünk rá. Annak a "másnak" akinek eddig termelt éppen mi fizettük ki az éves "termelés" százszorosát :D
Ráadásul ha időközben fel kell újítani, bővíteni kell, vagy bármiért többet kell költeni rá, csak bukjuk vele a pénzt. Ha beüt egy újabb járvány, megint csak nem lesz bevétel, és egyáltalán nem biztos hogy 150 év múlva, amikor végre megtérülne, még egyáltalán szükség lesz repterekre. Ezt a pénzt fektethettük volna az oktatásba, ami közvetetten sokkal több pénzt hozna az államnak és a gazdaságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!