Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi most a tanári fizu, pl...

Mennyi most a tanári fizu, pl általánosban, kezdő és sok éve tanítónak?

Figyelt kérdés
Valakitől azt hallottam, hogy 800 bruttó.

szept. 7. 07:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Magániskolába annyi vagy még több is lehet.
szept. 7. 08:22
 2/18 anonim ***** válasza:
Van egy tol-ig hatar, br. 550 korul van a tol, nalunk azt kapja az 5, 10, 20 eve tanito egyarant.
szept. 7. 08:42
 3/18 anonim ***** válasza:

Egy tanár ismerősöm ped1-es tanár volt, osztályfőnök, stb. és úgy nem kapott bruttó 800at.

De egyébként úgy tudom, hogy nincs nagy különbség aközött ha valaki évtizedek óta tanít és aközött ha valaki pályakezdő. Ez is egy gondja az egésznek.

szept. 7. 08:47
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
6 éve tanítok gimnáziumban, PED1-ben vagyok, és 360 ezret utalnak a számlámra havonta.
szept. 7. 09:30
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom épp úgy van meg a bruttó 800, mint az egészségügyben.

Az "akár" a fontos szó az egészben.

szept. 7. 09:49
 6/18 Justinianus ***** válasza:

Így van, "majdnem" 800 felé is közelít(het)ne, már ha van egy doktori címed is...

De egyébként:

Pedagógus I.: A gyakornok a sikeres minősítővizsgát követően Pedagógus I. fokozatba lép.

Pedagógus II.: A Pedagógus II. fokozatba lépés feltétele a legalább 8 éves pedagógusi gyakorlat és a pedagógus kompetenciáinak meghatározott szintű fejlettségét elismerő minősítés.

Mesterpedagógus: A mesterpedagógusi fokozatot legkevesebb 14 év szakmai gyakorlat után lehet elérni. A mesterpedagógusi fokozatba kerülés további feltétele a pedagógus-szakvizsga és a második minősítés megszerzése. A mesterpedagógusi és a kutatótanári fokozatokba való továbblépés tehát nem kötelező, de vannak olyan munkakörök, amelyek betöltését a jogszabályok a mesterpedagógusi besoroláshoz kötik.

Kutatótanár: Kutatótanár fokozatba kerülhet a Pedagógus II. vagy Mesterpedagógus fokozatba besorolt pedagógus, aki a munkaköre ellátásához szükséges végzettséghez és szakképzettséghez kapcsolódó szakterületen szerzett tudományos fokozattal, valamint doktori cselekmény alapján szerzett doktoricímmel rendelkezik, rendszeres szakmai publikációs tevékenységet folytat. A fokozat elérésének további feltétele a legalább 14 éves szakmai gyakorlat.

Pedagógus 1: bruttó 538.000

Pedagógus 2: bruttó 550.000

Mesterpedagógus: bruttó 630.000

Kutatótanár: bruttó 750.000

szept. 7. 11:44
 7/18 A kérdező kommentje:

Hú, hát az nem sok.

Mennyi idősen tud legkorábban tanítani egy fiatal. 22 az egyetem vége, ideális esetben. Ha évvesztes, halasztott, stb, nyilván több, mi kell még? Egyéb képesítés?

szept. 7. 21:25
 8/18 anonim ***** válasza:
Itt a kezdő az 347
szept. 8. 07:48
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Gimnáziumi tanár vagyok, egyetemi végzettséggel, 8 év gyakorlattal, nettó 364 ezer Ft a fizetésem.
szept. 8. 11:42
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyi idősen tud legkorábban tanítani egy fiatal. 22 az egyetem vége, ideális esetben"

Eddig 6 év volt a tanárképzés. Elkezdted közel a 19-hez, befejezted közel a 25-höz.

szept. 8. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!