Iskolai kötelező telefonleadàs, felelösséget nem vàllalnak érte de rendőri erőszakkal érvényesíthetik ha valaki megtagadja. Mi ez ha nem fasiszta rendőràllam?
Everlight 2006-ban az osztályban elsőként nekem is volt, de ahogy mondtad, nyomógombos, ami max wap-ot tudott, ami drága dolog volt. Tehát tiktok, messenger (hol volt az akkor még, 2008 után kezdett a facebook eljelenni, 2010 után volt az első robbanás Magyarországon), insta (ez meg nem is létezett még) nélkül. Az SMS nem volt két forint, nagyot kapott volna a pofájára az a gyerek, aki végig sms-ezi az órákat.
2007-ben is inkább a gimiseknek volt telefonja és ott se mindenkinek mert annyira nem volt olcsó dolog a telefon.Csak hogy rá lehessen keresni a gyerekeknek, hogy milyen telefonok is voltak, nekem akkoriban egy Siemens C72-esem volt.
Utána volt két felejthető Samsung csúsztatható telefonon, az egyik talán egy E250-es volt. Majd jött 2012 nyaráig a szívem csücske, egy Nokia Xpressmusic 5130-as.
Nyugodtan rá lehet keresni ezekre, hogy miket tudtak. Abban biztosak lehettek, hogy ha elveszik, ha nem, nem okozott volna lelki törést, mivel mi még tényleg kapcsolattartásra használtuk, órán meg nem hallgattunk zenét.
15.Mp 3 lejátszója szinte minden évfolyam társamnak volt 2008 ban,simán lehetett órán is zenét hallgatni télen kapucnis kardigánba.
Közép iskolába több tanárnál 2016-17 be ki kellett rakni a telefont az asztalra.
Nem voltak olcsók a Nokiák 2006-2008 ban de strapabírók voltak,le ejtettem semmi baja nem lett.
Mindenkinek volt mp3-a 2008-ban... én egyre jobban úgy érzem, hogy te valami elkényeztetett gazdag gyerkőc lehettél és hasonló iskolába is járhattál. Elmondásod szerint, pici alsós gyerekek rohangáltak mp3-mal. Abszurd. És milyen iskola volt az, ahol alsós gyerekek kapucnis kardigánban zenét hallgathattak órán? És ne tagadd, ha 2016-17-ben még iskolába jártál, mondjuk 12. osztályosként, az azt jelenti, hogy 2008-ban 3-4. osztályos lehettél.
Az említett XpressMusicot én 2010 decemberében kaptam karácsonyra.
17. Jobb volt az életszínvonal 2002-2008 között mint most. Simán össze tudott minden szülő fél év alatt gyűjteni annyi pénzt hogy vegyen a gyerekének egy mp3 mat vagy egy telefont.
Nem voltunk gazdagok a gazdag osztály társamnak már apple telefonja volt 2008 ban amikor még épp hogy elterjedt. Állami iskolába jártam a 16. kerületi Móra Ferenc be ami 16 éve egy lepusztult putri volt kopott linóleum,törött csempék stb.
@ 17
Én 2008-ban már a középsulit kezdtem, és megerősítem, akkor már a gyerekek 90%-a mobiltelefonnal rohangált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!