Ezek szerint a Fidesz nem mond igazat a drágaságról? (bővebben lent.)
"Szerintem ezek teljesen hülyének néznek minket, mármint a kormány. Ki a bánat hiszi el, hogy az infláció idén is csak alig 4 százalék? Senki. Bementek ezek valaha egy közértbe, na jó, szupermarketbe? Láttak már közelről ilyen boltot meg az árakat? Biztos nem vagy csak nagyon régen. És nem csak a nyugdíjasoknak lett rosszabb, hanem sok normál dolgozónak is.
Van egy lányom, két unokám. A lányom elvált, most egyedül neveli a két iskolás gyereket. Azok esznek, mint a sáskák. De szerintem ez rendben van, én is mindig éhes voltam ilyen koromban. A lányomnak van állása – asszisztens egy kisebb cégnél – de fizetésemelést csak másfél évvel ezelőtt kapott utoljára. Úgy segítek nekik, hogy hétvégente nálam ebédelnek, meg szoktam főzni előre, hogy hét közben is legyen valami rendes étel az asztalukon. Nem minden napra, egy-kettőre. Nem, nem éheznek, de látom a lányomon, hogy kellemetlen neki, hogy sokszor nálam esznek. Biztos rosszul viseli, hogy rászoruló lett."
Teljesen egyetértek!
Attól, hogy drágaság van, az infláció még lehet alacsony, hiszen alig drágulnak tovább az áruk.
Az infláció a drágulást méri, nem az árszínvonalat.
Minden féle hazugsággal etetik az embereket azért hogy rájuk szavazzanak.
Én már azt sem hiszem el a fidesznek (orbánnak) ha kérdez.
Letojom én hogy mi mért drágább, az a lényeg hogy az egy-két évvel ezelőttihez ma kétszeresére-háromszorosára nőttek az árak boltba.
Nevezhetjük ezt gdp romlásnak vagy inflácónak a lényeg hogy ma már nem kapok annyi árut a pénzemért mint pár éve, és ez nem az én hibám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!