Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek szerint a Fidesz nem...

Ezek szerint a Fidesz nem mond igazat a drágaságról? (bővebben lent.)

Figyelt kérdés

"Szerintem ezek teljesen hülyének néznek minket, mármint a kormány. Ki a bánat hiszi el, hogy az infláció idén is csak alig 4 százalék? Senki. Bementek ezek valaha egy közértbe, na jó, szupermarketbe? Láttak már közelről ilyen boltot meg az árakat? Biztos nem vagy csak nagyon régen. És nem csak a nyugdíjasoknak lett rosszabb, hanem sok normál dolgozónak is.

Van egy lányom, két unokám. A lányom elvált, most egyedül neveli a két iskolás gyereket. Azok esznek, mint a sáskák. De szerintem ez rendben van, én is mindig éhes voltam ilyen koromban. A lányomnak van állása – asszisztens egy kisebb cégnél – de fizetésemelést csak másfél évvel ezelőtt kapott utoljára. Úgy segítek nekik, hogy hétvégente nálam ebédelnek, meg szoktam főzni előre, hogy hét közben is legyen valami rendes étel az asztalukon. Nem minden napra, egy-kettőre. Nem, nem éheznek, de látom a lányomon, hogy kellemetlen neki, hogy sokszor nálam esznek. Biztos rosszul viseli, hogy rászoruló lett."

Teljesen egyetértek!

szept. 2. 12:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az infláció, összetett dolog. Lehet sok olyan dolog, ami olcsóbb lett, vagy nem drágult. Viszont lehet az én vásárlókosaramba zömében olyanok kerülnek, amik akár 10-15 százalékkal is drágultak. Vagy is valós 4 százalékos inflációnál, lehet, hogy nekem személyesen 15 százalék. Példa, napelem árak bezuhantak, de nekem tök mindegy, hogy 1 forint, vagy 100 ezer, mert nem veszek. Infláció számításba meg benne van.
szept. 2. 14:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Az infláció azt jelenti hogy annyi %-al folyamatosan emelkednek az árak. Tehát ha 10% akkor 10%-al drágább lesz. De ha lemegy 5-re az árak nem mennek le csak 5% fog ezután drágulni. Tehát minden hónapban/évben egyre drágább lesz azzal a 4%-al is. Az inflációt 1% alá kell levinni.
szept. 2. 14:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Ebben az évben is sokat drágultak az élelmiszerek!
szept. 2. 16:48
 14/16 anonim ***** válasza:
73%
A vicces az amikor azt próbálják beadni a Fityeszesek, hogy Gyurcsány kevesebbet költött, mint most Orbán az EÜ-re, amikor 14 év alatt kevesebbet költ. Persze ha számokba nézzük akkor valóban így van, csakhogy 14 év alatt akkora volt az infláció, hogy 2010-ben 5x többet ért a pénz, mint most.
szept. 2. 17:06
 15/16 anonim ***** válasza:
66%
Tavalyhoz képes heti bevásárlás fele annyit vásárlók, mégis annyit fizetek vásárláskor, mint tavaly amikor sokat vásároltam. Az jelenti tavalyhoz képes kb 50% drágábbak lettek termékek.
szept. 2. 17:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#15 Tavaly kevesebbet kerestem és félretudtam rakni, most többet keresek de minuszba vagyok, mert a hitelkártyából is kell felhasználni havonta így lassan belekerül majd az ember az ördögi körbe.
szept. 2. 17:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!