Ezzel az új 50 forintos visszaváltási rendszerrel a kormány a hajléktalanoknak, alacsony keresetűeknek és a romáknak akart kedvezni és ezáltal népszerűséget szerezni náluk?
Engem ez a palackvisszaváltás inkább rávilágított arra, hogy hol tartunk. Pár napja megyek a Tesco parkolóban és le volt rakva 3 db fél literes üveg egymás mellé, csak úgy az út közepén. Egy totál jólszituált pali odament, felvette, és elvitte őket.
Szóval érted, itt tartunk... Nem csak a csövesek, meg a csóró romák vadásszák az üvegeket.
Nem, ez csak mellékhatás abból adódóan, hogy a sok marha inkább lenyeli az 50 Ft-okat és eldobálja a palackokat. Legalább taposná laposra előtte, de még azt sem. De majd rájönnek, hogy hosszútávon ez az összeg már fájdalmas lesz, akkor nem fogják eldobálni és ez a probléma is megszűnik.
Amúgy ezek lesben állnak, pont ma kidobtam a kommunálisba egy fémdobozt, direkt nem nyomtam össze, de az a poén, hogy nem visszaváltható. Azonnal repültek rá.
Hanyatló nyugaton ez már működik. Eu-s szabály...
Ezt valamiért a többi jogszabállyal ellentétben betartjuk.
Talán azért, mert ebből haszna van a nernek. MOL részben állami, vagyis annyit lopnak belőle amennyit akarnak. Persze az megint nem gond, hogy kis-nagyvállalkozó húzta le ez miatt a rolót, akik hulladék feldolgozásból éltek.
Van egy olyan uniós döntés, hogy a bankoknak kárpótolni kell visszamenőleg a deviza károsultakat.
Ezt miért nem alkalmazták?
Rendes ember nem szemetel, a többieknek meg tilos !
Ez a mondás nagyon illik a magyarokra.
Belefulladunk a műanyag hulladékba. Valamit tenni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!