A szélsőjobboldaliaknak miért nem szimpatikus a finnugor rokonság és miért a török népekkel rokonítanák inkább a magyart?
Főleg a szélsőjobboldaliak gyártják ezt a török rokonság elméletet. Pl. van az az Egézséges Fejbőr dal is "Én sosem voltam finnugor".
Nekem valahogy a finnek mégiscsak szimpatikusabbak, mint a török népek.
A finnugor rokonság nyelvi, nem genetikai és nagyon távoli.
Törökökkel viszont bizonyítottan van genetikai rokonság. A honfoglaló magyarok vezető rétege türk eredetű volt, továbbá olyan türk népek érkezte ide mint a kunok és besenyők.
13/15 anonim ***** válasza:
23%
Törökökkel viszont bizonyítottan van genetikai rokonság. A honfoglaló magyarok vezető rétege
----------
Nem vezet, hanem végat, de inkább rak vagy rekk. A vér és a nyelv egy, stakhogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, a rakó réteg germán volt, stakhát rétegek nem vnanak az ősidőnél.
17/17 anonim ***** válasza:
#16 Te a hétköznapi életben is így beszélsz?
------------
A köz hangot dúrgerni. Nem beszélem, nekem az új-ónemmagyar egy halandzsa, stak bólogatok, rakem, hogy a makogásuknak rációja nem van, de az innenső nyelvem, az innige Sprache nem az új-ónemmagyar.
nemet jelent magyarul?
---------
Rekk magyarul. De már írtem, hogy kerülem, attól, hogy az új-ónemmagyar egy halandzsa, az én nyelvem a magyar, az ősmagyar. Rakandni, denken, ezen teszem, ez a kognitív nyelvem, az innenső. Nem igen van beszélni, attól, hogy az új-ónemmagyar egy zagyvaság, nem beszéd, ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!