A szélsőjobboldaliaknak miért nem szimpatikus a finnugor rokonság és miért a török népekkel rokonítanák inkább a magyart?
Főleg a szélsőjobboldaliak gyártják ezt a török rokonság elméletet. Pl. van az az Egézséges Fejbőr dal is "Én sosem voltam finnugor".
Nekem valahogy a finnek mégiscsak szimpatikusabbak, mint a török népek.
Mert Finnországban liberális demokrácia van és a liberális eszme erősebb politikai téren.
Ezzel szemben a szélsőjobbosok inkább az autokráciákat, az erős vezetőket (még ha azok az erővel vissza is élnek és beverik az arcukat, ha úgy van) szeretik.
A finnugor rokonság nyelvrokonság. Nem genetikai. Ez az, amit sem a szélsőjobboldaliak, sem a kérdező nem ért meg.
Egyébként meg ezek az emberek pusztán egyszerű faszik, nagy egóval, akik attól érzik okosnak magukat hogy "szembe mennek a mainstreammel" meg "átlátnak a szitán." Mégha baromság is amit hisznek. Nyilván könnyebb így okosnak érezni magadat mint kijárni egy egyetemet és egy téma kutatójává válni. Az melósabb
Amiért fontos volt ellenségeinknek kitalálni a finnugor rokonságot. Ezzel ledegradálják a magyarokat. Vedd el egy nép múltját, és uralod.
A magyarok hunok és szkíták, meg ilyesmi, ami sokkal ősibb származas. Ezt akarták elvenni, és sikerült.
Ez nem szélsőjobb, mindenkinek fontos lenne. Csak a magyarokban nincs hazaszeretet, a szélsőjobbon kívül.
A finnek a 19. században kevésbé voltak menők, mint ma, és ez sérti az alacsony önbecsülésű nacionalisták önérzetét.
(Amúgy a mai magyarságnak már nincs köze se a finnugorokhoz, se a türkökhöz, se a honfoglaló magyarokhoz.)
#8 "A rokonság és a nyelvrokonság nem ugyanaz."
Ezt nem nekem kell elmagyaràzni hanem a turbòmagyaroknak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!