Igaza volt 2004-ben Gyurcsány Ferencnek és nem kellett volna magyar állampolgárságot adnunk a határon túli magyaroknak?
Annak idején én is nagymagyar bohóc voltam, bár akkor még kiskorú, és én is fikáztam meg hazaárulóztam Gyurcsányt. De most hogy visszakerestem mi volt a kampányuk akkoriban, hogy a népszavazáson nem-re buzdítottak a határon túliak állampolgárságával kapcsolatban, úgy tűnik igazuk kell.
Többek között azt az érvet is felhozták, hogy a határon túli magyarok állampolgársága csak a választásaink tisztaságát fogják megrontani, ás így is történt. Most is megy a 100 ezer forint nekik tanévkezdésre, a magyarországi magyaroknak meg semmi. Nem ide adóznak, nem itt élnek, de a mi adónkból vásárolják meg a szavazatukat amit majd levélben küldenek a Fideszre.
Ha így végignézzük a tényeket, teljesen igaza lett Gyurcsány Ferencnek. Pont az lett amitől tartott. Nem kéne elismerni, hogy igaza volt? Vagy őt már csak fikázni lehet, mert ő Gyurcsány?
Igaza volt. Mi fizetjük az adókat, szívunk a kormány intézkedései miatt, ők meg semmit sem tesznek az országért. Kényelmesen kapják a mi pénzünket.
És beleszólnak abba, amihez semmi közük.
"Nem ide adóznak, nem itt élnek, de a mi adónkból vásárolják meg a szavazatukat amit majd levélben küldenek a Fideszre."
Igen.
És az a legszebb ebben az egészben, hogy én, mint határontúli magyar, pár hónap híján már 12 éve élek Magyarországon: itt jártam egyetemre, itt dolgozom, ide fizetem az adót, itt házasodtam. Full szopás az életem, mert olyan rohadt körülményes elintézni külföldi állampolgárként bármit is, hogy az már tényleg abszurd és nevetséges. Persze a magyar állampolgárságnak még legalább egy évig nem tudok nekifutni, mert még most sem felelek meg egyik kritériumnak sem :)
Szóval nettó felb@sz, hogy amúgy meg hozzáb@sszák a sok határontúli magyarnak titulált szellemi fogyatékoshoz az állampolgárságot csakúgy, aki még az általános iskolás földrajz atlaszban is képes összekeverni Budapestet Fokvárossal, mert annyira halvány lila gőze, meg egyáltalán semmi köze nincs az országhoz.
És persze ne felejtsük el, hogy az állampolgársággal együtt szavazati jog is jár, mert hát miért is ne járna, nem is ragozom inkább, értitek.
Úgyhogy ja, kicsit ki tud lenni a f@szom, mikor ebbe így belegondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!